Šta je novo?

iKOM na Vracharu?

IvanziLLa

Čuven
Učlanjen(a)
11.02.2004
Poena
620
Pozdrav dobri ljudi,
Interesuje me da li neko zna, ili pak, da li nekoga ima sa Vrachara ko ima iKOM kalovski interent. Imam ponudu za stan u Mutapovoj ulici na Vracharu, pa me interesuje da li mogu uvesti tu internet. Gazda stana mi je rekao da ima iKOM kablovska TV, ali posto sam ja jedno vreme ziveo u Golsvordijevoj i iako sam imao kablovsku iKOM nije bilo tehnickih mogucnosti za uvodjenje interneta, pristupih kako bi saznao vise informacija.

Ne bih da prpustim stan, a s druge strane internet mi je izvor zarade... ?!?!? :wall: :mad:

Veliki pozdrav uz nadu da ce se neko javiti sa dobrim (bilo kakvim) vestima,
Tane

Za kablovski nemam pojma ali mozes ADSL da uvedes bez ikakvog problema. Ortak iz Mutapove uveo pre par meseci. :)

Uff...pa to sve zavisi od centrale. mada, cini mi se da mi je covek napomenuo da ne moze aDSL, ali nisam siguran. Moram i to proveriti.

Ma, eh kada bi...

Centrala na 243 moze i za divno cudo pre par meseci je bilo slobodnih portova. :) E sad, jedino ako je tvoj broj na staroj centrali ili PCM...u svakom slucaju proveri. :)

Poslednja izmena:
Jedini odgovor ti mogu dati ljudi iz IKOM-a, prema tome nazovi korisnički centar i pitaj za konkretnu adresu. Imaš tel na njihovom sajtu. Proveri i druge opcije (ADSL, wireless).

Ja zivim na Vracaru i imam IKOM kablovsku. Pravilo je da nema nikakvog pravila u vezi sa IKOM-ovim kablovskim internetom. Zgrada do moje ima mesecima kablovski internet, moja zgrada nema i nema tehnickih mogucnosti za uvodjenje. Najbolje proveriti kod IKOM-a.

To da svi na Vracaru mogu da uvedu ADSL nije tacno. Ja sam na centrali Krunski venac i imam cistu liniju, a cekam adsl od polovine jula - nema slobodnih portova. U vezi sa adsl-om na Vracaru situacija sledeca: najvise zavisi od centrale, u principu nema slobodnih portova i nece ih ni biti. Ko ima vezu u Telekomu moze da dobije adsl za sat vremena, ostali pedala.

Situacija sa wireless-om: poslednjih meseci se popravila. U Kursulinoj je predajnik MaksNet-a, na hotelu Slavija Veratov. To je trenutno, za vecinu Vracaraca jedino resenje.

Ako ima nekog sa Vracara ko moze da mi sredi slobodan port, nek se ne ustrucava da mi se javi. :D

Cekas od polovine jula? :zgran: Ne znam, moj ortak se prijavio negde krajem septembra, pocetkom oktobra, kod Beotela, i sve je zavrsio za 10ak dana. To sa tim portovima je bas cimaza. :mad:

Veceras cu saznati broj telefona, ali mislim da je 344 e sad dal da se smejem ili da placem?!

Saznaj tacan broj telefona i ime osobe na koju se telefon vodi i trazi proveru mogucnosti za uvodjenje adsl-a na sajtu NeoBee-ja. Naravno, kao kontakt e-mail daj svoj e-mail. Zasto bas kod NeoBee-ja? Zato sto su jedan od retkih provajdera koji kod provere korektno i konkretno kazu da li ima ili nema slobodnih portova. Ako trazis proveru preko PTT-a, na primer, reci ce ti da ispunjavas tehnicke uslove i da mozes da dodjes da potpises ugovor. Onda, kada potpises ugovor i kada ti se niko danima ne bude javljao, reci ce ti da nema slobodnih portova i da moras da cekas. Nasa posla. :mad:

Inace, nemoj da ti internet bude glavni kriterijum za kupovinu stana. To je, po mom misljenju, stvarno glupo.

Ja sam vec na pola puta do prelaska na wireless. MaksNet ima predajnik na soliteru u Kursulinoj ulici, citam po internetu da su ljudi jako zadovoljni sa njima. Najveci problem mi je sto sam, prakticno, jedini u zgradi zainteresovan za internet i sto ne mogu da nadjem nikog ko strucno montira opremu po nekoj normalnoj ceni, a da nije provajder u pitanju. Telefon servis naplacuje 450 evra opremu i montazu sto je, mislim, nebuloza.

Evo da ti se i ja javim posto sam treca ulica od Mutave, sto sa ADSL-a tice ne mora da znaci da imas mogucnosti, najbolje to proveri, zato sto nemaju svi u tom kraju digitalnu centralu, neki su jos na sestocifrenim brojevima, ja sam npr i dok sam bio na sedmocifrenom 444...... imao mogucnosti za adsl, kao i sada kada su mi dodali dvojku umesto cetvorke. Sto se tice kablovskog kod IKOMA to ne znam morao bi i to da proveris ne mora da znaci da imaju mogucnosti, ali za SBB sam poprilicno siguran da moze, u mojoj ulici moze, tacnije ceo ovaj kraj je pokriven SBB internetom, tako da mozes da promenis kablovskog provajdera.
Pozdrav......

Kablovski provajder moze da se promeni samo sa potpisima stanara i to 50%+1 potpis od ukupnog broja stanara zgrade, odnosno clanova skupstine stanara. Ne moze da se promeni provajder na osnovu zelje nekoliko stanara.

Ono sto moze jeste da se razvuku instalacije drugog provajdera paralelno sa instalacijama prvog, ali to provajderi nisu zainteresovani da rade ako, opet, nema bar desetak zainteresovanih stanara u zgradi.

Ovako su meni bar rekli kada sam se svojevremeno interesovao da u zgradi IKOM zamenimo SBB-om ili PTT-om koji, takodje, ima kablovski internet na Vracaru. Zapravo jedino IKOM vecini svojih korisnika na Vracaru ne obezbedjuje kablovski internet. Meni je, naravno, u zgradi zapao IKOM i, naravno, niko od stanara nije bio zainteresovan za kablovski internet i zamenu provajdera.

Aham... Ovako saznao sam koji mi je tel borj i da je 7-cifreni. Tako da se tu nadam. ADSL mi je nekako sigurniji od iKOM-a, ali ako nemoz' onda daj sta das...

Odmah cu popuniti adsl pristupnicu Neobee-a, ali i jos nekog provajdera.. pa ko prvi javi ;)

a kada bi imao SBB uporedo uveden u gradu, on je najbolji od pomenutih!!!

Ovako, da vam javim razvoj situacije.
Za aDSL nema sanse, poslao sam na nekoliko mesta (kako bi dobio odgovor sto pre),i na zalost... no way...
Mislio sam da ovo necu nikada reci, ali spasila me je iKOM Kablovska televizija koja ima tehnickih mogucnosti da uvede njihov, naravno, kablovski internet ;) Tako da, nadam se, vec od sledece nedelje bicu sa vama preko njih.

Veliko hvala na pomoci...
Tane

Nazad
Vrh Dno