Šta je novo?

IE9 zvanično u trci

Kritika

Slavan
Učlanjen(a)
26.02.2010
Poena
320

Prilozi

• IE9 - korisne prečice.jpg
    IE9 - korisne prečice.jpg
    43.2 KB · Pregleda: 77
TIP: Ako vam ne radi Flash na nekom sajtu, morate da iskljucite ActiveX filtering za taj sajt. Ili kroz Safety->ActiveX filtering, ili na celu zonu. Licno sam iskljucio za celu zonu, na previse sajtova postoji Flash da bih ga uklonio ili da sve stavim u Trusted zonu ;)
Inace, najmanji security level NIJE dovoljan da se koristi Flash, jer je ActiveX filtering uvek ukljucen.

sjajno radi... nazalost, nikakva ponuda add-onova

bez addonova, pa makar onih osnovnih, adblocker i slicno....nista od IE 9 :S UI je i dalje katastrofa, na sta lici onaj bookmarks bar...lele

^
Lastly, IE9 has included a tracking protection feature that lets you limit which sites can track you while you're online. It's an opt-in feature and lets you block sites via a built-in blacklist that you subscribe to—not unlike how AdBlock Plus works on Firefox. For more information on this feature, you can check out Microsoft's blog post on the subject.

Ili ovo
http://www.quero.at/adblock_ie_tpl.php

opera je po meni mnogo bolja. jos samo da sacekamo i videimo sta ce mozilla da uradi..

Primetio sam nesto, kada odem na neku 'zahtevnu' HTML5 stranicu, recimo http://html5.redbull.com/ sa Firefox 4 i IE9, IE9 brze obradjuje graficki zahtevne stranice.
Probajte da skrolujete gore pomenutu stranicu levo-desno sa oba browsera i videce te da IE9 mnogo bolje i tecnije obradjuje.
Zasto?
Ne verujem da ce biti bolje sa finalnom verzijom Firefox-a, ipak je ovo RC1, nece menjati nista krupno.

U drugoj temi sam primetio ovo, IE9 je najbrzi po pitanju graficke obrade stranice, Opera je ubedljivo najgora po ovom pitanju, mozete da probate i sami.

Steta sto je ponuda addon-ova nikakva, IE9 u opste nije tako los, potrudili su se maksimalno.

^kod mene je obrnuta stvar :p

ie kao da stalno iznova ucitava stranicu a ne iz cache-a.
opera je prikaze za cas :)

jos nesto sam primetio kod ie, a to je sigurnost.
obicno nakon surfovanja Firefoxom (i Operom) po kojekakvim warez sajtovima, adaware mi obicno nadje 2~3 malicius file-a , dok je nakon polacasovnog surfovanja sinoc sa ie, postignut novi rekord - 26 :d

Meni se svidja jako je pregleda, brz sve sto treba. Tek je izbacen tako da nema potrebe da odma pljujemo. Lepo radi i konacno je uso u trku.

Markomaniax, rekao sam za graficku obradu stranice, probaj pomenuti sajt gore, sa IE9 pa sa Operom, sve ce ti biti jasno. :)

nema sta,u html5 jeste bolji IE9 za sada :) Gura konstantno 60 frejmova.

J***s sajt koji moze moj laptop da stavi na kolena :D Takav sajt nije upotrebljiv svejedno za sada ;)

Html5 jos uvek nije standardizovan. Od sajta do sajta uradjenog u html5 browseri se totalno drugacije ponasaju. Ne moze se na osnovu jednog sajta doneti presuda da je IE9 najbrzi.

Markomaniax, rekao sam za graficku obradu stranice, probaj pomenuti sajt gore, sa IE9 pa sa Operom, sve ce ti biti jasno. :)

auu , jeste do dzaja :d

no to je cista upotreba hardverske akceleracije , a i dalje ostaje pitanje bezbednosti na netu :p

U svakom slucaju meni je drago da svaki od browsera bude sve bolji i bolji, jer cemo mi kao korisnici istih imati veci izbor i bolje browsere. :)

Poslednja izmena:
U ovom trenutku je prepun bugova. Naprimer, posle instalacije IE 9 „Calendar” gadget koji je deo samog Win 7 prestaje da radi. Neki gadgeti se prikazuju sa belom pozadinom ispod njih koja daje utisak belog okvira itd. Sumnjivo mi je bilo što prilikom instalacije traži da zatvori sidebar i gadgete.

Izgleda da svaka nova verzija IE skrlja gadzete. Meni je na Visti IE 8 pokvario skoro sve. IE 9 na Win 7 je zeznuo samo Outlook Appointments. Calendar i ostali rade ok.

Svi browseri osim Chrome-a ko da su stalno u beti. Ni IE9 nije izuzetak.

Meni nije tako, Chrome mi puca povremeno, redovno me bez ikakvog razloga izloguje sa (ovog) foruma i sl. :(

Chrome ne bih koristio iz istog razloga kao nekad IE tj zbog bezbednosti (naravno nije bušan kao IE nekad već zbog gomile procesa i što nepostoji kontrola šta zapravo radi:)

kao što kaže čova sa zemlje, to je samo prednost, jer ako ti zabode jedan tab, samo ga ugasiš u task manager-u. nadam se da će to skorije ubaciti i u operu.

Poslednja izmena:
kao što kaže čova sa zemlje, to je samo prednost, jer ako ti zabode jedan tab, samo ga ugasiš u task manager-u. nadam se da će to skorije ubaciti i u operu.

pa da, kad ti zabaguje browser, zabaguje samo jedan (ili vise) tabova, i da ti opciju da ugasis tab, ne moras ni da ides u taskmanager, ista stvar je i za ekstenzije, jos plus je i flash player "sandboxovan" kao i pdf reader....
firefox 5 bi trebalo da dobije to, ili 6, ne secam se....

Meni u Chromu zabaguje jedan tab ali ipak pukne "ceo" Chrome tako da... :)

Meni nije tako, Chrome mi puca povremeno, redovno me bez ikakvog razloga izloguje sa (ovog) foruma i sl. :(

Puca i meni ali zahvaljujući flash reklamama po internetu kojih ima jedno dvadeset po prosečnom sajtu. To drugo što kažeš verovatno ima veze sa nekim programom za održavanje sistema koji radi mimo tvoje kontrole (******ski TuneUp) ili koji sam pokrećeš s vremena na vreme (ccleaner).

Puca i meni ali zahvaljujući flash reklamama po internetu kojih ima jedno dvadeset po prosečnom sajtu. To drugo što kažeš verovatno ima veze sa nekim programom za održavanje sistema koji radi mimo tvoje kontrole (******ski TuneUp) ili koji sam pokrećeš s vremena na vreme (ccleaner).
Imam flash block addon tako da nije do flasha. ;)
Takodje ne koristim TuneUp.
Nego, evo kada mi se desi da pukne, ukucam u address bar neki pojam koji bi Chrome trebalo da pretrazi u Google-u, i tada se prvo zakoci a zatim pukne. Naravno, ne desava se uvek.

Vrh Dno