Šta je novo?

IGO navigacija za PDA uredjaje sa najsvezijim mapama Srbije

Alfa 156

Slavan
Učlanjen(a)
09.01.2005
Poena
304
Posto vidim da ovde ima jako puno ljudi koji jos uvek koriste TomTom osecao sam potrebu da napisem da svi koji imaju uredjaj baziran na Windows Mobile ili CE operativnom sistemu mogu sebi da instaliraju IGO My Way 2006 navigacioni software za koji postoje jako jako dobre BETA mape Srbije,Crne Gore,Bosne i Hercegovine,Hrvatske,Madjarske,bugarske slovenije rumunije itd.....
Software mozete skinuti Doslovno Svuda!

Poslednja izmena od urednika:
Koristim MioMap, umesto iGo, i zadovoljan sam (koriste iste mape). Apdejti mapa relativno često izlaze, sve zajedno to jako brzo napreduje.
Često su nelogična rutiranja/putanje, (u toj "logici" je dosta iza TomTom-a), ali, opet, trenutno najkorisnije za ove prostore.

ne znam da li si obratio paznju na opcije routiranja
mozes da podesis shortest quickiest i jos par opcija pa nadjes sta ti odgovara

naravno da jesam... Kako najkraći put od Beograda do Soluna, vodi preko Niša, Kuršumlije, Prištine, i Skoplja? Da ne govorim o rutiranju u Beogradu - dovešće te do cilja, ali uz nepotrebno komplikovanje.
OK, mape Srbije su i dalje u razvoju, ljudi rade, i ponavljam: i pored svega toga, ovo je najupotrebljivije za područje Srbije (nisam se sretao sa Garmin uređajima).

@kibicer
Koje verzije mapa Srbije, Makedonije i Grcke i koju verziju iGoa koristis?
Uopste nije tacno da najkaca ruta tuda ide, kada se zada centar Beograda i Centar Soluna ruta ide:
BGD, Nis, Vranje, Kumanovo, Skoplje, Djevdjelija itd i sa podesavanjem na najkraca ukupno je 633 km, a sa podesavanjima najbrza 640 km ali opet slicnim putem.

Najverovatnije imas staru kartu makedonije na kojoj se ne preklapa granicni prelaz sa kartom srbije - verovatno verzija 2006 u verziji iz 2007 to je izmenjeno

@ Danijel M
Dakle, koristim MioMap, ne iGo. Imam stalno poslednje dostupne mape, a ovo je bilo letos, polovinom juna. Tačno, granični prelaz Preševo-Tabanovci, softver nije poznavao. Sada je sve OK.

Poslednja izmena:
Poslednja verzija je 2007.07 iz avgusta meseca.
@alfa 156 mislio sam da je na ovom forumu zabranjeno postavljati takve linkove

nisam ja postavljao link ni za kakav softver!
ja sam postavio link do sharing comunity-ja

Bravo Srbi uvek ste dobro znali da kopate rupu sami sebi!

OFF: Da si pročitao pravila foruma, znao bi da tako nešto nije dozvoljeno.

Kakva je ta poslednja iGO mapa u odnosu na SCG Route?

Ma znam ali sami sebi stvaramo pravila koja nas ubijaju,pazi sve je puno piratskih site-ova a ovo cak i nije piraterija to su beta verzije.....

inace evo bas koristim poslednju mapu i jako sam zadovoljan

a ovo sto se tiche pravila,i dalje mislim da uvek sebi najbolje uskachemo u stomak.... i muka mi je od toga pored toga sto nas svi ugnjetavaju ugnjetavamo i sami sebe na dobrovoljnoj osnovi....

Ma znam ali sami sebi stvaramo pravila koja nas ubijaju,pazi sve je puno piratskih site-ova a ovo cak i nije piraterija to su beta verzije.....

inace evo bas koristim poslednju mapu i jako sam zadovoljan

a ovo sto se tiche pravila,i dalje mislim da uvek sebi najbolje uskachemo u stomak.... i muka mi je od toga pored toga sto nas svi ugnjetavaju ugnjetavamo i sami sebe na dobrovoljnoj osnovi....
Pravila, regulative, propisi, zakoni... sve se donosi sa odredjenim ciljem i svrhom, jer bi u suprotnom vladao haos ;)
Nas ne zanimaju ostali sajtovi, ni kakva imaju pravila, niti sta se na njima nalazi :trust:
A znaci ako je beta verzija, onda to nije piraterija? :D
Sto onda nisi okacio zvanican link do tih beta verzija? :d

btw i meni je muka od logike tipa puno je kriminalaca, pa sto onda ja da postujem zakon? :p

:wave:

a sta mislis o varijanti u americi su nike patike 10 dolara,a kod nas iste 100e bar...
plate u americi su min 1800$ a kod nas min 100e tako da kad sve saberes i oduzmes

srbin treba da da 100% svoje mnimalne plate za dobre patike a amer 0.55% verovali ili ne
Digitalna oprema,
Odeca
Obuca
Automobili......

Vazno je napomenuti da smo mi samo jos jedna zemlja u nizu koju koriste i to na opisan nacin(napominjem da je to nazalost samo jedan od nacina)......

Ja sam naravno protiv piraterije ali treba Stiti dobace programere dizajnere i software,a ne strane kao sto i oni stite svoje a nase razbijaju i koriste bez bilo kakve nadoknade....

Izvinjavam se unapred ako sam nekog uvredio jer mi to definitivno nije bio cilj....
i molim vas nemojte obrisati poruku jer je ona razlog zbog kog sam postavio link koji je obrisan......

Od sad pa nadalje necu postavljati linkove do Piratskog i beta software,i postovacu pravila foruma od kog sam stvarno jako puno naucio jos od vremena kad je na njemu piraterija bila svakodnevna pojava,pa sve do danas,a nadam se i nadalje!

POZDRAV!

a sta mislis o varijanti u americi su nike patike 10 dolara,a kod nas iste 100e bar...
plate u americi su min 1800$ a kod nas min 100e tako da kad sve saberes i oduzmes
Mislim da nisi nikad bio u Americi jer lupas napamet :trust:
srbin treba da da 100% svoje mnimalne plate za dobre patike a amer 0.55% verovali ili ne
Digitalna oprema,
Odeca
Obuca
Automobili......
To se zove standard :S:
ali to sto ja ne mogu od svoje plate lako da kupim nov automobil mi ne daje za pravo da ga ukradem :eyebrows:
Vazno je napomenuti da smo mi samo jos jedna zemlja u nizu koju koriste i to na opisan nacin(napominjem da je to nazalost samo jedan od nacina)......
A kako nas to koriste? :D
Srbija je neka bogata zemlja koju "oni" exploatisu i bogate se na njen racun? Obozavam takve teorije zavere :)
Ja sam naravno protiv piraterije ali treba Stiti dobace programere dizajnere i software,a ne strane kao sto i oni stite svoje a nase razbijaju i koriste bez bilo kakve nadoknade....
Ti si protiv piraterije, ali je upraznjavas svakodnevno? :d
Figurativno govoreci, ako ne cenis nesto moje, s kojim pravom ocekujes da cu ja da cenim nesto tvoje? U tom smislu, ako drzava ne stiti strano intelektualno vlasnistvo, kako ce onda da zastiti domace? Jedan od glavnih krivaca sto se domaci software razvija u zanemraljivoj meri je upravo piraterija i svodi se iskljucivo na nesto samo nasem trzistu vrlo specificno.
I sta je to sto "oni" razbijaju nase i koriste bez bilo kakve nadoknade?
Izvinjavam se unapred ako sam nekog uvredio jer mi to definitivno nije bio cilj....
i molim vas nemojte obrisati poruku jer je ona razlog zbog kog sam postavio link koji je obrisan......

Od sad pa nadalje necu postavljati linkove do Piratskog i beta software,i postovacu pravila foruma od kog sam stvarno jako puno naucio jos od vremena kad je na njemu piraterija bila svakodnevna pojava,pa sve do danas,a nadam se i nadalje!

POZDRAV!
Ne verujem da si ikoga uvredio i mozes slobodno da postavljas linkove za beta software dok god su oni legalni sto znaci zvanicni, pa makar i kao demo/trial verzija, a za ostalo ce ljudi morati vec negde drugde da se snalaze sto vecini nije problem ;)

Da ne ulazimo dalje u detalje jer politici nikako nije mesto na jednom ovakvog forumu (mozemo da nastavimo na PM), nemam uopste nameru da polemisem oko piraterije ni u pozitivnom, ni u negativnom smislu. Naravno da svi mi imamo neki warez na svojim masinama (neko 100%, neko u mnogo manjoj meri) i naravno da niko nije svetac ovde (da se ne lazemo :D), ali prosto pravila foruma su takva kakva su i moraju se postovati...

btw svi bi mi voleli da nam se standard preko noci drasticno poboljsa, pa da imamo mogucnosti da bar nesto legalno kupimo, ali prosto ocekivati tako nesto nije realno :S:
a piraterije ce uvek biti, ma kakav standard bio, samo je pitanje u kojoj meri...

NHF :wave:

Mislim da nisi nikad bio u Americi jer lupas napamet :trust:

To se zove standard :S:
ali to sto ja ne mogu od svoje plate lako da kupim nov automobil mi ne daje za pravo da ga ukradem :eyebrows:
A kako nas to koriste? :D
Srbija je neka bogata zemlja koju "oni" exploatisu i bogate se na njen racun? Obozavam takve teorije zavere :)
Ti si protiv piraterije, ali je upraznjavas svakodnevno? :d
Figurativno govoreci, ako ne cenis nesto moje, s kojim pravom ocekujes da cu ja da cenim nesto tvoje? U tom smislu, ako drzava ne stiti strano intelektualno vlasnistvo, kako ce onda da zastiti domace? Jedan od glavnih krivaca sto se domaci software razvija u zanemraljivoj meri je upravo piraterija i svodi se iskljucivo na nesto samo nasem trzistu vrlo specificno.
I sta je to sto "oni" razbijaju nase i koriste bez bilo kakve nadoknade?

Ne verujem da si ikoga uvredio i mozes slobodno da postavljas linkove za beta software dok god su oni legalni sto znaci zvanicni, pa makar i kao demo/trial verzija, a za ostalo ce ljudi morati vec negde drugde da se snalaze sto vecini nije problem ;)

Da ne ulazimo dalje u detalje jer politici nikako nije mesto na jednom ovakvog forumu (mozemo da nastavimo na PM), nemam uopste nameru da polemisem oko piraterije ni u pozitivnom, ni u negativnom smislu. Naravno da svi mi imamo neki warez na svojim masinama (neko 100%, neko u mnogo manjoj meri) i naravno da niko nije svetac ovde (da se ne lazemo :D), ali prosto pravila foruma su takva kakva su i moraju se postovati...

btw svi bi mi voleli da nam se standard preko noci drasticno poboljsa, pa da imamo mogucnosti da bar nesto legalno kupimo, ali prosto ocekivati tako nesto nije realno :S:
a piraterije ce uvek biti, ma kakav standard bio, samo je pitanje u kojoj meri...

NHF :wave:
Nisam bio u americi...
OK...

Poslednja izmena:
Pa zar nisu beta verzije besplatne? Inace te mape je izradio Contrast, firma koja radi Planplus

Pa dobro,gde su onda linkovi od tih"besplatnih"mapa?:d

Pa na torentima :D

Evo i ja da se uclanim u rubriku postovalaca iGo-a :)

Bez ikakve dileme, najupotrebljiviji softver za ove prostore - odusevio sam se moram priznati, moje ulice u kojoj zivim nema ni na Plan Plus-u a ima je ovde :)

Pogotovo me je odusevio broj POI-ja a i sama preciznost: nakon sopstvenog ubedjivanja da TomTom EE 6.08 i nije tako los, ovo je nebo i zemlja... Sinoc krenem na utakmicu, lagano me presekao na Pio i "odveo" u Halu Pionir, odlicno, divota - samo cekam neki put van BGD pa i to da vidimo kako izgleda.

jedino sto Symbian-ovci ne mogu da kupe ulaznicu...steta

IGO wtf.Ja jos nisam UP-ovao mape jer mi ove rade savrseno(februar tekuce godine)

Instalirao sam upravo iGO sa mapom srbije 2007.04 na HTC p3300.

Fino to sve izgleda, bolje nego sto sam ocekivao :)

Nego, sa tom verzijom mapa postoje detaljni planovi sa ulicama etc samo za BG i NS. Da li novije verzije mapa ili ta beta verzija imaju nesto vise od toga? Pa ako vredi da potrazim, mislim kupim ,)

To je zadnja zvanicna verzija na njihovom sajtu i Za njih karte radi Contrast a stalno se pominju neke novije karte.

Peco, kakav si to grobar, ako ne umeš da dođeš do Pionira i vezanih očiju? :)

Mogu samo da potvrdim da je Mio C520 sa sve iGo mapama nešto najupotrebljivije što sam koristio po Srbiji! Ne samo što su ulice po BGD update-ovane (nije više Treći bulevar nego Milutina Milankovića i sl.), ne samo što ima gomilu POI-ja, nego je precizan i van BG (išao do Pančeva i Novog Sada).

Ortak ga je sad uzeo za vikend, vozi do MinKena ... jedva čekam da se vrati, da vidim kako se pokazao na tako dugom putu ...

Hm... malo se ne slažemo... Verzija ove mape je 2007.07, Contrast
Ali, nazivi ulica...

Prilozi

• scr3.JPG
    scr3.JPG
    17.6 KB · Pregleda: 318
TomTom mapa nema šta da traži pored iGo/Miomap mape Contrast 2007.07 ili Garmin Infoteam SCG 1.41 mape... Sam softver je jako dobar ali ta beta mapa je zastarela, nepotpuna i netačna. Priča se o komercijalnoj TomTom SCG mapi početkom sledeće godine.

Od ove dve, moj utisak: iGo je nešto bolji softver, Garmin je nešto bolja mapa bar kad su manja mesta u pitanju. Što se ostatka sveta tiče, izašla je skoro jako dobra mapa Grčke za iGo, prva upotrebljiva. iGo radi na PDA/WinMobile i Miomap/WinCE uređajima, a Garmin na PDA, Symbian, laptopu i Garmin uređajima.

Inače, danas sam bio u Galebu koji nudi 'prvi domaći GPS', ustvari prelepljeni kineski model, klon Miomapa. Pokazali su mi jedan otključani komad koji se bootuje u Windows CE pa onda pokreneš softver (navigacioni ili bilo koji drugi za WinCE, npr. MP3 muziku :D ), a prodaju zaključane koji se bootuju u navigacioni softver.

Model ima ekran dobrih dimenzija (ne znam kako izgleda na sunčanom danu pod šoferšajbnom), softver je iGo (verovatno 3.2 ili 3.3), mapa je kažu u ovoj poslednjoj seriji SCG 2007.07 a chip je sad promenjen (bio SiRF Star III, sada je Atlas). Uređaj sa 1GB interne memorije u kojoj je Srbija i istočna Evropa košta oko 21kdin plus PDV, a za dodatnih 6kdin se dobija SD kartica sa celom zapadnom Evropom.

Prvi update besplatan, a posle kažu nisu odlučili da li će nešto naplaćivati ili stavljati na sajt.

Da dignemo Thread iz mrtvih :p

Ima li neko u upotrebi neki PDA uredjaj ( Preporuku ) oko kupovine a da Software i Mape jesu upotrebljive u Realnom Zivotu

Hvala

Evo mojih iskustava...

do skoro koristio Qtek S200 i GPS bluetooth modul, windows mobile 2005, i na njemu probao Igo, Miomap, TomTom i Garmin...

odlucio da prodam Qtek i predjem na all in one Mitac Mio C720 sa Miomap softverom i ne vidim nikakvu razliku, iste mape koristi, samo je jednostavniji za upotrebu u kolima (bluetooth handsfree, cradle sa punjacem) i ima veci ekran...

Sto se mapa tice, Garmin i Igo/Miomap su vrlo upotrebljive, pogotovo po vecim gradovima. I moj utisak je da Garmin ima malo detaljnije obradjena manja mesta... TomTom mape su jos uvek beta (ako se u poslednjih mesec dana nije nesto promenilo), pa samim tim i prilicno neupotrebljive...

Nova mapa Srbije

Vidim da se u januaru pojavila nova mapa Srbije:

Serbia_2007.07_070903

moze li se Igo instalirati na laptop odnosno da li sa nekim programom mogu da otvorim mape koje imam na kompu?

Vrh Dno