Šta je novo?

Ikom kablovski?

NightCrawler

Čuven
Učlanjen(a)
15.03.2005
Poena
995
Posto sam konacno dobio "tehnicke mogucnosti" za kablvski net a jedina opcija mi je gorepomenuti provider zanima me kakvi su sada u odnosu na pre 2-3 godine?

Znam da su pre bili ocajni i po cenama i po protoku i po blacklistovanju ljudi koji dnevno skinu vishe od 700mb itd,tehnicka podrshak ochaj itd itd...

Da li se sada neshto promenilo?Jesu li postali neshto ozbiljniji,profesionalniji itd itd?

Da li firma koja skrembluje TV programe RAI i TVE moze biti ozbiljna?A ovih 700 mb je misaona imenica,jer je "limit" bio 300Mb.

Ako je jedina opcija onda uzimaj. :) Za dial up je svakako zakon. :smoke:

xex, ja ih jurim 2 godine da mi bace kabl u vikendici, i uvek mi kazu poslacemo ekipu. Dve godine ih molim da mi uzmu 100e, al ne vredi nece :) Toliko o njima.

I meni je jedina opcija IKOM sa obzirom da wireless mi je preskupa varjanta,a portova za ADSL nema a nece ih ni biti.E sad aj nek neko da bliza iskustva kakvi su jer se desavaju nestanci,kako radi p2p.i slicne stvari molim vas!!!!!!:)

Koristio ikom do pre 6 meseci.....
Iskustva... p2p "radi"... e sada, mislim ja sam tada imao 128/64 flat, i radio je sasvim ok za neku surf varijantu, forumi, mail i tako to... ali deshavalo se da nakom par dana intenzovnog download-a net blago receno ne da ne radi, nego je dial up kvalitetniji.... Mislim cimer&Ja vec poceli da trazimo alternativu u vidu adsl-a... i tako....

Ja cu ga uzeti pa kud puklo da puklo.METAKA bar ima u izobilju ako bude problema ceracemo se!!!

Poslednja izmena:
Sigurno je bolji od dial upa kako god okrenes.

Ljudi, iako mrzim ikom i stvarno su "sh" firma, nije im bas toliko los net. Bolji su od dosta wireless providera, dailup da ne spominjem.

Vec napisah na drugoj temi, koristim ih tacno 3.5 meseca. Radi perfektno celo vreme osim sto je jednom nestalo signala u petak navece, a kada se vratio net je radio ocajno do ponedeljka (download i upload pali na 5-6 kb/sec, a kod pinga bio packet loss oko 15%). Pretpostavljam da im za vikend niko strucan ne radi u firmi, pa i nisu primetili da nesto ne valja do ponedeljka. To je to, vrlo sam zadovoljan kako rade osim za ta dva dana koja sam pomenuo. Samo da tako ostane, da uvedu jos i realne IP adrese, i nista nisu losiji od adsl-a (stavise, zbog veceg uploada su i bolji).

Hvala! Po meni, ovo je dovoljno za zaobilazenje u sirokom luku.

Sredi mi ti da mi skinu PCM sa telefona pa cu onda da zaobilazim :p
Pomalo ti je ostar komentar. Realne IP adrese prosecnom korisniku i nisu neophodne. Bez njih mozes da koristis torente bez problema, da skidas sa rapida(kao premium user), newsa, da igras online igre...imao bi problem sa dc-om ili emule-om zbog pasivne adrese, ali ta dva programa u principu i ne moras da koristis, jer prethodne tri opcije odradjuju stvar. Druge stvari (kao postavljanje svog servera) obicno ne spadaju u domen prosecnog korisnika, a ako ti to treba onda IKOM ne moze da zadovolji potrebe. Ljudi ne kapiraju da oni koji uzmu IKOM internet uglavnom kao alternativu imaju samo dial up. Tako da je on i vise nego dobar gledano iz tog ugla. Usluge koje se mogu obaviti sa pasivnom ip adresom rade savrseno i to je ono sto je najbitnije jer download i upload su uvek na max, a ping je relativno ok (oko 65 ms prema googlu).

To da torrent dobro radi sa pasivnom konekcijom je delimicno tacno, sobzirom da ne mozes da skidas od nikoga ko isto ima pasivnu IP adresu kao i ti, onda recimo na domacim torrent trackerima moze da ti se zadesi da torrent ima seedera ali ti nemas od koga skidati.
Osim tih ip adresa, internet funkcionise dobro, stvarno nemam zamerki na brzinu protoka.

To da torrent dobro radi sa pasivnom konekcijom je delimicno tacno, sobzirom da ne mozes da skidas od nikoga ko isto ima pasivnu IP adresu kao i ti, onda recimo na domacim torrent trackerima moze da ti se zadesi da torrent ima seedera ali ti nemas od koga skidati.
Osim tih ip adresa, internet funkcionise dobro, stvarno nemam zamerki na brzinu protoka.

To je tacno, ali u praksi nemam usporenje brzine na torentima zbog toga, jer mnogo je vise onih sa aktivnom adresom, tako da skida full brzinom :)
Govorim za privatne trackere naravno. Sa ovih javnih skida sporije iz poznatih razloga, ali i na njima kad se skida vise stvari odjednom download je maximalan kad se sve sabere.
Inace nemam pojma zasto ne obezbede javne adrese, to ih kosta 2-3 hiljade evra godisnje (ne secam se tacno koliko kosta clanarina u RIPE). Neka podele to na broj korisnika i bice manje od 5-10 din mesecno. Mislim ko ne bi dao 10 din mesecno za javnu IP adresu? :p

Ja bi dao i 20Din ako treba :d
Meni bi bas trebala javna IP zbog nekih drugih stvari al kad se IKOM ne da :) Doduse nije to samo kod IKOM-a, ima jos provajdera koji stave sve usere na svega par IP adresa.

Ne sporim da je ikom bolji od DU. Ali danas ne ponuditi javne adrese moze samo neozbiljna firma koja ne zeli da ulozi vreme i novac da to uradi. Meni je to dovoljno (a i nisam obican korisnik, treba mi javna adresa). Razmisljao sam da predjem kod njih pre dupliranja brzine ADSLa, Srecom duplirase brzinu.

Ma kapiram ja tebe, ali da imam neki izbor pa da i pricamo. Ovako je cuti i trpi :)

Jel' ima neko sa IKOM-a problem da mu neće otvori rapidshare u poslednje vreme? Imam premium i po nekoliko sati neće uopšte da otvori sajt rapidshare, samim tim ne radi ni download sa servera.

Rapidshare je puk`o!!!Moj jedan drugar je uzeo kod njih skoro kao zadovoljan je surf je super torrenti mu rade,samo jos da daju javne adrese i bice to ok.

Ne mislim na danas, već na nekoliko prethodnih dana..

Ja sam primetio par puta da ne mogu da mu pristupim na jedno pola sata otprilike, e sad posto ja nemam premium a ni nemam zivaca da se takmicim sa ostatkom IKOM-ovih internet korisnika onda ni ne idem nesto cesto na rapidshare pa verovatno i ne primetim svaki put kada se to desi...

Ok, hvala na odgovoru, mislio sam da su mene nešto zezali prethodnih dana (zato što sam skidao 24/7) jer mi je rshare radio preko proxyja, a obično ne. :)

Vrh Dno