Šta je novo?

Igraonica

smile

Čuven
Učlanjen(a)
30.09.2000
Poena
619
Posto nameravam da otvorim igraonicu u mom gradu (pet kompjutera), koje mi igre preporucujete i kako se instaliraju (preko virtuel drajva ili minimalne instalacije a na serveru full).
Svaka sugestija bi mi dobrodosla. Hvala.

Najbolje ti je da uradis full instalaciju i nadjes no-cd crack. Tako ce ti sve raditi najbrze moguce. U nekim ekstremnim slucajevima moze da posluzi i virtual drive, ali treba ga izbegavati.
Od igara ti trebaju svi klasici, npr. Counter Strike, Unreal Tournament, Quake 3, Starcraft, Age Of Empires 2... Mozes i da dodas jos neke igre tipa Empire Earth, Championship Manager, Aliens vs Predator 2, Max Payne, Return to Castle Wolfenstein...

Dandy je napisao(la):
Najbolje ti je da uradis full instalaciju i nadjes no-cd crack. Tako ce ti sve raditi najbrze moguce. U nekim ekstremnim slucajevima moze da posluzi i virtual drive, ali treba ga izbegavati.
Od igara ti trebaju svi klasici, npr. Counter Strike, Unreal Tournament, Quake 3, Starcraft, Age Of Empires 2... Mozes i da dodas jos neke igre tipa Empire Earth, Championship Manager, Aliens vs Predator 2, Max Payne, Return to Castle Wolfenstein...

Championship Manager? Jel to bese ona igra gde vreme ide skoro kao realno (da bi zavrsio jednu nedelju u igri treba ti nedelju dana igranja :) )?
Salu na stranu, ko bi igrao menadzera u igraonici? Ajde onaj FA je jos i brz, ali Champ.?

paloma1, ubaci neku "voznju". Npr. F1 2001 (vidim da je popularan), Rally Championship, Colin McRae Rally...
Diablo II se takodje nalazi u vecini igraonica u kojima sam bio, mada je zaje*an za drzanje jer podrazumeva da ljudi donesu svoje likove od kuce (valjda? ne vidim smisao igranja 2h da bi ti neko posle obrisao ono sto si napravio).
I mogao bi da se ispruzis za jos jedan komp. da bi ih imao paran broj (2v3 sux u bilo kojoj igri, s izuzetkom Champ. Managera ):) :) :) :) :) :) ).
Eto, malo i ja da ti solim pamet.

Ma brate ima debila koji u igraonici igraju manager!!!!!! Jebote cheko sam jednog pola sata da se digne,magarac,jebo ga manager!Zivi smor od igre!!!:mad:

Igraonicu ne smes zamisliti bez Counter Strike-a.Ako nisi upucen to je na neki nacin nastavak Half Life-a, i instalira se na Half Life.Najnovija verzija Counter Strike-a je 1.3.Na internetu mozes naci jos dosta mapa, ali one koje dolaze na CD-u uz verziju CS-a 1.3 su sasvim dovoljne.CS je trenutno no.1 mrezna igra u svetu.Takodje moras instalirati Quake serijal.Bilo bi dobro i Unreal,Diablo...
Kod nas su igraonice postale bas in, da i ja imam love otvorio bi jednu, imam prostor na dobrom mestu itd.

Mungos zli je napisao(la):
Ma brate ima debila koji u igraonici igraju manager!!!!!! Jebote cheko sam jednog pola sata da se digne,magarac,jebo ga manager!Zivi smor od igre!!!:mad:

Mungose ti da cutis, seti se koliko smo noci proveli sa gadom uz manager.Srecom to vreme je proslo...;)

Da, zaboravih na Diabla 2 i Colin McRae 2, oni su isto obavezni :)

A sto se tice igranja Championship Manager-a, kod mene u Plato.Net-u ima par ljudi koji umeju da zaglave po 7-8 sati igrajuci ga, a dok ga nisam instalirao kukali su svaki dan.

Ma dovoljno ti je da instaliras SAMO Counter-strike, veruj mi! hehehheheh

Hvala na sugestijama. Samo jos nesto da razmotrimo: da li da postavim game pedove ili jojstike (za doom-olike igre, dok za voznje volan ali koji - zbog izdrzljivosti).

Za Doom-olike igre tipa Counter Strike, Quake, Unreal... su ti potrebni samo mis i tastatura.Sto se tice volana, ne znam.

Msilim da mozes na prste da izbrojis u BG igraonice koje imaju volane i sl. Uglavnom sve die preko misa i tastature.

Nego sta mene interesuje vezano za ovaj topic:
Gde nabaviti software za racunanje vreme i ostalo....

Mislim da igraonica zove MG (kod nove hale na NBGD)....imaju software koji ti ne dozovljava upotrebu racunara dok ne upises user i pass (moze da ga disejblujes i resetujes masinu sto rece jedan fantom:)), ali onda onaj lik na serveru vidi da je masina zauzeta, a da na njoj nije niko logovan.
Vreme se uplacuje kao za internet i konektujes se i diskonektujes po potrebi preko tog programa.....

Potrebno mi je nesto sl. Bilo bi lepo da je za dz, ali, naravno, i placanje je sasvim OK:)

Dandy je napisao(la):
A sto se tice igranja Championship Manager-a, kod mene u Plato.Net-u ima par ljudi koji umeju da zaglave po 7-8 sati igrajuci ga, a dok ga nisam instalirao kukali su svaki dan.

Jel imaju ti ljudi komp kod kuce? Ili mozda igraju u mrezi?

PJ je napisao(la):
Msilim da mozes na prste da izbrojis u BG igraonice koje imaju volane i sl. Uglavnom sve die preko misa i tastature.

Mislim da igraonica zove MG (kod nove hale na NBGD)....imaju software koji ti ne dozovljava upotrebu racunara dok ne upises user i pass (moze da ga disejblujes i resetujes masinu sto rece jedan fantom:)), ali onda onaj lik na serveru vidi da je masina zauzeta, a da na njoj nije niko logovan.
Vreme se uplacuje kao za internet i konektujes se i diskonektujes po potrebi preko tog programa.....

Potrebno mi je nesto sl. Bilo bi lepo da je za dz, ali, naravno, i placanje je sasvim OK:)

Jeste, ta sema isto postoji u igraonici u industriji, ali ne znam gde su ga nabavili.Pa pitaj te ljude mozda ce ti i reci.

Heh, a zamislite vi lika koji 48 ( četrdeset i osam ) sati BEZ PAUZE igra championship manager i startrack armadu 2...:confused:

Sime je napisao(la):
Jel imaju ti ljudi komp kod kuce? Ili mozda igraju u mrezi?
Pa uglavnom imaju kod kuce slabe racunare pa im je sve to mnogo brze ovde. Inace, tek sam sada skapirao koliko tu ima racunanja, a tek savegameovi... krecu se od 40-100MB!

Amon_Ra je napisao(la):
Jeste, ta sema isto postoji u igraonici u industriji, ali ne znam gde su ga nabavili.Pa pitaj te ljude mozda ce ti i reci.
Softver u Industriji (Plato.Net za neupucene ;)) nije nabavljen nego je custom pravljen za tu svrhu. To ne znaci da nece kasnije biti moguce nabaviti ga, ali nece biti jeftin. U svakom slucaju, jos uvek je pomalo bubovit, a i radi samo na W2K sistemima.
Sistem u MG igraonici radi koliko sam video na drugim principima i fercera pod 98-icom bez problema, mada pojma nemam kako tacno radi jer sam samo jednom imao prilike da ga vidim.

Uz malo dobrog i pametnog html-a i nekog script language-a i uz malu pomoc SQL-a bi sigurno moglo nesto fino da se napravi (posebno ako se u recept ubaci neka cifra sa par nula i u stranoj valuti :)). Nego kad smo vec kod igraonice - sta vi mislite ljudi - oce li pritegnuti ovi sa zahtevima za originalni software kad i ako pocne hajka?

Za Skota:
Ako si zainteresovan za saradnju javi se, posto bih voleo da vidim kako bi tvoja ideja funkcionisala u praksi, posto imam potrebu za jednim takvim sistemom. Javi mi se na mai.l

Treba vam softver...

... vec sam napravio jednu verziju koja moze da podrzi koliko hoces racunara (ja stavio za pocetak 4, ali to se lako menja). Sve radi normalno na svim sistemima (Win98SE isprobano) sa Access bazom, radi na principu zakljucavanja tastature i misha, znaci nema da igra dok ne plati, a takodje sve se evidentira u bazi tako da ako imash nekog nepouzdanog klinca, ciji drugari vole za dzabe da se igraju - ima da bude provaljen istog dana.
Iskustvo sam nakupio radeci program za Net Centar u Beogradjanki.
Naravno da bi program morao da se malo istestira u mrezi (probano, radi, sve ide preko TCP/IP porta), ali bi trebalo bez problema da radi. ;)

A shto se tice Skotovog zapazanja (originalan softver), ma ne treba ti, ali zato postoji mogucnost da dodju i zatvore ti lokal na odredjeno vreme, a to mu dodje cist gubitak - nema love, a oprema zastareva, tako da... kako ko voli, nek' izvoli.

Opet ja...

Da li kompjuteri treba da budu povezani samo preko hub-a (zvezdasti tip mreze) ili treba da postoji i servere.

Re: Opet ja...

paloma1 je napisao(la):
Da li kompjuteri treba da budu povezani samo preko hub-a (zvezdasti tip mreze) ili treba da postoji i servere.

Samo HUB za pocetak (mada bolje switch - zbog manje opterecenosti mreze), a kasnije server za internet sharing i za dedicated CS server na primer.

Originally posted by PJ

Evo sad sam bash za tim kompom :)
program jeste mnogo jak, i mogu da se raspitam za cenu to....mada mislim da nije jeftino, ali se isplati, jer onaj koji radi nema shanse da uzme ni dinar.....

driver je napisao(la):
Evo sad sam bash za tim kompom :)
program jeste mnogo jak, i mogu da se raspitam za cenu to....mada mislim da nije jeftino, ali se isplati, jer onaj koji radi nema shanse da uzme ni dinar.....

"bash tim kompom"?:)
Ajde majke ti raspitaj se, pa javi na forumu ili na [email protected]
Unapred hvala:)

BTW Srbi uvek nadju nacin da uzmu "dinar":mad:

ovo ti je najvaznije:
COUNTER-STRIKE 1.3 (half-life 1.1.0.8) sa dosta mapa i mozda izmenis neka oruzija i zvukove (na to se svi napale). Takodje je za igraonice veliko pitanje sluske-zvucnici. Ako izaberes zvucnike ima da ti sve tresti, a ako izaberes sluske brzo se sjebu. I ako uzimas sluske uzmi sa mic-om zbog VON-a.
jojstike, padove i volane --- nista (samo misevi i sluske ce ti crkavati vise puta dnevno :))
Mreza sa hub-om (mada 5 masina moze i peer-to-peer)
Sto se tice softvera za 5 masina Notepad :)))
salim se, dobro bi ti doslo nesto malo u VB i sa bazom u Access-u.
Ta iskljucivanja i tome slicno ti uopste netrebaju. Imas oci!
(drugo je kad imas 25 masina u tri prostorije)

Srecno !

PJ je napisao(la):
"bash tim kompom"?:)
Ajde majke ti raspitaj se, pa javi na forumu ili na [email protected]
Unapred hvala:)

Bash bash tim kompom :)
radim u MG-u, pa verovatno zato :)
btw, nisam josh uvek uspeo da se raspitam, ali javljam chim saznam :)

driver je napisao(la):
Bash bash tim kompom :)
radim u MG-u, pa verovatno zato :)
btw, nisam josh uvek uspeo da se raspitam, ali javljam chim saznam :)

No shit?:) Da li pricamo o MGu kod nove hale?:)
Bio sam par puta tamo, ali uglavnom nocu...
Ajde molim te pitaj gazdu, pa javi na PM ili mail....skupljam trenutno moguca resenja....

PJ je napisao(la):
No shit?:) Da li pricamo o MGu kod nove hale?:)
Bio sam par puta tamo, ali uglavnom nocu...
Ajde molim te pitaj gazdu, pa javi na PM ili mail....skupljam trenutno moguca resenja....

Jeste :)
btw, jedva sam nashao ovaj topic :), pa evo tek sad odgovaram
cena programa je 4 glave, i ono odlichan je....update je bash izashao, tako da bi dobio updateovanu verzijiu sad ako kupish...
inache, svaki novi update se dobija za dz naravno....

driver je napisao(la):
Jeste :)
btw, jedva sam nashao ovaj topic :), pa evo tek sad odgovaram
cena programa je 4 glave, i ono odlichan je....update je bash izashao, tako da bi dobio updateovanu verzijiu sad ako kupish...
inache, svaki novi update se dobija za dz naravno....

Ima li negde gde ti nisi radio ? :))

Pozdrav!

Nazad
Vrh Dno