Šta je novo?

Identifikacija ploche

Pablo

Čuven
Učlanjen(a)
20.12.2006
Poena
500
Treba mi pomoc oko identifikacije matichne ploche.
CPU-Z ju detektuje samo ovako:
plocha.jpg

Plochu sam dobio od drugara i na njoj je bio Duron na 750MHz koji sam skinuo i stavio Duron na 950 MHz. Plocha ima integrisanu grafichku, zvuchnu i LAN.
Na samoj plochi nepishe nishta jedino na hladnjaku chipseta pishe T-Bird AMD - K7

Trebaju mi driveri za nju i manual nek mogu da spojim reset sw, hd led, pwr led...

:wave:

Probaj sa Aida 32 da utvrdiš o kojoj se ploči radi.

Bre Pablo, opet ti sa tamo nekim "identifikacijama"? :D
Najlakse bi ti bilo da ukljucis pa da vidis sta ce da ti ispise na Post-u u dnu ekrana... Ili Everest ili tako nesto od programa ali mislim da ces najlakse preko Post-a. Ili da slikas plocu pa da je neko "prepozna i prijavi" :D

^^
Ma bre sklapam komp za garazu/radionicu pa da iskoristim ovu plochu. :) Imam i drugu na koju pashe ovaj procesor i tachno znam i koji je model i imam sve drivere ali ta nema integrisan LAN a i 7-8 kondenzatora je bilo naduveno pa je zapucavala prilikom ulaska u win. Ova druga shto neznam koja je imala je naduven samo jedan kondenzator pa sam skinuo dobar sa one prve i stavio na ovu i zasad radi bez problema. Sad samo da je identifikujem pa da mogu da skinem drivere i manual :D

Evo shta kaze AIDA32:
plocha2.jpg

Samo na PCChips site-u nepostoji ovaj model :D

Probaj i sa Everestom (Ultimate Edition), čisto da proveriš šta ispisuje....

OK je identifikovana kao PCCHIPS M810 LR.

Poslednja izmena:
to je neki Kobian ili Matsonik, trazio sam za drugara neku PcChips plocu i nasao sam identicnu takvu Kobian

a drajvere skini sa sis-a

Poslednja izmena:
OK je identifikovana kao PCCHIPS M810 LR.

Ok ali gde je tu na oficijalnom site-u ? A shto je najgore tu nema ni slika da je uporedim...
http://www.pcchips.com.tw/PCCWebSit...load.aspx?CategoryID=1&MenuID=82&LanID=0&ln=1

Ovako LAN mi nije radio poshto je bio disabliran u BIOS-u a imao sam jednu stavku pod unknown devices i to ispada da je onboard modem ( ?? ) pa sam ga disablirao u BIOS-u i sad je sve prepoznato...

Josh samo da znam da spojim kablove za res sw, hdd led pwr led...

Ovako izgleda moja plocha:

img36531280x960.jpg

To je M810LR-H, malo guglanja i nasao bi tacan model po slici.

Nazad
Vrh Dno