Šta je novo?

Idealna konfiguracija za obradu slika i videa? Saveti, primedbe

sH@DoW

Slavan
Učlanjen(a)
07.07.2004
Poena
319
Ja sam vec odabrao komponente, interesuje me da li imate primedbe. Ako treba da se promeni nesto, doda ...

Intel Pentium 3.0 (3.4)GHz SSE3
Intel 875P cipset
2 x 512MB DDR400 SDRAM dual channel
2 x 74 GB Western Digital Raptor 10.000rpm (RAID-0)
Excalibur ATI Radeon 9600XT 256MB
DVD rezac Pioneer 107D 8x
citac flash kartica
2xFireware 6xUSB
Creative Live Sound Blaster Audigy 2ZS
Logitech MX510
tastatura Logitech
Samsung (EIZO) 19" ???

P.S. Koliko bi to sve ukupno kostalo? (prodavci, javite mi se na PM)

Hvala unapred

sH@DoW je napisao(la):
E pa sada si me totalno zbunio.
"sto vise profesora gori ucenik" - sada vidim da je tacno.
Daj mi neki url da se uverim u vezi toga.

Evo ti komentar za tmgp encoder.

TMPGEnc 3.0 XPress is a High quality Video encoder software, based on the famous "TMPGEnc Plus 2.5" and completely reworked to offer beginner and advanced users, the ease of work and quality that can be expected from a modern software. TMPGEnc 3.0 XPress natively supports source files in MPEG-1/2 format, unprotected DVD-Video VOB, Windows Media Video®, uncompressed AVI and QuickTime® files.
Furthermore, the code has been optimized to take advantage of the Intel® Prescott® SSE-3 acceleration to output MPEG files with higher performance and without losing quality. Output format is no more limited to MPEG,
TMPGEnc 3.0 XPress offers native interface for Windows Media Video®.

Imaj u vidu i ovaj članak koji je doduše napisan kad nije bilo ni jednog programa koji podržava sse3.

Evo ti jednog linka koji pkazuje prednost prescott-a u enkodovanju videa, naravno kad je upitajnu optimizovani softver.

I još da ti kažem da ja neću tebe da nagovorim ni na šta već da ti skrenem pažnju na neke stvari a ti sam odluči šta najviše odgovara tvojim potrebama.

Pogledaj malo i google.

http://www.google.com/search?num=30&hl=en&lr=&ie=UTF-8&q=compare+prescott+northwood+video

sH@DoW je napisao(la):
Da li ima neko iskustva sa DC10+, rekli su mi da ne valja.

Svaka vivo kartica ce da ti bolje to odradi nego dc10+ koji ima ocajne drajvere i stara je kao biblija...Imao sam prilike da radim s tom karticom i nisam bio zadovoljan...

sH@DoW je napisao(la):
VIVO kartice NEMAJU mogucnost kvalitetnog unosenja materijala i ukoliko zelimo kvalitet priblizan/isti televizijskom, koristimo montazne kartice.

Ok probaj ali ja nisam video nishta narochito na dc10+
Mozda tebe zadovolji...ako ne tu ti je dc30 i dc50 a to je vec druga pricha...

sH@DoW je napisao(la):
Da li znas koja je cena tih kartica i gde mogu da ih nadem? Ne brini trazio sam ja tako nesto ali nisam nasao.
Poz.

Nekada su se prodavale u Listu pod miro brandom(pinnacle) a sad ne znam..ako bash ozbiljno ocesh da se time bavish onda chini mi se da im a neshto matrox od toga ..tj za nelinearnu montazu ili tako neshto ali takav hardvare je izrazito skup....odnosno bolje reci software.

Da li negde ima kod nas da se kupi slichna stvar ne znam..ali treba se raspitati....

Nazad
Vrh Dno