Izgleda da sam ja propustio prve rasprave o FF (vs. ostali browseri), pa kako sam ga probavao ovih dana imam par zapazanja, zelje i pozdrave.
Prvo, u odnosu na goli IE mislim da je za najveci broj korisnika neuporedivo bolji, pod uslovom da korisnik zeli da iskoristi one mogucnosti koje IE nema. Cak i bez toga, definitivno brze otvara strane.
E sad, ako bi se uporedjivao sa IE+maxthon onda mi jos uvek nije doradjen kao potonji.
Dakle, hocu da mogu da (kao sto mogu u makstonu) definisem velicinu (maksimalni i minimalni broj karaktera) taba.
Ne vidim nacin (nadam se da ce neko da mi objasni) da se sacuva veci broj linkova kako se u makstonu to radi sa Groups.
Intenzivno me nervira sto su toolbarovi zakljucani pa ne mogu sve da ih dovedem u istu liniju (zajedno sa File, Open...).
Fantasticna stvar je da najzad neki browser korektno radi highlighting, odnosno da i srednji klick na link obelezava taj link kao posecen (drugacijom bojom), sto npr pod IE nije moguce.
Odlicno je takodje i da se prikaz boja na stranici ponasa u skladu sa setovanjima, pa je moguce odrediti npr. sivu pozadinu za bilo koji sajt, dok u IE to vise ne radi korektno nakon odredjenog sigurnosnog patcha za IE6 (jer se prikazivanje boja ponasa u skladu sa setovanjima u Display Properties>Advanced> [window color], umesto da se ponasa u skladu sa setovanjima pod Internet options>General>Colors ,kako je funkcionisalo na cetvorci i petici, i sestici bez pomenutog pecha.
Sve u svemu FF je meni izuzetan browser, svakom bih ga preporucio, al` ja jos uvek ostajem na IE+maxthon.