Mislim da nisi nikad bio u Americi jer lupas napamet :trust:
To se zove standard :S:
ali to sto ja ne mogu od svoje plate lako da kupim nov automobil mi ne daje za pravo da ga ukradem :eyebrows:
A kako nas to koriste?

Srbija je neka bogata zemlja koju "oni" exploatisu i bogate se na njen racun? Obozavam takve teorije zavere

Ti si protiv piraterije, ali je upraznjavas svakodnevno? :d
Figurativno govoreci, ako ne cenis nesto moje, s kojim pravom ocekujes da cu ja da cenim nesto tvoje? U tom smislu, ako drzava ne stiti strano intelektualno vlasnistvo, kako ce onda da zastiti domace? Jedan od glavnih krivaca sto se domaci software razvija u zanemraljivoj meri je upravo piraterija i svodi se iskljucivo na nesto samo nasem trzistu vrlo specificno.
I sta je to sto "oni" razbijaju nase i koriste bez bilo kakve nadoknade?
Ne verujem da si ikoga uvredio i mozes slobodno da postavljas linkove za beta software dok god su oni legalni sto znaci zvanicni, pa makar i kao demo/trial verzija, a za ostalo ce ljudi morati vec negde drugde da se snalaze sto vecini nije problem
Da ne ulazimo dalje u detalje jer politici nikako nije mesto na jednom ovakvog forumu (mozemo da nastavimo na PM), nemam uopste nameru da polemisem oko piraterije ni u pozitivnom, ni u negativnom smislu. Naravno da svi mi imamo neki warez na svojim masinama (neko 100%, neko u mnogo manjoj meri) i naravno da niko nije svetac ovde (da se ne lazemo

), ali prosto pravila foruma su takva kakva su i moraju se postovati...
btw svi bi mi voleli da nam se standard preko noci drasticno poboljsa, pa da imamo mogucnosti da bar nesto legalno kupimo, ali prosto ocekivati tako nesto nije realno :S:
a piraterije ce uvek biti, ma kakav standard bio, samo je pitanje u kojoj meri...
NHF :wave: