Šta je novo?

igrati pc igre u sobi gde nema pc-a?

bear

Slavan
Učlanjen(a)
09.10.2007
Poena
320
Pozdrav,

u jednoj sobi je kompjuter a u susednoj je lcd povezan hdmi kablom. Da li je moguce povezati joystick sa tv-om (ne sa kompjuterom) i igrati neke pc igre (npr. crimsonland) iako u sobi nema kompjutera? Ako moze kako povezati tv i joystick. Izvinite na laickom pitanju ali tek ulazim u te vode a google mi nije pomogao :(

hvala na odgovoru :)

Poslednja izmena:
mislim da ne moze... al resenje je jednostavno... usb od kompa sa hdmi kablom zastekas iza tv-a i ubodes joy kad ti se igra... cena sitnica ~150 dindzi :)

@akki
da li sam dobro razumeo, uzmem obican produzni usb kabl (meni treba oko 10m) i kupim joystick ili gamepad sa usb-om? Nema gubitaka na toj daljini? To mi je bas primamljivo resenje (jeftino) :)

@AyS^
bas lepo resenje ali mi je malo skupo :(
ps. koliki domet ima taj konvertor, ne smeta li mu zid?

Hm, zar ne postoji neki bezzicni joystick ?

"30-foot range"
to je 30 stopa - 10 metara. I jos ne spominju zidove. Mozda ne bi ni radilo.

Logitech RumblePad 2 Cordless je meni radio u susednoj sobi (mada je razdaljina bila ~4m).

dobro si razumeo... ja sam koristio 7m bez problema, sad dal je bilo gubitaka pojma nemam al je meni bilo super i nisam osetio nikakvu razliku kad je uboden odmah u usb ili preko produznog... :)

Poslednja izmena:
Maksimalna dozvoljena duzina USB kabla od ploce (znaci uracunati i kablic od ploce do front USB konektora ako kacis napred, a ne pozadi) je 5m. Sve preko te duzine zahteva USB hub iza koga opet moze 5m i tako dalje.

Jeftinije je i prakticnije uzeti wireless transmitter ili joypad ili jos jednostavnije -- uneti PC u sobu. ;)

ot: @audiofreak da li bi mogao da mi objasnish zashto je max 5m, nije mi bash najjasnije.

Moze i kombinacija ta dva, do "pola" USB kabl, odatle bezzicni dzojstik :D

ot: @audiofreak da li bi mogao da mi objasnish zashto je max 5m, nije mi bash najjasnije.

Standard propisuje 5m max duzinu kabla ako nemas dodatnog napajanja za uredjaj.
Problem je sto danas veliki broj maticnih ploca daje manju struju na USB izlazima od propisane tako da ces verovatno vec sa 3m kablom da imas problema ako se uredjaj napaja sa ploce (pod uslovom da uopste proradi :p ).

Sa eksternim napajanjem (USB HUB ili uredjaj koji ima svoje napajanje) max duzina kabla je 25m (zavisi od kvaliteta kabla, uglavnom do 15m ne pravi probleme) pa onda novi HUB pa.... dalje teraj koliko ti treba komada :d

Iz iskustva znam da mozete imati problema sa duzim usb kablovima. Meni je npr. Momo logitech radio jedan dan ok, a sutra nema sanse na kablu duzine oko 10m. Mislim da to zavisi i od uredjaja koji kacite, neki vuku manje struje (valjda je tako), pa moze da se desi da rade ok i na tim vecim duzinama.
Ako imas pozajmi od nekog pa probaj.

Poslednja izmena:
Vrh Dno