Šta je novo?

Igranje pod Linux-om... WineX 3.0

• Začetnik teme drdex
  • Datum pokretanja
D

drdex

Guest
http://www.transgaming.com/

Na ovom sajtu sam pronasao emulator za gomilu Win igara koje se mogu igrati pod Lin. Da li neko ima iskustva sa ovim ili neko ima drugu preporuku za igranje pod Linux-om.
P.S. traze 5$ mesecno (mix 3 meseca) za registraciju da bi mogli da skinete WineX...

Pod RedHat 7.3 mi je radio npr. Quake III Arena (PC VErzija), Red Alert 2 itd...Obavezno je imati instaliran Wine :)

Interesantno....

Ovo i nije tako lose, obzirom na postojecu kampanju protiv piraterije. Zanima me jel' neko probao da igra CM 4 na Linux-u?

Ovo je odlicno resenje, ako moze da radi. Mnogi bi mogli da igraju igre bez potrebe da placaju Windowse.

Ma UT2003 i OpenGL driver-i i ne treba ti Wine!

q3 se pojavio bash za linux...ne treba nikakav emulator...

naravno teshko ce se to naci kod nas :)

E, ok, a jel moze nekakvo "uputstvo" za instalaciju tih igara. Sta raditi kada ubacis "originalni" cd sa igricom? Da li se prvo mora instalirati na neki Win pa prebacivati na Lin ili sta vec???

drdex je napisao(la):
E, ok, a jel moze nekakvo "uputstvo" za instalaciju tih igara. Sta raditi kada ubacis "originalni" cd sa igricom? Da li se prvo mora instalirati na neki Win pa prebacivati na Lin ili sta vec???

Ako ti je aktivan Wine, procedura instalacije je ista kao i pod Windows-om. Znaci nadjes na CD-u setup.exe kliknes dva puta i instalira se u direktorijum koji je Wine odredio za instalacije Windows programa...Radi ti tako i Winamp, SpeedFan :) itd...Naravno, veliki procenat softvera i ne radi, ali ionako imas odgovarajuce verzije za Linux...Sto se tice spomenutih igrica UT2003, Quake III i Unreal postoje u verzijama za Linux tako da se ne treba cimati sa Wine-om vec nabaviti te, linux verzije...

OK delimire, a jel moze neki site ili nesto slicno gde se mogu skidati igre za Linux posto kod nas slabo da ima "originalnih" igara za Win, a kamoli za Lin?

Za sve informacije o Wine, pogledajte maticni sajt: www.winehq.com
a za spisak svih Windows programa koji rade pod njim, http://appdb.winehq.com/

Sto se tice igara, posetite www.mandrake.co.yu , tu moze da se naruci UT2003, verzija za Linux. Takodje, ima i najnoviji WineX za download.

Na tom sajtu nude i dopunu Mandrake 9.1 paketa (na 4 diska) u kojoj bi trebalo da ima i 3D pucacina, Warcraft klonova i sl. Isto ima i na www.pcdesign.co.yu.

Posetite i www.linuxgames.com

A sada ponovo pitanje: Sta koristiti kao zamenu za Total Commander i Getright. Probao sam MC ali me strasno smara textualno okruzenje

Linux klon wincmd-a je Krusader. Ne znam nijedan DL manager, operin integrisani je odlichan...
POz

Najbolji klon Total Commandra za linux je XNC www.xnc.dubna.su

Download manager za preporuku je D4X www.krasu.ru/soft/chuchelo/

Preporucujem sajt http://freshrpms.net - gomila paketa za najnoviji Red Hat a svi paketi rade i pod Mandrake 9.1, SUSE itd.

Zaboravih da pomenem da Total Commander radi savrseno sa WINE.

Nazad
Vrh Dno