Šta je novo?

IIS server nije za bacanje...

Miroslav

Čuven
VIP član
Učlanjen(a)
29.12.2001
Poena
739
link

za ljubitelje vesti sa podrucja serverskih ratova, pogledajte ovu statistiku na koju sam naleteo.

Iis 6

eh napokon su napravili nesto sto moze i da se koristi , ne sluzi samo za ukras i potrosnju mesta na disku :)

Pa da...80 i kusur hiljada sajtova na win 2003 serveru (tj novom IIS-u 6) i sitnica od 16 i nesto miliona na apache-u :) Ziveli

jeste batice, ali od kada se MS ozbiljno bacio na server trziste? a linux je na serverskom polju vec 20 godina. MS je napredovao mnogo poslednje 3 godine, i mislim da mu to ne moze niko osporiti

Ovo sa godinama nije tacno. MS se ozbiljno bacio na server trziste izbacivajuci sire svoj NT v3.1 negde u leto '93 - NT v3.5x je izasao sledece godine. Linus Torvalds je izbacio 1.0 verziju linux kernela negde u martu '94, ako se ne varam (bez tog kernela nema linuxa) i tada jos to nije bio 'komercijalni' projekat, nego nesto sto je covek radio kao svoje projekat na fakultetu. Dakle, u to vreme linux nije bio zamisljen kao ozbiljni serverski OS, daleko od toga. MS je imao ogromnu bazu korisnika koji su brzo prihvatali NT (brze nego linux, u svakom slucaju) i tada je MS-u veci problem predstavljao Novell i eventualno Netscape nego linux.

A glede apacha:
- In April of 1995 the first public release of Apache (version 0.6.2) came out.
- Apache 1.0 released on December 1, 1995.

Mozda je mislio na Unix, ali svejedno Internet ne postoji 20 godina tako da je verovatno hiperbola :) . Svejedno...

pa cekaj, a zasto vezujete pojam servera za internet? pa valjda su postojali i pre interneta :)

ne pazi moja je greska, zaboravio sam i o cemu pricam :) poenta je bila na pocetku o ISS serveru, a ne Windowsu kao server platformi (tu sam se sam zabunio u mom drugom postu :) )

Novi IIS...... Jeste, bolji je, sigurniji i brzi od starog IIS-a - tako to kaze Microsoft. A koliko je to tacno pokazace vreme. BTW, sto se tice rata web servera, on je vec gotov. Microsoft je izgubio.

da, vidim da ovde ne vredi raspravljati kada ima ljudi koji ne zele ni malo da budu objektivni, poz i apelujem na nekog od moderatora da zakljuca tread

salac je napisao(la):
Novi IIS...... Jeste, bolji je, sigurniji i brzi od starog IIS-a - tako to kaze Microsoft. A koliko je to tacno pokazace vreme. BTW, sto se tice rata web servera, on je vec gotov. Microsoft je izgubio.

Pa nisam siguran da je gotov! It ain't over till its over?!
Microsoft jeste u zaostatku, ali zaista postoji ogroman porast MS proizvoda na trzistu web server-a u, barem kada je rijec o ovoj godini! Cini mi se da je bilo rijeci o nekih 13 %!
To da li ce i kako stvar da se odvija u korist MS, ostaje da se vidi!

ja i dalje napominjem, mislim da je MS napravio veliki pomak proteklih godina, sto je i naslov ovog treada ako malo bolje pogledate. Ne kazem da se ISS bolji, samo da ima dobru perspektivu

Trka je ostra, imali su _svi_ dobar napredak. Oni koji nisu imali napredak nisu "preziveli".

A evo i najnovijeg istrazivanja netcraft-a :
http://news.netcraft.com/archives/2003/09/01/september_2003_web_server_survey.html

Ako ja nisam objektivan, cifre jesu cheers

Nazad
Vrh Dno