Šta je novo?

Ikom tj Thomson TCM420 na 64 bita?

doggmania

Slavan
Učlanjen(a)
13.01.2009
Poena
390
Istalirao sam XP 64 bit SP1 (2003 nesto) i uspeo sam da instaliram sve drajvere (maticnu,graficku tj sve sto treba) i krenuo da instaliram modem i nece. Vidi ga kao Found new hardware, idem ono da ga nadje automatski i nista. Probao sam nekoliko puta ali bezuspesno. Da li neko mozda zna kako da odradim da imam net na 64 sistemu? Modem je kao sto kaze naslov TCM 420 na USB (ne na utp tj ethernet)

Ne znam tacno za TCM 420, ja imam TCM 390 - pretrazio sam sve zivo i koliko mogu da zakljucim, ne postoje drajveri cak ni za "obicnu" 32b Vistu, a kamoli za bilo sta 64b.

Ne znam kako to resavaju u IKOM-u (nisam ih zvao) - moguce je da daju neki noviji modem za koji postoje drajveri ? (ja sam na IKOM vec 5 godina, pa sam tada davno dobio TCM 390)

Resenje ako ne postoje drajveri je da se modem poveze preko ethernet kabla, ali u tom slucaju moras da im javis svoju MAC adresu, pogledaj ovde http://www.ikomline.net/kablovskiint/pitanja.php Opcija 2. U tom slucaju, ako se ne varam, nisu potrebni nikakvi drajveri.

Probana i MAC adresa ali mi nije radilo, i ova opcija sa drajverima mi treba jer kad bi isao preko etherneta morao bi da kupim router za drugi racunar.

Zar nije lakse da ga povezes preko ETH porta?

Procitaj moj prethodni post, mozda sam bio nerazuman. Ethernet mi ne odgovara jer idem sa modema (preko usb-a) na desktop a sa desktopa preko etherneta ide do notebook-a. Mora da ima negde na netu za 64 bita Thomson. Uspeo sam da nadjem sve drajvere za 64 bit sem za ono najvaznije (modem)

Sve jedno imas i 4-portni ruter za slicnu cenu od oko 25e.

Idi i kupi TPLINK ruter za 30 EUR u Netiksu i zavrtsi posao. Kakvo crno mucenje sa USB-om...

Vrh Dno