Šta je novo?

Igra za Android: Die or Fly - BETA

corwyn

Slavan
Učlanjen(a)
04.01.2007
Poena
309
Pozdrav forumaši. Moj drug Vlada i ja smo upravo okačili na market našu prvu Android-OpenGL igru "Die or Fly". Na marketu je postavljena prva beta verzija igre: https://market.android.com/details?id=com.threeflys .

Igrač se nalazi u ulozi Bazza, hrabre muve, koji pokušava da spase male bubamare (znam, zvuči šašavo...). Igra se odvija u tajanstvenim pećinama prepunim opasnosti. Bazza kontrolišete naginjanjem telefona/tableta (tilt control). Izgled igre možete pogledati na: http://www.youtube.com/watch?v=_hM0tAb88PU .

Igra je prilično grafički zahtevna tako da neće raditi na slabijim telefonima. Sa druge strane, odlično radi na tabletima (testirano sa Acer Iconia).

Ukoliko ste u mogućnosti da je isprobate voleo bi da čujem vaša mišljenja.

Poslednja izmena:
Hvala nikolass. Nismo imali niti jedan Samsung za testiranje. Dobro je znati da radi na njihovom najboljem modelu. :)

Takođe SGSII, radi odlično. Grafika je fantastična! Razmislite samo da ponudite kalibraciju pre pocetka igre, mislim da bi to bilo korisno.

Samsung je izgleda popularan na forumu. :) Predlog je interesantan. Za sada kalibracija je moguća samo iz Main menija (Settings->Calibrate). Inače igra se automatski kalibriše prilikom prvog pokretanja a na osnovu pozicije telefona u tom momentu. To je privremeno rešenje koje ce biti zamenjeno možda bas ovim koje si ti predložio.

Hvala na pohvalama i korisnom predlogu. :)

Ne mogu da nadjem igricu na marketu. Koristim sgs2 i izmenjen lcd density. Da li zbog toga market filtrira igru?

Kad sam vratio originalni lcd density market je pokazao igru. Igrica radi u oba slucaja (i sa normalnim i sa smanjenim lcd density).
Grafika je odlicna, zvukovi su dobri, ali je igra neigriva. Licno ne podnosim igrice sa akcelometrima, tako da ni ova nije izuzetak. Veoma je nezgodno igrati dok si u prevozu ili ako promenis polozaj pa telefon promeni ugao. Ubacite onscreen joystik ili npr. moon lander nacin upravljanja.
Buzz se cesto zalepi za ivice nivoa kada se provlaci kroz uske prolaze i tesko ga je odlepiti, koliko god okretao telefon.

Pozdrav yooyo. U pravu si što se tiče density - za betu postoji filter. Verovatno će biti izbačen kasnije ali podrška za manje ekrane i rezoulucije još nije ubačena.
Za "sticky walls" problem već znamo tako da će u sledećoj verziji biti rešen. Joystick je već nacrtan od strane dizajnera i čeka implementaciju.

Poslednja izmena:
Evo i ja sam probao na desire.
Sve lepo radi, ali i ja čekam taj joypad, sa akcelerometrom je nemoguće igrati kada ležiš. :)
I ja sam primetio lepljenje, ali pošto kažeš da radite ja tome...
Jedini "problem" je što se igra instalirala cela na memoriju telefona, pa mi je iskočilo da mi je ostalo malo memorije. Bilo bi lepo kada bi aplikacija mogla da prepozna da li da ide u telefon, ili na karticu. yTo može biti korisno ljudima na desire i xperia-ma.

Super je kada se svi korisnici žale na istu stvar, onda si barem siguran šta treba da ispraviš. :)
Instaliranje na karticu - apsolutno neophodno i dodato na listu.
Hvala na komentaru Tetsuo.

uh, jako je tesko igrati sa acc... inace izgleda odlicno...

Super, extra, fantasticno! Posebne cestitke i grafickom dizajneru.
Inace sam i ja Android developer i imam objavljene igre "Assault Lite" i "Assault". Ono sto je meni najvise nedostajalo u mojoj igri je upravo dobra grafika :(
Igru sam isprobao na Samsung Galaxy S (opet Samsung :)) i stvarno je tesko igrati koristeci tilt. Definitivno treba jedan touch kontroler.
Samo napred i puno srece u daljnem radu.

Е ја имам Самсунг Омнију коју не могу да прикачим на рачунар а немам ни тилт ни контролер. Је л могу некако да играм ову игрицу? :D

Radi i na SE Experia Arc S... Lepo izgleda i zvuci samo te kontrole :)...
Pozz...

Nova verzija je na marketu.
Izmene:
- Bazz se više ne lepi za zidove.
- Igru je moguće prebaciti na SD karticu.
(joystick je sledeći na listi)
Još jednom hvala na korisnim predlozima. Uživajte u igranju!

HVALA

:wave: corwyn puno hvala tebi i tvom drugu na fenomenalnoj igrici .... sa novom verzijom je mnogo lakše igranje na Galaxy SII..... za prebacivanje na karticu svaka pohvala ..... svaka čast i na dizajnu igrice (sam početak igrice je jako kul sa onim okom).... Veliki pozdrav i samo tako nastavite :Klanjanje:Klanjanje:Klanjanje

Prilozi

• SC20111202-182721.png
    SC20111202-182721.png
    84.5 KB · Pregleda: 119
nikolass, svaka čast za screenshot! Malo sam se brinuo kako će da radi to pomeranje na SD karticu pošto to do sada nisam koristio.
Drago mi je što je igranje lakše, i meni se tako činilo dok sam testirao ali ja gledam igru već par meseci pa nisam objektivan.

Ne mogu je skinuti sa marketa, a mrzi me da menjam density... Možeš okačiti apk ovde?

Nova verzija je na marketu. Postojeća tilt kontrola je izmenjena i nadamo se da je sada jednostavnija za upotrebu. Dodata je i mogućnost kontrolisanja Bazza džojstikom koji se nalazi na ekranu.

Hvala nikolass83, srećni praznici i puno uspeha sa tvojim bada widget-om.

Jel ko probao igru na hd2, meni market ne dozvoljava instal jer kaze da uredjaj nije kompatibilan sa igrom. Ima li negde link do apk fajla da probamo da li igra radi na hd2

Moralo bi da radi. Jedini zahtev je da je da ima veću rezoluciju (800x480 je sasvim OK) i malo jači procesor (radi lepo na 800MHz). Nisam nigde kačio posebno .apk, sa mojim uploadom dosta mi je i kad ga kačim na market.

Jel imate u planu PC verziju igre?

Mogli biste da je plasirate na steamu a možda i da završite u nekom Humble paketu i tako zaradite koji dinar :)

Dizajn i grafika su zaista prva liga. U rangu sa najboljim indie igrama koje su pojavile u poslednjih nekoliko godina. Sve pohvale dizajneru, čovek je genijalac.

Igra je radjena u libGdx frejmvorku tako da moze da se iskompajlira da radi na bilo čemu osim na iPhone. Ovo za steam nisam znao. Ideja je interesantna, hvala na informaciji.

Još jedna pohvala za dizajn i grafiku. Možda i najlepša igra na marketu. Deluje visokobudžetno i ozbiljnije i od najprodavanijih igara. Barem ostavlja takav prvi utisak što je mnogo važno.

Joypad se u igricama obično nalazi na levoj strani, bar tako više odgovara dešnjacima, ili se stvori na mestu dodira bilo gde na ekranu, a onda se pomeranjem bez podizanja prsta bira smer kretanja.

Još jedna preporuka, da kamera dobije neku vrstu inercije prilikom promene pravca ili sudara. Eventualno neki zum. Delovaće filmskije.

Hvala na pohvalama Lazo (i na oceni ;) ).

Joypad sam samo ubacio da bude u igri i da može da se koristi. Kompletan interfejs će biti redizajniran uskoro tako da će i Joy biti pomeren.
Ovo za kameru je sjajna ideja! Gledaću da to ubacim u sledeću betu. cheers

Poslednja izmena:
Moralo bi da radi. Jedini zahtev je da je da ima veću rezoluciju (800x480 je sasvim OK) i malo jači procesor (radi lepo na 800MHz). Nisam nigde kačio posebno .apk, sa mojim uploadom dosta mi je i kad ga kačim na market.

Pa verovatno radi, ali kako je instalirati kad market ne dozvoljava ? :)

Igra je radjena u libGdx frejmvorku tako da moze da se iskompajlira da radi na bilo čemu osim na iPhone. Ovo za steam nisam znao. Ideja je interesantna, hvala na informaciji.

Mogu li kratki utisci o korišćenju libGDX-a? Deluje zanimljivo. Koliko ubrzava programiranje i jesi li se susreo sa nekim problemima?

libGDX je Java framework za pravljenje openGL igara. Za njega sam se odlučio jer sam do sada najviše radio u Javi pa mi se učinio najlakšim. Pre toga nisam nikada proramirao u openGL-u ali sa libGDX zaista nisam imao nikakvih problema. Ukoliko ti je potreban 2D openGL frejmwork mogu slobodno da ga preporučim.

Podržava openGL 1.x i 2.x. Za 2D imaš fantastičnu podršku za rad sa teksturama, animacijama, zvukom, fajl sistemom. Ima odličan i brz .xml parser. Community je sjajan, odgovore na pitanja dobijaš u roku od par sati.

Na kraju najbitnija stvar, postoje nekoliko gotovih projekata koje možes da skineš sa sajta! Odatle je zaista lako naučiti osnove i početi samostalan projekat.

Sa druge strane, minus je što libGDX ne podržava iPhone. Ako želiš da napraviš igru koja radi i na iPhone moraćeš da potražiš drugi frejmvork.

Nazad
Vrh Dno