Šta je novo?

Id 51

• Začetnik teme Začetnik teme Marac
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Marac

Čuven
Učlanjen(a)
06.10.2003
Poena
619
Imam HD Hitachi 160Gb 7200 8Mb SATA 2 i DFI nF4 ploču več više od godinu dana.Jednom mjesečno ili dva puta mi se kod dizanja Win XP Pro SP1 zna ona crtica usporiti i traje malo duže dok ne podigne win.U samom radu radi sve savršeno bez ikakvih problema.
Pogledao sam u Event Vieweru i piše Warning An Error was detected on device harddics0 during a paging operation
Imam instalirane nVidia drivere 6.66

Pokreni chkdsk iz command prompta - chkdsk /X x: gde je x: particija na kojoj je prijavljen problem.

Bas me zanima kako ce mu to pomoci sa "Error was detected on device harddics0" 🙂

Pokreni chkdsk iz command prompta - chkdsk /X x: gde je x: particija na kojoj je prijavljen problem.

Probao sam ali je sve u redu. Gledam sad baš na netu i vidim da se dosta ljudi žali na taj problem.Navodno da ima neki problem sa SATA 2, nF4 i NCQ odnosno da nemože disk premjestiti paging file.
Probat ču maknuti IDE drivere pa stavim samo generičke.

Definitivno to je problem sa svim polcama, sve se nekako zaglupe tj sma kotroler HDD-a cesto pravi probleme. Sistem mi se pre podizao dok sam bio na P-ata hdd-u i to na nekoj krs polci nego sada.

Bas me zanima kako ce mu to pomoci sa "Error was detected on device harddics0" 🙂

A kako će meni pomoći to što mi glupi Windows prijavljuje tu istu grešku na *-ROM uređajima?

Problem je do Windows-a i uglavnom nema veze sa životom. Opiči NTFS i uživaj, a svako malo možeš da pustiš CHKDSK da protrči, ako si već "nervozan" za podatke. Ipak, sa NTFS-om nećeš praktično ništa saznati zato što je "pametan" files system koji će te greške da predupredi i podatke da premjesti na drugo mjesto.

A kako će meni pomoći to što mi glupi Windows prijavljuje tu istu grešku na *-ROM uređajima?

Mozda zato sto tvoj opticki uredjaj nije uspeo da procita odredjeni deo podataka zapisanih na mediju i prijavio gresku. Sta je tu cudno?

Pa čudno je to što zna da prijavi grešku kad nema diska u drajvu...

Nazad
Vrh Dno