Šta je novo?

IE problem sa slikama ili je u pitanju nesto drugo?!

mladja04

Čuven
Učlanjen(a)
01.04.2003
Poena
604
Imam jedan (za mene veliki) problem. Kada se logujem na nekom sajtu i hocu da preuzmem neke banere da ih reklamiram, baneri mi se ne ucitavaju vec samo je tu link, a kada kliknem desnim tasterom pa save picture ona mi se sacuva samo 1kb i tu ostane.
Kako da ukljucim da mi se vide slike?

Hvala unapred na odgovoru.

mladja04 je napisao(la):
Imam jedan (za mene veliki) problem. Kada se logujem na nekom sajtu i hocu da preuzmem neke banere da ih reklamiram, baneri mi se ne ucitavaju vec samo je tu link, a kada kliknem desnim tasterom pa save picture ona mi se sacuva samo 1kb i tu ostane.
Kako da ukljucim da mi se vide slike?

Hvala unapred na odgovoru.
Ako hoces da snimis neku sliku (koja je ucitana u okviru neke stranice) a sajt mozda ne dozvoljava njeno snimanje- ta ti je slika vec snimljena na racunaru u Temporary Internet Files u okviru Windows direktorijuma.Samo moras malo da se pomucis da je nadjes (ako ne znas kako se zove).
npr.mozes to uraditi na sledeci nacin:
otvoris ms-dos prompt i tamo se vec "nalazis u windows direktorijumu".Zatim kucas "cd tempor~1" zatim "dir/a" .Tu bi trebao da se nalazi direktorijum "content.ie5" ili sl. ako vec koristis IE6. Posto ja koristim IE5 ja dalje kucam "cd content.ie5" .Kad tu udjes kucas "dir/a".
Tu ce ti se onda prikazati bar 4 direktorijuma sa prilicno bezveznim nazivima tipa:5ad72j4s .Udjes u jedan od njih i kucas "copy *.jpg c:\Cache1" i "copy *.gif c:\Cache1" i tako koliko tih bezveznih direktorijuma imas u toliko Cache direktorijuma (koje si pre kopiranja napravio ) kopiras.

p.s. Direktorijume ne moras da nazivas Cache ali sam ja napisao tako da se lakse snadjes
p.p.s. razlog zasto pravis toliko Cache direktorijuma koliko imas i onih "bezveznih" je sto ako bi kopirao sve u jedan desilo bi ti se da prilikom kopiranja budes upitan da li hoces neke fajlove da prepises drugima i tako izgubis neke prethodno iskopirane (a nepregledane) fajlove...

Znam ja kako se radi pod dos-om, ali ovo mi nista ne moze pomoci jer mi se slika uopste ne ucita u browser pa se samim tim i ne pamti u temporary folderu!

Npr. zelim da preuzmem banere sa nekog adult sajta da ih postavim kao moje sponzore, ali ih uopste ne vidim kad odem na stranicu gde su ti baneri, a postoje mesta gde treba da stoje i putanja itd.

Jedan konkretan primer gde ne vidim slike: Na top listi www.najbolji.com u delu gde se preuzimaju baneri.

mladja04 je napisao(la):
Imam Atguard firewall.
pa, mozda da probas da pristupis tom sajtu bez firewall-a... oni nekad filtriraju neke slike, za koje smatraju da su reklame (ako su tako podeseni, i ako imaju tu opciju)... isto to vazi i za pop-up killer-e...

probaj bez njih (samo u tom slucaju, budi sto krace na tom sajtu, uzmi sta ti treba, prekini vezu, pa vrati firewall...)

(ja npr. dugo nisam mogao da pristupim sajtu www.sezampro.yu, jer je Outpost filtrirao reklame, a Sezam ne moze da se otvori bez njih (izgleda))

mladja04 je napisao(la):
Sta si uradio kada si shvatio da je u pitanju firewall? Da li si ga zamenio ili nesto drugo?
zamenio... presao sam na Kerio Personal Firewall - odlican, besplatan, izuzetno malo opterecuje komp, mislim da je bolji od ZA... atGuard je, po mom misljenju, prevazidjen!

preporuka: Kerio!

Nazad
Vrh Dno