Šta je novo?

IE8 + banca intesa = nerviranje

Bad Habbit

Slavan
Učlanjen(a)
23.07.2005
Poena
390
Da bih pristupio svom racunu kod banke Intese moram da koristim IE. Posto od skoro koristim windows 7 sa njim sam dobio IE8 i od tada mucim muku sa pristupom stanju racuna na sajtu banke intese. Podesavao sam IE8 prema uputstvu sa linka.

https://online.bancaintesabeograd.com/Help/UputstvoOnline.htm#Web

Zanimljivo je da sa drugog racunara sa istim windows-om 7 i IE8 uspesno pristupam sa istim podesavanjima. Probao sam i uninstall/install IE8 i sve moguce kombinacije, ali ne vredi. Jel mozete da mi date neki savet sta jos mogu da probam. Dobijam poruku da treba da unesem LIB i sifru, a to sam vec uneo.

dodaj ga u Trusted sites i podesi u Security za njih da je za AcitveX sve dozvoljeno... to bi bilo dovoljno

To sam i uradio i tako pise i u uputstvu, ali nece. Jel kad iz windows components iskljucim IE, podesavanja i sve ostalo ostaje sacuvano? Jel mogu nekako da obrisem sve tragove postojanja IE8 pa da ga ponovo instaliram? Moguce da bi to pomoglo.

IE8 => Tools => Securtiy
odaberes Trusted Sites pa na Sites i dodas kao na slika1

onda dole na Custom level i podesis sve za ActiveX na enabled kao na slika2.

ugasis IE i ponovo upalis - i to je to!

Prilozi

• slika1.jpg
    slika1.jpg
    21.8 KB · Pregleda: 50
  • slika2.jpg
    slika2.jpg
    37.1 KB · Pregleda: 48
Uradio sam sve to i nece. A sa istim tim podesavanjima na drugom racunaru radi. Sta moze to da bude?

Ja odavno koristim IE8 bez ikakvih problema sa Intesinim portalom.
Nikakva podešavanja nisam radio, a upozorenje jednostavno ignorišem. Tako je bilo i u IE7 pa evo i u IE8.

Edit: Doduše ja "vozim" Vistu :)

Prilozi

• Untitled.jpg
    Untitled.jpg
    46 KB · Pregleda: 53
Poslednja izmena:
Ja sa drugo racunara koji isto ima win7 i ie8 pristupam normalno, ali ovde nece pa nece, a tu mi je bas bitno.

otvori IE8 > Tools > Advanced > na dnu Reset... pa probaj opet....

Hoce po uputstvu i sa ucitanim sertifikatom banke.

Kao sto vec rekoh 5-6 puta, podesio sam sve po uputstvu sa njihovog sajta. Ne znam jedino na koji sertifikat mislis? Ako mislis da treba da dodam njihov sajt u trusted sites, to sam vec uradio.

Kao sto vec rekoh 5-6 puta, podesio sam sve po uputstvu sa njihovog sajta. Ne znam jedino na koji sertifikat mislis? Ako mislis da treba da dodam njihov sajt u trusted sites, to sam vec uradio.
Intesin Online zna ponekad da se baguje... i meni se dešavalo to o čemu pričaš, ali se posle nekoliko sati popravljalo samo od sebe.

Pozovi tehnicku podrsku i vidi gde gresis.Ako uopste gresis.

Probaj , za pocetak, da stavis sve na enable pod security.

Poslednja izmena:
Jel rešio neko ovaj problem? Kako da obrišem ActiveX cache pa da probam ponovo da instaliram Control...tj Add On... Win7 i IE8.... :(

Resetovao sam IE8 (Advanced pa Reset) ispratio uputstvo i sve je magično proradilo :) I Intesa i Raiffeisen

meni sve radi savrseno na W7 i IE8, samo ponekad ne mogu da zatvorim stranicu od IE8, pa moram u task manager i tamo je ugasim.

jel koristis sa cd-om. mozda ti je istekao ja sam ga menjao pre neki dan.

Poslednja izmena:
Da bih pristupio svom racunu kod banke Intese moram da koristim IE. Posto od skoro koristim windows 7 sa njim sam dobio IE8 i od tada mucim muku sa pristupom stanju racuna na sajtu banke intese. Podesavao sam IE8 prema uputstvu sa linka.

https://online.bancaintesabeograd.com/Help/UputstvoOnline.htm#Web

Zanimljivo je da sa drugog racunara sa istim windows-om 7 i IE8 uspesno pristupam sa istim podesavanjima. Probao sam i uninstall/install IE8 i sve moguce kombinacije, ali ne vredi. Jel mozete da mi date neki savet sta jos mogu da probam. Dobijam poruku da treba da unesem LIB i sifru, a to sam vec uneo.

Ja na srecu nikada nisam citao ta njihova uputstva.Zato mi je uvek i radilo.+oni i nemaju uputstva za IE8 koliko znam.

Naravoucenije - ne koristi windows 7 ni windows vistu.

Ja na srecu nikada nisam citao ta njihova uputstva.Zato mi je uvek i radilo.+oni i nemaju uputstva za IE8 koliko znam.

Naravoucenije - ne koristi windows 7 ni windows vistu.

sto da ne koristi W7 i IE8, ja ih koristim i sve radi kako treba, nisam imao nikakvih problema.
upustvo za IE8 je isto kao i za 7.

Evo i ja imam iste probleme. nastelovao sam sve prema upustvu i nece. A do sad , vec dve godine koristim vistu i sve je radilo a sad nece. Neznam da li da instaliram xp na virtual pc-u pa da probam.

ma samo ga dodaj u trusted sites i postavi za AcitveX sve na enabled...

Pa to sam i uradio.

Mislim ,vec sam rekao da sam nastelova sve prema upustvu. A pre je radilo i bez podesavanja. A sad ne radi nikako. Sistem je isti ,vista 64. Vec dve godine mi to radi.

P.S. Instalirao sam virtualni XP i na njemu mi radi. I nisam nista podesavao. Nebitno, vazno da radi.

Poslednja izmena:
Možda lupim pošto ne koristim online banking ali, da li bi pomoglo ako se u IE8 aktivira Compatibility Mode? Da se ponaša kao IE7.

Dizem temu posle 1god,da ne bi otvarao novu.

Imam problem kod burazera (sa IE6 na XPSp3) da ne mogu da startujem Intesin e bank sistem - buraz je uzeo opciju da samo moze da pregleda racune uz pomocu LIB-a , ali kad dodje do stranice gde treba da da upishe broj racuna i LIB i klikne na POTVRDI , stranica(sajt) ne reaguje uospte a u donjem desnom uglu se pojavi zuti trouglic gde pishe "done but with errors"

Sve je odradjeno po uputsvu, zvali smo i tehnicku podrsku koja nam je posle 10min pojasnjavanja rekla da je u pitanju "lokalni problem sa IE"

Pokusao sam posle da instaliram i IE8 ali ista stvar se desava,stim da za nejga ne mogu da odradim po upustvo deo koji se poebno radi za IE jer nemam 2 Addona koja treba staviti na enable?!

Jel mi moze neko pomoci veceras dok sam josh kod burazera u stanu?

Hvala unapred

Jel' u Trusted sites *.bancaintesabeograd.com?

Nazad
Vrh Dno