Šta je novo?

Igre na slaboj konfiguraciji

GR-44

Slavan
Učlanjen(a)
02.10.2007
Poena
370
Kao prvo se izvinjavam ako sam pogresio "plato" za stavljanje teme ako sam pogresio neka premeste moderatori al samo bih voleo da ostane ovde jer bi voleo da posle par postova o grafickoj voleo da se nastavi o igricam koje mogu da se igraju na slavijim konfiguracijama a i nece biti mnogo pominjana graficka,znam da sad vecina ima jace masine sa dual core procesorima i 1 Gb rama al prepostavljam da ima i onih koji imaju slabije konfiguracije ko ja nisam valjda jedini :(:hair::wall::wall:

Imam jedno pitanje instalirao sam novi driver za GeForce 440 mx 93.71_forceware_winxp2k_english_whql.exe i sad jedno pitanje
cemu mi pomoze on da li poboljsava igrice mislim jel bolje rade koliko sam ja primetio na underground 2 su mi pre iskakali trouglovi iz kola izgube obilk steta sto nisam napravio screenshot pa da vidite o cemu pricam.
Anyway sad kad sam instalirao ovaj gore driver to mi se nije desavalo videcu mozda mi se pojavi kasnije al ne verujem sad je extra.
Jel moze neko da mi objasni da li mi je ovo pomoglo.

I ako mozete da mi preporucite neke igrice koje mogu da igram na ovoj krntiji pardon konfiguraciji :d
I ako za te igrice moze neko da mi napise gde mogu da skidam full igrice
ako mogu torent da budu ili direktno negde samo da nije preko rapida posto tamo treba iz delova i skidao bi skoro nedelju posto ne verujem da bih stizao svaki dan po jedan dva dela,a posebno sto posle jednog downloada treba da se ceka sat i po

Pozzzzzzzzzzz :smash::type:
i hvala unapred nadam se da nece niko da me ismeva ;)
zbog konfiguracije i ako je pitanje mozda glupo
al ko pita taj ne skita.

Poslednja izmena:
podrska za tvoju karticu je samo fiktivna. Drzi se 5x.xx drajvera. Drzi se igrica koje su pravljene u periodu do 2005-te godine.

Piraterija, linkovi ka igricama, krekovima isl. je zabranjena na ovom forumu tako da linkove neces dobiti, sve i da ih ima, a nema, tj. za te matore igre linkovi su odavno mrtvi, fajlovi poskidani sa servera isl. Obrati se nekom lokalnom piratu.

E sad, da ti preporucim neke igre - mogu ali ukusi su razliciti. napisacu ti par po mom ukusu koje ti raditi super pa ti vidi za dalje:

1. Deus Ex
2. Half life (1)
3. Soul reaver serijal
4. Project Igi
5. Homeworld
6. Call of duty 1/2
7. Medal of honour
...ima ih mali milion...dok predjes ove navedene naci ces i sam valjda nesto :)

Hvala a jel ne valja onda ovaj moj 93.71 driver da ga menjam?
I kako da nadjem neki 5x.xx aj okaci ako imas neki link ako sme a ako ne salji mi na PM molim te.

Sad sam instalirao Doungen Siege II i NFS Underground 2 igram trenutno
videcu da li mogu da nadjem ove koje si nabrojao.

Poslednja izmena:
auuu...link za stare drajvere...tesko...Neki 56.xx mislim da su bili najbolji "all around". Mada, ako nemas u svim igrama bagove i te bele poligone ni sa ovim novim drajverima onda ih zadrzi, i tako nista nisu menjali sto se tice poboljsanja za tvoju kartu. Kolko god glupo zvucalo, mozda bi ipak mogao makar jos malko da ulozis u taj PC, nesto tipa prodas tu kartu i dodas 300din i uzmes neki 9600xt, duplo jaca karta za 300din...

a ko ce bre da kupi ovaj krs? :d
za koliko mislis da bi mogao da je prodam i koliko kosta ta 9600xt
uostalom jel to asus ili ati radeon :d ili su ovo dvoje isto :wall: :d

Poslednja izmena:
a ko ce bre da kupi ovaj krs? :d
za koliko mislis da bi mogao da je prodam i koliko kosta ta 9600xt
uostalom jel to asus ili ati radeon :d ili su ovo dvoje isto :wall: :d

skroz si pobrkao loncice :) radeon 9600xt je ATI, a tvoja karta je nVidia. (ATI i nVidia su dve razlicite firme, kao recimo nike i adidas). Tvoju kartu ces lako prodati u oglasima posto postoje lesinari koji kupuju takve karte da bi nekom uvalili masinu kao sto je tvoja po 250-300e. Nemoj je davati ispod 1000din. Daj oglas na PC berzi, a nadji neku kartu ovde na bench oglasima. Treba ti AGP karta, imas rangirane karte po snazi ovde na bench-u u video karte sekciji, sticky (lepljiva) tema. ;)

Poslednja izmena:
@GR-44: ehehe, muchim slichnu muku, samo sa fx5200 i 512MB ddr, jer uprgrade ove mashine zaista nema smisla... Jedino shto bi ti mogao da odradish je da prodash tih 256 i uzmesh 512mb ddr. Koshtalo bi te oko 10e, ali, moje je mishljenje da vredi a to kazem iz sopstvenog iskustva (imao sam prvo 128, zatim 256 i sada 512) :D
Zamena grafike: nisam siguran koliko bi to dodatno koshtalo jer zavisi koju nadjesh i za koje pare...

Kao shto reche GX-X: gledaj igre izashle pre 2005te god.
Evo i pomoci -> klikni za list :D

- Call of Duty 1 & 2 ce ti provereno raditi,
- NFS:U vec igrash, NFS:MW mozesh da probash (na mojoj sadashnjoj makini je shljakalo u 800x600, tako da mozda ce moci i kod tebe da se igra.)
- Morrowind cesh moci da igrash, ali ce seckati (igrao sam ga na gf2 i 128mb, ali sve na min. i opet secka).
- Painkiller zaobidji definitivno.
- Unreal tournament 2k3 cesh moci da igrash.
- Half Life 1 komotno. HL2 sasvim moguce, ali na min. detalja. Davno sam igrao, tako da sam zaboravio da li mi je ishao na gf2 ili 5200 kartici.
- Rise of Nations, Heroes IV, Diablo2...

Shto se tiche skidanja - ***. juri torrente sa iso fajlovima...

Ma gx-x je obicno na nekim drogama :p :d.
Za tu tvoju ako dobijes 10e, da pevas.
A polovan 9600XT kosta min 25-30e.
Eventualno da juris polovan 9600 (dakle obican, ne pro), on je recimo oko 15e.
Mada ti je i procesor bas prastra, barem da je pravi P4, a ne Celeron, ali sta je tu je :). Probaj da nadjes Radeon 9600.

Poslednja izmena:
Half Life 2 ће ти дефинитивно радити пошто сам га ја прешао на сличној машини.

Dal ima svrhe igrati half life 2 na "very low" detalje ...
to nije hl2 to je nesto drugo

Max Payne 1 (verovatno i 2)
Pes 4,5
Fifa, verovatno do 2006 i starije
NbaLive
SimCity4

zavisi kakve te igre zanimaju...

Hitman 1 i 2
System shock 2
Return to castle wolfenstein

Tesko 9600 128bit moze da se nadje ispod 20-30e zavisi da li je xt ili pro

Poslednja izmena:
gx-x ma ja sam mislio na Asus i ATI radeon a ne na Nvidiu ;)
Hvala za ovu stranicu sa igricama _Silent_ jel mogu da pokusam Prince of Persia The two thrones?
I da nije neko igrao Dungeon siege 2 pa ako moze da mi kaze koja su podesavanja najbolja?
Probacu neke od ovih igrica pa cu da vidim.....
Ma iskreno i nije do nekog budzenja ove kante jer imam staru plocu i sve pa ne bih da bacam pare.Ne znam da li bih mogao da stavim novu grafu kad skupim kintu i ram mozda do giga da doteram da stavim 2x 512 ram ako imam jos dva slota slobodna ako ne stavicu samo jedan od giga jel imate neku preporuku sta bi mogao da popravim jos da li je bitna maticna puno
Cini mi se da mi je procesor ok al kako vi kazete posto se ne razumem u to puno. :d
Moze i neka podesavanja ako je neko vec igrao neke od ovih igrica i ako zna sta je najbolje
hvala u napred

pozzzzzzzzzzzzz

Procesor je kršina neopevana :) I najslabiji Athlon XP je mnogo jači od njega :)
Inače promena grafičke će ti se prilično osetiti. Na bratovoj Athlon XP 1600+ (1.4 GHz) mašini, zamena 5200SE na 6200LE (doduše DDR2) omogućila je normalno igranje World of Warcrafta u 1024x768 pri solidnom nivou detalja. Mogu da zamislim šta bi tek bilo sa 9600Pro. U svakom slučaju, grafičku menjaj bez razmišljanja.

@GR-44

Samo sam hteo da kazem za rapidshare, ne moras da cekas sat i po vec samo resetuj konekciju i mozes odmas da skidas sledece (zbog promene ip adrese) . Poz, i uzivaj. A upgrade tog racunara stvarno nema smisla jer je taj procesor slab. Dodaj jos 256 rama, to bi se osetilo. Graficka je u skladu sa ostatkom, nije losa samo sto ne podrzava pixel shader, ali bolja je nego neke sto ih imaju ( fx 5200 ili radeon 9200 se ). Provereno , sve sam ih imao.

Igre koje nikada nece zastareti:
Space Rangers 1 2
Diablo 1 2
Starcraft
Warcraft 2 3
Fallout 1 2
Planescape: Torment
Counter Strike
Settlers 2 (kasniji delovi su vuna)

A Mafia, igra za sva vremena, samo dodaj memorije RAM (da variš, ovaj igraš ceo dan) :D

Ljudi nisam uspeo da napravim dobar screenshot al u poslednje vreme (juce i prekjuce kad sam igrao NFS U2) sve mi iz kola i gde stignu iskacu neki trouglovi a pre nisu.Ovde sam uhvatio jedan nego svaki put kad napravim screen zaboravim da ga zacuvam inace sam uhvatio jedan gde su mi kola izgledala ko bodljikavo prase :S: jedva sam mogao da vidim oblik kola dok sam vozio :mad:
takodje mi iskacu zidovi kroz koje samo prodjem a iza deda mraz :zgran: taman podjem a ono tras u neka kola izludecu.
Jel mogu nekako da se resim ovih trouglova pomagajjjjteee molim vas

pozzzzzzz :type:

Prilozi

• untitled.JPG
    untitled.JPG
    48.9 KB · Pregleda: 95
Nema nikakve veze al sam mislio ako neko zna da mi odg pa da nastavimo sa igricama al nema veze pitacu tamo gde su graficke ili negde
al ako neko moze da mi pomogne......molim vas

pozzzzzzzzz

Nema nikakve veze al sam mislio ako neko zna da mi odg pa da nastavimo sa igricama al nema veze pitacu tamo gde su graficke ili negde
al ako neko moze da mi pomogne......molim vas

pozzzzzzzzz

Rece ti Geekss-ss da vratis stari drajver ako pocnu 'trouglovi' i ' deda mrazovi' :d

Al problem je sto mi se to desavalo i na starom ????
Probacu pa cu da javim pozzzzzzzzzzzzzzz
Instalirao sam POP: Worrior Within
I on mi se ZA SAD ne baguje :D

pozzzzzzzzzz

Nasao sam neki file od nvidie na kompu i unutra ima nesto driver 56.64 i kad sam isao na install rekao nesto ne moze i evo nasao sam na njihovom sajtu taj 56.64 driver sacu da ga instaliram pa cu da vidim
pozzzzzzzzzz

evo su posledice draivera 56.64 na screen-u uzas posle mi se i u windows-u bagovao slova su se jedva citala drzao sam palceve da mi ne rikne i graficka :d
pa sam zato vratio 93.71 sad radi ok

Prilozi

• untitled.JPG
    untitled.JPG
    45 KB · Pregleda: 59
akhm...Pretpostavljam da si menjanje drajvera obavio sledecim redosledom:

1. (eventualno i malo verovatno) uninstall starih drajvera
2. Instalacija novih drajvera.

Sve i da si oba koraka obavio ovo je skroz pogresno.
Morash skinuti neki driver cleaner ili driver sweeper, pratiti uputstva tipa, uninstall postojecih drajvera, pokretanje driver cleaner-a i ciscenje repova od drajvera, reboot pa stavljanje "standard display driver"-a od widowsa, pa reboot u safe mod, pa opet ciscenje repova sa driver cleanerom, pa reboot i onda instaliranje starih drajvera. Ovo je jedini nacin koji je ispravan.

akhm...... ma ja nikad cuo za ovo sto si napisao ja samo instalirao novi driver tako reci prelepio :d
a jesi video kako nabudzena kolaaaaaa
povraca mi se basjdasavlkjxdlkjsv advkjlsak jc blkasjdvkjas :wc::vomit:

pozzzzzzzzzz :type: :smash:

Prilozi

• auuuuu.JPG
    auuuuu.JPG
    55.6 KB · Pregleda: 71
Poslednja izmena:
Vrh Dno