Šta je novo?

Ieee1394 - Lan??

Dark_AveNGER

Čuven
Učlanjen(a)
23.01.2004
Poena
630
Moja oprema  
Pristup internetu
  1. Kablovski internet
Imam jedno zanimljivo pitanje.
Da li je moguce da se 2 racunara umreze ali koristeci Fire Wire portove??
Sta je sve potrebno od opreme?

Hvala unapred na odgovorima!

Pozdrav.

Nisam probao, ali mislim da može (firewire port se i pojavljuje u LAN sekciji kod WinXP), treba 6/6 firewire kabl...

Hvala. Da li jos neko zna ili ima neku ideju!?

p.s. Znam i ja da se pojavljuje u network sekciji, pa sam izmedju ostalog i zbog toga pitao!

Potreban ti je samo kabl i nista vise. A tip konektora, naravno, zavisi od uredjaja koje koristis 6/6-vecina bracket-a na desktop-ovima, 6/4 Asus DeLuxe i gotovo svi notebook-ovi. Podesavanja identicna "obicnom" LAN-u. Protok je takodje veci.

Kolika je brzina? Vidim da je 400MBps. Da li to znaci da jeste "realnih" 400?

LiquidPlasma je napisao(la):
Kolika je brzina? Vidim da je 400MBps. Da li to znaci da jeste "realnih" 400?

Da, jeste. Realnih 400. Problem je samo sto su kablovi jako kratki, tj. mreza moze da radi samo na par metara.

Verujem da ih ima u bolje opremljenim radnjama. Ja koristim kabl koji sam dobio uz PCMCIA karticu. Ne znam koja je duzina za Firewire kriticna.

Da li zna neko cenu ovih kablova i da li se isplati ovo raditi u DirectLinku???

BTW, kako da proverim koji je bracket? Imam Abit IC7-G Plocu, valjda je bracket 6/6...

Poz

Imas u bulevaru u kad ides iz grada prema depou posle general zdanove posle 10ak m sa desne strane prodavnicu tehnike i kablova. Samo ne mogu da se setim kako se zove. Cena je bila kad sam ja uzimao oko 450din. A karticu sa kablom mozes uzeti za oko 1200 din.

BTW, kako da proverim koji je bracket? Imam Abit IC7-G Plocu, valjda je bracket 6/6...

Poz

firewire.jpg

Levo je mini, a desno je "normalni" firewire konektor.

Poz

NA IC7 imaš i mini (dolazi na dodatnom bracketu) i normal konektor za Firewire

Alexandar je napisao(la):
NA IC7 imaš i mini (dolazi na dodatnom bracketu) i normal konektor za Firewire

Sta ces, Abit :D Znaci meni je sve jedno koji kabl :-devil-:

Nazad
Vrh Dno