Šta je novo?

Idiotski problem - Win ME

• Začetnik teme Začetnik teme Zorro
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Zorro

Čuven
Učlanjen(a)
18.01.2001
Poena
660
Jos jedna crtica iz riznice gluposti Microsoftovih proizvoda...

Od pre nekoliko dana, preko svih ikona na desktopu (osim onih "default" - My documents, My computer, dial-up konekcije...) nasadila se ikona za NBA 2003 (igru, naravno, imam instaliranu na racunaru). Dakle, "prave" ikone se malcice vide ispod nje... Ovo se desilo iz cista mira, bez ikakvih operacija/prckanja/zahvata u Windowsu koje bi to mogle da izazovu. I vise nemam ideja kako da se otarasim ove napasti koja me izludjuje. Brisanje ikone iz NBA2003 foldera nije pomoglo, a ni prckanje po registry-ju nije dalo nikakve rezultate. Doticnu ikonu (nba2003.ico) na hardu imam samo na jednom mestu, u pomenutom folderu te igre. Ima li neko ikakvu ideju kako da uklonim ovu nebulozu?
Hvala unapred...

a da li si pomislio da su mozda krivi programeri ea sports-a koji btw, veze sa vezom nemaju?

mislim da je problem i kesu za ikone. zaboravih gde je taj fajl, potrazi info na netu, pa ga obrisi, i restartuj kompjuter, tako ti se ikone "rebuild"-uju

Pokusaj da obrises fajl "ShellIconCache" (ili tako nesto) iz Windows direktorijuma i resetuj masinu....
To bi trebalo da ti resi posao ili ako imas instaliran TweakUI idi na Repair Tab, pa na Rebuild Icons...
:wave;

(Možda) glupo pitanje, ali da li si probao samo da uradiš Refresh. Ina?e taj shellIcon keš ti je u:

C:\Documents and Settings\UserName\Local Settings\Application Data\IconCache.db

ako koristiš WinXP ili 2K (ili u nekom poddirektorijumu).

Izvini za glup odgovor nisam odmah obratio pažnju da se radio WinME 😀

Hvala svima na trudu...
Resenje koje je predlozio Crni (TweakUI) je zavrsilo posao. Doduse, nakon toga sam resetovao ME i pri sledecem logovanju on se zablokirao ??? Posle jos jednog reseta sve je bilo u redu.

Miroslave, nekako mi se ne cini da je problem do Electronic Artsa. Da ne ulazimo sad u nagadjanja & pretpostavke, jednostavno mi je (na osnovu svih simptoma) logicnije da je Win nesto zabrljao. Opet, ko ce ga znati...

a jeli neko uopste procitao moj drugi pasus gde ja kazem u cemu je mozda problem, i bio sam u pravu, jedino nisam znao pravu lokaciju kesa

Miroslav je napisao(la):
a jeli neko uopste procitao moj drugi pasus gde ja kazem u cemu je mozda problem, i bio sam u pravu, jedino nisam znao pravu lokaciju kesa

Tacno, bio si u pravu, i to prvi - priznajem ti "autorsko pravo" 🙂. U prinicipu ste svi savetovali isto, samo je Crni predlozio "najelegantnije" resenje...

Nazad
Vrh Dno