Šta je novo?

Igo 8 i instalacija na Prestigio 450

Mirko BGD

Slavan
Učlanjen(a)
26.01.2005
Poena
319
da li neko moze da objasni kako ovo da izvedem? odakle da skinem Igo, kako da instaliram itd?

Koliko ja znam, iGO 8 se ne moze kupiti u Srbiji jos uvek?

Isporucuje se jedino na SD karticama...za ostala obrazlozenja, ovo nije pravo mesto

Bio sam kod tipa koji radi u Asbis-u (firmi koja je generalni zastupnik "Prestigio") pre neki dan i rekao mi je da su ubacili iGO 8 u Prestigio 430 (mislim da je greskom gore navedena oznaka 450) i da sve radi savrseno.Rekao mi je da su resili i problem sa "pucketanjem" prilikom glasovnog navodjenja,a to resenje se vec naslo i na netu.

Nije greska, postoji Prestigio 450, to je najnoviji model koji se dobija sa iGo 8.3. navigacionim sofverom i mapama Serbia 2008.07

Nesto mu je slaba podrska sta vi mislite?Kako se pokazao u realnom radu 450 ?

Nesto mu je slaba podrska sta vi mislite?Kako se pokazao u realnom radu 450 ?

Nahvalise ga na testovima (ima ga i na Benchu). Cak mu je i cena izuzetno prihvatljiva.
Ja licno bih se drzao Mio-a (ako si za iGo mape), poghotovo nove serije uredjaja.

Mio C520 vs Prestigio 430.

Mio je manji, tanji, lepši, upola lakši uređaj. Ima ugrađen blutut HF, bolju ergonomiju, bolji držač za šoferku koji u sebi ima ugrađen 10W zvučnik (1W je na uređaju, što je uobičajeno). Mislim da vredi razlike u ceni.

Puno lakše i brže se prilagođava, a net je pun jednostavnih rešenja za Mio, do te mere da mu ture WiFi (preko SDIO), Word, Excel, PDF, browsere, može da se instalira bilo koja navigacija za WM platformu i maksimalno elegantno se uparuje sa IGO8.

Kome sve to nije potrebno, Prestigio je stvarno jedan više nego korektan uređaj za svaki uloženi evro.

Igo8 sam ubacio na Becker 7394 (CE 4.2) i radi odlicno tako da ne vidim zasto ne bi mogao i na ostale genericke GPS uredjaje tipa prestigio, galeb i sl.

Igo8 sam ubacio na Becker 7394 (CE 4.2) i radi odlicno tako da ne vidim zasto ne bi mogao i na ostale genericke GPS uredjaje tipa prestigio, galeb i sl.

Mozes na sve uredjaje koju imaju za osnovu win ce. Lako se otljucavaju, lako nalaze mape, ...

Lepo je kad imas gps sa svim mapama sveta :D

magellan roadmate 1200

isto pitanje a to je da li moze da se pregazi postojeci software i instalira recimo iGO ili Garmin sa mapom Srbije ????
Pomoc u vidu linka, software-a i saveta bi dobro dosla :p

da li je neko stavljao igo8 na becker gps taffic asisstent ili tako neki naziv

Poslednja izmena:

Kako si resio da ti radi igo8?
ja sam uspeo da ga pokrenem ali bi me zanimalo da ga sa glavnog ekrana pokrecem da nemoram ulaziti u memorijsku karticu,,,,kako ide sa tim precicama

Prvo brises softver sa internog flesa, zatim kopiras samo softver na njegovo mesto, moras da preimenujes igo8 na naziv koji je bio u originalu, menjas ini fajl da ga navedes na karticu, i to je to na kartici mora da postoji i softver i mape.

[folders]
app="%SDCARD%/iGO8"

[interface]
maxzoom2d=6000000
show_exit=1

[navigation]
sim_speed_factor=3

[sound]
ding=0

[timezone]
sync_os_timezone=0
reset_os_timezone=0

[debug]
skip_eula=1

Fajl se zove sys.txt

pozdrav

Prvo brises softver sa internog flesa, zatim kopiras samo softver na njegovo mesto, moras da preimenujes igo8 na naziv koji je bio u originalu, menjas ini fajl da ga navedes na karticu, i to je to na kartici mora da postoji i softver i mape.

[folders]
app="%SDCARD%/iGO8"

[interface]
maxzoom2d=6000000
show_exit=1

[navigation]
sim_speed_factor=3

[sound]
ding=0

[timezone]
sync_os_timezone=0
reset_os_timezone=0

[debug]
skip_eula=1

Fajl se zove sys.txt

pozdrav

Ovo app="%SDCARD%/iGO8" treba da bude app="External Storage/iGO8" ili tako nešto. Kad pokreneš neku verziju WinCE-a (ima ih dosta), pogledaj u njegovom file manageru kako naziva slot za SD karticu i isto tako nazovi i ovaj string i mora da radi. Na nekim GPS uređajima će se startovati sam, na nekim moraš da napraviš shortcut, a na nekim će zahtevati da taj GPS pronađe satelite, tj da se locira, pa će tek onda moći da se pokrene... Takav je slučaj, recimo, sa Moov 330. Nekad kad ga skroz resetujem, moram da odem u MioMap i nađem GPS lokaciju, pa onda startujem MioPocket, a iz njega iGo 8.

Potvrdjujem ovo za app="%SDCARD%/iGO8" kod mene na diamondu je moralo da ide u app="internal Storage/iGO8" jer nema sd card

S obzirom da većina može da se modifikuje vrlo lako da podigne Explorer.exe umesto navigacije, čime možete da švrljate po uređaju, lako možete doći do informacije kako on interno zove eksterni storage.

Pošto se svi uspavljuju na dugme bez problema i tako mogu da se ostave neograničeno, mislim da je fora sa dizanjem Explorera umesto nacvigacije jedno odlično rešenje. Prosto možete da ostavite i stari i novi softver na uređaju, tako da uvek imate rezervno rešenje ako zabrljate nešto sa novom instalacijom, a to će se sigurno desiti pre ili kasnije.

Poslednja izmena:
Kupio sam u Italiji GPS Telesystem 8500 sa iGo8 i kartom Italije.

Nikako ne uspevam da ubacim mapu Srbije. Na flash memoriji mi je instalacija (fajl se zove igolaunch.exe), dok je na kartici u folderu addons/content/map karta Italy.fbl, gde sam ubacio i Serbia.fbl (2008.07 Contrast).

Pokusao sam sa ponovnom instalacijom igo-a, ali nije uspelo.

Koje programe koristiti? Je li dovoljno samo redovni windows nacin?

Koja je verzija iGo8 softera unutra?
Poslednje mape ne otvara stariji iGo.

Konacno sam uspeo da instaliram igo8.0 - za Telesystem 8500 mora biti instalirano i na kartici i na flash memoriji samog uredjaja. Medjutim, skontao sam da aparat koristi program na samom uredjaju, dok content (mape, POI i jezike) crpi sa SDcard/igo8/content foldera. Medjutim, ako se obrise instalacija bilo sa flasha bilo sa kartice, navigacija nece raditi.

obavezno u sys.ini uneti port 7, baud rate 57600.

takodje sam stavio i autorun.inf sa sadrzajem
"navigation=\MMC_Storage\igo8\igo8.exe"
u root kartice, ali ne znam da li je to bitno.

Obavezno je i na flash memoriji igo8.exe preimenovati u igolaunch.exe.

Otvoren sam za pitanja ako nekome treba pomoc.

e pa meeloshns mogao bi meni mozda da pomognes,kupio sam xdrive 43b navigaciju i u njoj imam igo 2006 a hteo bih da instaliram igo 08 ali sam blago receno malo glup za to pa ako bi mogao da mi to malo preciznije objasnis,gde,kako sta?

jao ljud pomagajte

do ne davno sam koristio HTC Touch Pro u kombinaciji sa iGO 8.3 i sve je funkcionisalo odlicno. ne davno sam uzeo navigaciju [prestigio geovision 430] i onda krecju muke.

dakle uspeo sam da Igo prebacim na memorijsku karticu, kreiram autorun file, i sve to to lepo prodje, ubacim kaarticu u uredjaj, program startuje sve adrese super nadje, medjutim nikako ali nikako ne moze da uhvati satelit... zna li neko u cemu je problem???

Imaš podešavanje u samom IGO da mu staviš koji je port i koja brzina. Podesi to da odgovara Prestigio uređaju.

Nazad
Vrh Dno