Šta je novo?

Igre mi se zakucavaju

suspirija

Slavan
Učlanjen(a)
29.04.2007
Poena
304
Skoro sam sastavio konfiguraciju iz profila i instalirao dve igre da probam novu masinu ali vraga............igre se zakucavaju posle vrlo kratkog vremena igranja. Radi se o sledecim igrama : BlackSite Area 51 koja se zadrzala na racunaru najduze oko 40 sekundi i Crysis koju sam igrao oko 5 minuta. Nisam podizao taktove na grafickoj ni na procesoru. Drajveri za graficku su 169.21 a directX je 9.0 iz marta 2008 godine. 3D Mark 2005 se lepo vrteo i demo Human Head.
Da li neko zna sta je u pitanju?

Probaj ili da uzmes 2x1 gb pa da probas, ili izvadi dve memorije pa probaj. Ja sam imao isti problem i bilo je do nekompatibilnosti izmedju memorija. Neznam sta je kod tebe, ali ja sumnjam da je neka nekompatibilnost izmedju memorije i ploce.

Probaj još neku igru, pošto si našao baš dve za koje je moguće da je do njih

Mirišemi mi na memoriju, pusti goldmem ili mem test
Može biti i do grafulje pusti Ati tool.

Skoro sam sastavio konfiguraciju iz profila i instalirao dve igre da probam novu masinu ali vraga............igre se zakucavaju posle vrlo kratkog vremena igranja. Radi se o sledecim igrama : BlackSite Area 51 koja se zadrzala na racunaru najduze oko 40 sekundi i Crysis koju sam igrao oko 5 minuta. Nisam podizao taktove na grafickoj ni na procesoru. Drajveri za graficku su 169.21 a directX je 9.0 iz marta 2008 godine. 3D Mark 2005 se lepo vrteo i demo Human Head.
Da li neko zna sta je u pitanju?
Šta podrazumevaš pod "zakucavanje"? Jedno je ako ti igre blokiraju i ispadaju u Windows, a drugo je totalno "zamrzavanje" celog kompjutera tako da ne reaguje ni na kakve komande sa tastature. U prvom slučaju je iz mog iskustva stvar najčešće softverske prirode, a u drugom može da bude i softverske i hardverske, mada pre hardverske - memorija najčešće, mada moguće i HDD i ide kabl (jednom sam samo zamenio IDE kabl i problem sa "zamrzavanjem" je nestao). Treba proveriti i temperaturu procesora za svaki slučaj.

Racunar se potpuno zamrzne i ne mogu da izadjem iz igre, Kod igre BlascSite Area 51 to se desava vrlo brzo po pokretanju igre a kod Crysis posle 10 - 30 minuta ili dosta kasnije. Kablovi na HDD-u su mi potpuno novi od pre nekoliko dana. Procesor se ne pregreva a ni graficka.........provereno.

Siguran si da ti je lek za igru ok?

Probaj jos igara, Gears of War na primer. On je dosta zahtevan, pa vidi da li ce da se zamrzava. Ja sam kod mene bio stavio dve memorije golden edition, i dve obicne, i igre su mi resetovale racunar. Kad sam stavio sve iste memorije problem je nestao.

Probaj da ucitas default vrednosti za bios, mozda pomogne. Probaj sa drugim napajanjem. Probaj sa drugim memorijama ( pozajmi negde za probu).

Uglavnom ja sumnjam na hardver, jer sam imao slicnih problema na vise racunara i uvek je bilo do hardvera. U svakom slucaju, moras da probas jos neku igru.

Prvo reinstaliraj sistem pa posle cheprkaj i testiraj.Vecina problema odlazi sa reinstalaciom sistema.Vidi ako nesto pise u event wiever-u.

Sistemi su instalirani pre tri dana ( dva sistema ) i na svakome se isto desava. A evo novih informacija. Crysis se ne zamrzava vise igrao sam u cugu jedno cetiri sata i isto tako Half Life 2 Episode 2. Black Site : Area 51 se zamrzava, odnosno ceo sistem se zamrzne vrlo brzo po pokretanju igre. Jedino sta sam radio u medjuvremenu je da sam flesovao bios maticne ( nazalost ) BETA verzijom Biosa jer druga verzija ne postoji i pre podizanja sistema zamenio mesta dva memorijska modula, tako da Crysis ne zamrzava.
Sto se tice Event Viewer-a u njemu za BlackSite pise sledece:

ERROR

Hanging application BlackSite.exe, version 0.0.0.0, hang module hungapp, version 0.0.0.0, hang address 0x00000000.

Novi rezultati testiranja

Evo sta se desava. Sve ostale igre rade samo BlackSite : Area 51 mi se zakoci maltene kod samog pokretanja, tacnije i ne pocnem da igram nego u glavnom meniju se zamrzne. Izadjem uz pomoc Task Managera i evo sta mi pise kada u njemu ugasim igru:

D:\DOCUME~1\BOBA\LOCALS~1\Temp\WER6a38.dir00\BlackSite.exe.mdmp
D:\DOCUME~1\BOBA\LOCALS~1\Temp\WER6a38.dir00\appcompat.txt

Sada sam memoriju zamenio sa dva uparena modula od po 1 Gb, tako da im je takt sada ispravan odnosno rade na 400 Mhz, i otklonio sam sumnju u nekompatibilnost memorije na sta sam najvise sumnjo.

Umalo da zaboravim. Probao sam je kao verziju 1.0 , pa 1.1 , pa 1.2 i uvek isto. Tu igru sam uspeo da pokrenem na staroj maticnoj i staroj grafickoj kartici a sve ostale komponente i sada koristim.

Resen problem

...........Posle trazenja resenja po stranim forumima, nasao sam izlaz za moj problem. Naime greska je u Unreal Enginu koji ima konflikt sa zvukom. Treba otvoriti DirectX i pod TAB-om Sound akceleraciju zvuka smanjiti na BASIC i nema problema oko zamrzavanja igre. Koliko sam procitao na tim forumima, problem se javlja i u igri U.T.3 i to i sa novim zvucnim karticama iz serije X-Fi. Ne pomazu ni nove verzije drajvera za zvuk. Nadam se da ce ovo pomoci jos nekome sa istim problemom.

p.s. nisam mogao da dodam ovaj tekst uz prethodni pa sam ga posebno napisao...............nadam se da nisam prekrsio pravila foruma.

Hvala svima koji su mi davali odgovore.

Bas cu da probam ovu foru sa stavljanjem na Basic....Meni se takodje redovno desava da se Vegas zamrzne, kao i UT3.....Doduse Bioshock je radio bez problema do kraja.....

Realtek integruše nemaju tih problema, samo uvek koristi najnoviji drajver.

Nazad
Vrh Dno