Šta je novo?

Igranje na 2003/2008 Server platformi

Angelos

Slavan
Učlanjen(a)
09.11.2006
Poena
320
Zanima me sledeca stvar,
Da li se mogu instalirati Radeon i Geforce drajveri.
Mislim prvenstveno o Radeon 4870X2 i Geforce Gtx 295?
Ostatak sistem bi bio INTEL Core 2 Quad Q9550,Maximus Extreme,8Gb DDR3,
2 WD Raptor u raid 0....
Nekada je 2000 Pro bio jako stabilna platforma...
Da li neko koristi 2003/2008 za rad i za igranje ?
Kakva su vam iskustva?
Instalirao bih najverovatnije 2003 64bit R2.
Cini mi se da je bolje da instaliram Server nego Vistu. ;)

Ja koristim Server 2008 x64 SP2 kao workstation već dugo vremena i ne mičem se od njega dok ne izađe finalna verzija Windows 7. Nakon instalacije otiđeš na www.win2008workstation.com i pomoću uputstava ili programa koji će obaviti sve to umesto tebe prilagodiš Server 2008 za uslove rada kao workstation. Za sad koliko ga koristim nisam imao nikakvog problema sa bilo kakvim programima ili igrama. Drajvere koristiš od Viste x64. Uglavnom svaka preporuka za Server 2008, radi brže i bolje od Viste jer je očišćen od raznih bloatware dodataka, namenjen je da radi kao stabilan i brz OS i to radi veoma dobro.

Zanima me sledeca stvar,
Da li se mogu instalirati Radeon i Geforce drajveri.
Da, koristis drajvere za xp u server 2003 i drajver za vistu u server 2008.

Mislim prvenstveno o Radeon 4870X2 i Geforce Gtx 295?
Ne znam sigurno ali ne vidim razlog zasto ne bi moglo.

Da li neko koristi 2003/2008 za rad i za igranje ?
Kakva su vam iskustva?
Instalirao bih najverovatnije 2003 64bit R2.
Cini mi se da je bolje da instaliram Server nego Vistu. ;)
U 2003 mi je radilo sve kao i u xp-u (ako ne racunam to sto npr. av programi traze da instaliras serversku verziju a ne personal).
Problemi na koje sam naisao sa 2008 su ti sto nema u sebi odredjene drajvere za bluetooth i BDA tv tunere, BT sam nekako uspeo da instaliram koristeci drajvere od nekih trecih firmi a za tv tuner koristim DScaler koji radi normalno. GTA4 nije hteo da radi bez jednog xinput dll-a a ne znam jel to mozda inace dolazi uz noviji DirectX ili je sastavni deo viste.
Prednost Server2008 je i to sto imas 240 dana trial...
I pogledaj ovaj forum da vidis sa kojim programima ima problema a sa kojim nema -> www.win2008workstation.com/forum

Ati ne pravi drivere za win2003, (ne znam za za Win2008).
Ranije sam koristio omega drivere za ati karticu pa proveri kakvo je stanje sada.
Sa nvidia je sve ok.

Poslednja izmena:
ATI driveri za XP rade na Server 2003, takodje i nVidia - direktno iz instalacije. Obavezno podesiti Hardware Acceleration posle instalacije drivera da bi radio DirectX!
Isto vazi i za Vista drivere u Srv08.

Jedino ako idete na Srv03 x86 onda ce ATI driveri praviti probleme... recimo Command Prompt prozori ako su otvoreni i iz nekog full screen programa se vratite na njih - ode vam sistem. BSOD bez icega na ekranu... (meni se ovo desava skoro svaki put kad iz VM-a predjem na Command Prompt...)
ATI AVIVO nikako ne instalirati!
Overlay nece raditi na obe kartice (zadnji ATI driveri probani, 169.21 Forceware sam zadnji probao, mozda je nesto promenjeno). Ovi svi problemi sto sam naveo su za x86 Srv03! Isti ne vaze za druge varijante.

Koristim i koristio sam w2k3 vec dugo, i nema nikakvih problema sa drajverima barem kod mene. Sve radi kao na XP, ponekad cak i brze (o stabilnosti (opet subjektivno) samo reci hvale). Jedino sto me stvarno nervira je AMD Overdrive koji ne radi na win2k3 (ne pomaze ni editovanje ini fajla za podrzane sisteme :mad:)

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno