Šta je novo?

ikone sudo dolphin

• Začetnik teme Deleted member 9456
  • Datum pokretanja
D

Deleted member 9456

Guest
Gospoda su odredila da nam sad to ne treba a do sad je moglo. U mintu root action menu nije ukinut.
Ovo je resenje da se vide ikone
adding
XDG_CURRENT_DESKTOP="KDE"
to /etc/environment

solves the problem for me

da bi se imao root action meni u dolphinu skinuti sa ove adres https://store.kde.org/content/show.php/Root+Actions+Servicemenu?content=48411 ovaj file i raspakovati na nekom prolaznom diru.
file rootactions-servicemenu.pl iz dira Root_Action_2.9 iskopirati u /usr/bin

file 10-rootactionsfolders.desktop i 11-rootactionsfiles.desktop iskopirati u ./local/share/kservices5/ServiceMenus

I u Mintu 18 KDE mora ovako rucno, pobrkao sam sa Mintom 17.3

Šta će ti to? U čemu je problem sa "F4 -> su"
Necu da kuckam nista sto nije nuzno. To sam imao ranije i sto da ne imam opet, odjednom je to jeres GUI i ikone u Dolphinu sa root ovlascenjima. Neko mi stalno nesto ukida, jadno je pogledati kako se samo smanjuje broj setovanja u systemskim setovanjima, premesta se izmesta, nema screen savera treba da se budji xscreensaver, gde je to u setovanju za monitor. Umesto da sistem bude otvoreniji on je sve zatvoreniji, jos samo da uvedu reg. bazu i eto windowsa. Meni sa F4 ukine terminal u Dolphinu, navikao sam jos od Krusadera da radim kako ja hocu, desni klik miskom je zakon.

Poslednja izmena od urednika:
@ Space Beer,
Ja se ubi pritiskajuci F4 ali uvek mi samo ugasi terminal-konzolu u Delfinu. Probao sam u svakom KDE distrou kojeg imam.
Znas li ti da ja zbog dva ekrana kad god azuriraju plasmu i SDDM moram da vracam skriptu koja mi setuje da login ekran ne ide na
TV koji je HDMI nego da se login ekran pojavi na monitoru. Sve to uradjeno je i setovano na 10x mesta ali po uputsvima sa ARCH sajta
treba bas tu gde stavljam. Dubio sam na glavi, setovao svasta ali samo to pomaze. To je razlog zasto necu da kucam nista a i ako kucam pogresim,
mator, corav, nervozan pa 10x otkucam pogresno. Izmislili su miska, 21 vek je, desni klik a ne samo levi klik. Normalno je da kucam kad moram, kad
npr jednom komandom uradim rename 100 fajlova ili resize, za to ne trazim miska. Napisao sam sebi i neke jadne skriptice za ono sto meni treba.:)

Nazad
Vrh Dno