Šta je novo?

IE problem

twister

Čuven
Učlanjen(a)
25.12.2001
Poena
660
Pristupio sam stranici p l a y b o y p l u s i kad je IE izbacio prozorcic da pita za sifru, ja sam je i upisao ali sam cekirao opciju "save this password in your password list". Sada kada hocu na isti nacin da pristupim nekoj drugoj stranici IE mi umesto one "forbiden" stranice ispise "playboy+ denied".Probao sam sa jos nekim stranicama i lepo se vidi da kad upisem neku od sifara za p+ stranica pocne da se ucitava (znaci vidim sta je na njoj) ali pocne da me na svakih pola sec. davi da upisem sifru.Provalio sam da je to zbog toga sto sam cekirao onu opciju ali nigde ne mogu da nadjem gde da izbrisem sifru za p+. Izbrisao sam ceo cache (znaci CEO) ,proverio u registry ali nisam nasao nigde upisanu sifru ili nesto sto bi navodilo da je u pitanju ono sto meni treba. Sad ja vas pitam gde trebam da pogledam da bih sklonio sifru za p+?

Internet Options> Content>AutoComplete> Clear Passwords i dechekiraj autocomplete za username i passwords

Da li si resetovao i history (mozda bi bilo dobro to da uradis, ako ti nije bitno da ga cuvas) kada si brisao temporary internet files.
U svakom slucaju sve to sto te muci je u Internet Options pa malo pregledaj sta sve krije. Ima vrlo zanimljivih i korisnih stvari (koje je super iskljuciti za lakse serfovanje).

DS9 je napisao(la):
Internet Options> Content>AutoComplete> Clear Passwords i dechekiraj autocomplete za username i passwords

Da li si resetovao i history (mozda bi bilo dobro to da uradis, ako ti nije bitno da ga cuvas) kada si brisao temporary internet files.
U svakom slucaju sve to sto te muci je u Internet Options pa malo pregledaj sta sve krije. Ima vrlo zanimljivih i korisnih stvari (koje je super iskljuciti za lakse serfovanje).

da, obrisao sam i history a samo par minuta nakon sto sam postavio thread bas tamo gde si mi i savetovao sam decekirao one opcije ali uvek isto. Mozda sajt potpada pod p+. Evo ti link (verovatno je blokiran) pa probaj da vidis mozda i tebi kao rezultat neuspelog logovanja na stranicu ispise:"PLAYBOY + - Access Denied."
http://secuia:[email protected]
Ako je tako onda sajt potpada pod p+ mada ja bas nesto nisam ubedjen u to posto i za druge sajtove ispisuje isti text...🙁

Hm, pa mislim da je sve u redu. Valjda i ove divljakuse pripadaju sajtu playboy+ ili je to nekako vezano medjusobno. Mislim da nije nikakav problem do tvog racunara, ne racunajuci to sto nemas funkcionalnu sifru i username.

Odradi kao sto rece DS9:
Internet Options> Content>AutoComplete> Clear Passwords
pa obrisi kolacice iz Cookies direktorijuma.
To bi moralo da resi problem...

Crni je napisao(la):
Odradi kao sto rece DS9:
Internet Options> Content>AutoComplete> Clear Passwords
pa obrisi kolacice iz Cookies direktorijuma.
To bi moralo da resi problem...

ma to sam vec i bio uradio ako pogledas moj prethodni post videces da sam to i napisao.

DS9 je napisao(la):
Hm, pa mislim da je sve u redu. Valjda i ove divljakuse pripadaju sajtu playboy+ ili je to nekako vezano medjusobno. Mislim da nije nikakav problem do tvog racunara, ne racunajuci to sto nemas funkcionalnu sifru i username.
...a posto sam formatirao hard disk pa instalirao win iz pocetka (ne samo zbog p+ 😀 ) vidim da taj sajt zaista ima neku vezu sa p+ jer mi opet izbacuje onu poruku...

Mislim da Crni nije pogresio kada ti je savetovao da brises kukije i iz Cockies foldera, jer nigde nisi precizirao da si ih obrisao i bas iz tog foldera.
A evo zasto (ima oko ovoga par zanimljivih zvrcki):

Ljudi cesto pod "internet kesom" (cache) podrazumevaju ono sto se nalazi u folderu Temporary Internet Files (u kome se takodje nalaze cockies) , medjutim kada se to obrise, opet ostaje history a ostaju i cockies, koji se nalaze u Cockies folderu (zbog toga je verovatno Crni to pomenuo), a takodje ostaje nesto sto se zove Highlighting-mada je to poslednje tesko objasniti u jednoj reci. Kada kliknes na neki link on promeni boju (iz plave u crvenu), pa tako znas da si ga posetio. E sad, ako obrises sve u temporary internet files, ipak ce ostati zapamceno koje si linkove posetio pa ce se oni po boji razlikovati od neposecenih. Neki ljudi smatraju da je brisanje kesa upravo brisanje temporary internet files + resetovanje highlighting a da pri svemu tome ostane nedirnut History (takvu opciju ima npr. MyIE2 web browser). Takodje verovatno je vrlo bitno za odnos izmedju kukija iz temporary internet files i onih koji se nalaze u Cockies folderu kako je pod Internet Options namesteno baratanje sa kukijima (da li se dozvoljava njihovo cuvanje ili ne).

Sustina price je u fajlovima Index.dat koji se nalaze u nekim od ovih pomenutih kljucnih foldera (i folderima iznad njih), ali kakav se tacan efekat postize brisanjem svakog od njih ili kombinacije nisam mnogo cackao (ostavljam to nekome ko ne voli da cuva history- ja moj drzim netaknut od kako instaliram OS).

Sve u svemu hocu da kazem da niko ovde nije pogresio, iz razloga sto termin Internet Cache nije sasvim preciziran pa ga cak i isti ljudi koriste u razlicitom znacenju (a kamo li razliciti ljudi).

DS9 je napisao(la):
Sve u svemu hocu da kazem da niko ovde nije pogresio, iz razloga sto termin Internet Cache nije sasvim preciziran pa ga cak i isti ljudi koriste u razlicitom znacenju (a kamo li razliciti ljudi).

dobro pa nemoj odmah da se ljutis cheers

twister je napisao(la):
jok, ali kad nesto nece "format c:" uvek radi 🙂
Pa nisi morao samo zbog toga da formatiras hard ctp;
A i cemu sluzi Ghost, mada ni za tim nije bilo potrebe.
Verovatno nesto nisi dobro odradio, ali znas kako se kaze:
"Preko prece - naokolo blize", pa ako volis instalacije Win-a nek ti bude 🙂

Nazad
Vrh Dno