Šta je novo?

IE i polje Address

merlin

Čuven
Učlanjen(a)
25.07.2000
Poena
649
Kako izbeći da se u polju address pojavljuju stare adrese. Znači kad kucam adresu on mi odmah ponudi neke koje tako počinju a ja bi to da izbegnem.

Da li zelis da totalno izbegnes cuvanje otkucanih adresa, ili samo Autocomplete za vec otkucane adrese.
Ovo drugo lako moze, Internet Options>Content>Autocomplete> pa dechekiraj Web Adresses

(ono prvo) Sprecavanje prikazivanja otkucanih adresa (npr. sve sdrese koje si otkucao pre dva dana se nalaze u adress baru), verovatno moze nekim tvikerom, ali onaj koji ja koristim (xteq) nema tu opciju, osim da se vec postojece otkucane otklone sa Clear typed adresses (dakle mora svaki put da se to uradi).

E sad, myIE2 browser ima tu opciju, koja omogucava da se nakon zatvaranja browsera otklone sve adrese koje cuce u adress baru. Options>MyIE2 Options> When Closing> chekiraj Clean Adress
Ako si sa ovom chekiranom opcijom zatvorio Myie2, onda ce efekat biti primenjen i pod golim Internet explorerom ako kojim slucajem cesce koristis njega samog . Verovatno je u pitanju neki registry kljuc kojim se kontrolise ovo, al` nisam mnogo cackao oko toga, pa ne znam.

U svakom slucaju mislim da je potpuno resenje da za serf koristis MyIE2, a ako te nervira samo autocomplete onda to sredis u Internet Options

merlin je napisao(la):
Kako izbeći da se u polju address pojavljuju stare adrese. Znači kad kucam adresu on mi odmah ponudi neke koje tako počinju a ja bi to da izbegnem.
Probaj da nadjes TweakUI(win9x,ME) ili nesto slicno za XP(ako imas XP) i u njemu ces sve pronaci.
Mislim da je pod "Paranoia" stavkom

A ima i "Use inline autocomplite" pod Tools>Internet Options>Advanced da se iskljuci/ukljuci auto complite u samom address polju....

Crni je napisao(la):
A ima i "Use inline autocomplite" pod Tools>Internet Options>Advanced da se iskljuci/ukljuci auto complite u samom address polju....
Da ali jos uvek mogu da se izlistaju.

merlin je napisao(la):
Da ali jos uvek mogu da se izlistaju.
Mislim da u MyIE postoji opcija kojom se brisu sve adrese kucane u Address polju, a takva opcija postoji i u raznoraznim Internet/IE/Windows tweaker-ima...

A zar nisi mogao da resis problem sa onim standardnim tools-internet options-clear history ?

Zorro je napisao(la):
A zar nisi mogao da resis problem sa onim standardnim tools-internet options-clear history ?
Pa moze i tako, ali se kasnije ponovo pojavljuju (ima neka fora da se to potpuno iskljuci).
S druge strane postoji varijanta da se obrise spisak tih adresa koje se pojavljuju u Address polju bez brisanja kesa...

Nazad
Vrh Dno