Šta je novo?

IDE to SATA adapter problem

Pe11e

Slavan
Učlanjen(a)
22.02.2011
Poena
210
Moja oprema  
CPU & Cooler
12900K + Kraken X63
Matična ploča
ASUS Z690 Prime D4
RAM
Kingston Fury Renegade 3600mhz 32GB
GPU
Zotac RTX 3090 OC
Storage
M2
Zvuk
Creative SB X-Fi
PSU
Asus ROG STRIX 1000W
Kućište
MSI
Monitor
AOC 32" 1440p
Pristup internetu
  1. Optički internet
Uzeo sam novu konf. pre neki dan, ploca podrzava samo SATA. Imam IDE hard na kome su mi neki bitni fajlovi, pa uzeh Viewcon IDE to SATA adapter (konvertor). Sve sam uredno prikljucio, adapter u hard, napajanje u hard i adapter, sata kabl iz adaptera u plocu. Hard radi adapter svetli, ali ga bios ne prepoznaje uopste. Probas sam sa jumper-om na master, slave i cable select, ista prica, ne prepoznaje bios. Imam pored toga 2 sata diska prikljucena na sata 1 i 2, adapter je na trojci. U biosu je izabran AHCI mod.

Gde gresim? Nesto propustam...

Unapred hvala!

Да ниси узео једносмеран адаптер који служи да се САТА хардови повежу на стари комп? Видим на сајту једне продавнице да то помињу, некоме су одговорили да је овај смер и поменули други адаптер који је двосмеран ... што наравно значи да овај није.

Mislim da nije ali provericu. Sad vec cesem bradu. :)

EDIT:
izgleda da jeste, damn. Dzabe sam dao pare za ovo, cisto sumnjam da ce hteti da mi zamene za dvosmerni, ako ga uopste imaju na stanju.

Hvala za tip!

Poslednja izmena:
Пробај, мада чисто сумњам. Ако би то пролазило, свако би узео нешто такво, одрадио посао па после вратио "јер је погрешио" и онда лепо узме нешто друго корисно. ;) Могао си да ископираш са старог компа, код некога, могао си да набавиш/позајмиш неку фиоку па да завршиш посао.

Nazad
Vrh Dno