Šta je novo?

Igram se sa nečim zanimljivim...

nickname

Moderator
Super Moderator
Učlanjen(a)
21.02.2002
Poena
705
Prvi test:
Untitled2.png

HP 640GB MLC PCIe IO accelerator

Da, taj. Samo ne bi trebalo da je tolika cena, izašle su već sledeće verzije koje su manje i od te cifre.

Kad smo već krenuli tako i mi u firmi dobili novu igračku na test - IBM FlashSystem 810, 2TB eMLC, 4 x 8Gb FC interfejs.

Cenu je :-devil-: smišljao, oko 60K$ mislim da je list price :)

Pašće i koji bench, kad budemo sve podesili.

Poslednja izmena:
Evo malo bench-ova za ovaj IBM FlashSystem 810, za osnovnu konfiguraciju i samo jedan server/host koji mu pristupa sasvim lepi rezultati.

BTW, CDM i ostali softver koji se koristi za testiranje klasičnih SSD-ova je prilično neupotrebljiv. I sam AS-SSD je dosta ograničen sa ovako nečim.

ibmfs810-asssd.jpg

Rezultati sa 4K threaded za veliki QD:

4K-threaded.jpg

Najveći bandwidth koji sam izmerio:

Anwil-read-32k-QD128-2.jpg

Najveći problem je što je CPU usage sa ovolikim transferom često zakucavao na skoro 100%, pošto je testni server imam samo jedan 6C Xeon, a korišćena su sva četiri 8Gbps FC porta.

Poslednja izmena:
Za sta ce te koristiti storage?
Ja sam razmisljao predloziti adminu da nabavi jedan par PCIe kartica za database server, pa me zanimaju konkretna iskustva...
Onako, gledajuci SSD u laptopu i performanse koje je donio, vjerujem da bi database server poletio...

Za sta ce te koristiti storage?
Ja sam razmisljao predloziti adminu da nabavi jedan par PCIe kartica za database server, pa me zanimaju konkretna iskustva...
Onako, gledajuci SSD u laptopu i performanse koje je donio, vjerujem da bi database server poletio...

Ma kod nas je bio samo na testu, ide kod našeg korisnika. Koristiće se u kombinaciji sa storidžom sa SAS 15K diskovima i gigabajtima cache-a, flash storage će se koristiti za mirror i easy tier varijante sa storidžom. Šta će na njemu konačno da završi videćemo. Najverovatnije SAP/AIX/Oracle.

Neće ceo storage biti dodeljen jednom hostu/serveru, biće podeljen prema potrebi na više LUN-ova.

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno