Šta je novo?

icq - ne radi chat

skroller

Čuven
Učlanjen(a)
20.03.2002
Poena
619
Nikako ne mogu ni sa kim da uspostavim icq chat.
Stalno mi izlazi poruka "can't establish a direct connection to user"
Zna li neko u cemu je problem ? Nekad mi je chat radio savrseno (pre godinu dana), sada ni da "bekne"

Koji ICQ?
Koji OS?
ima milion razloga zasto to moze da se desava, mozda su vam lose veze......

OS je WinXP Professional, ICQ sam isprobao sve verzije od 2000b, pa do trenutne 2003a. Firewall imam (zone alarm), bez njega ne idem na net, ali sam probao da ga iskljucim i isto se desava.
A veza nije nista posebno, ali nije ni ubi boze, osrednja, tako da ne verujem da je do nje.

Meni uopste nece da se konektuje na server probao sam njihov osnovni a zatim i vise dodatnih OS XP Pro ICQ 2003.Yna li neko u cemu je stvar?

skroller je napisao(la):
Nikako ne mogu ni sa kim da uspostavim icq chat.
Stalno mi izlazi poruka "can't establish a direct connection to user"
Zna li neko u cemu je problem ? Nekad mi je chat radio savrseno (pre godinu dana), sada ni da "bekne"

E i ja imam istu frku a nemam firewall samo onaj u XP-u..I nikako nemogu da naidjem u cemu je frka,a koristim ICQ 2004 pro :eye:

A jel ste probali neki drugi program? Probajte trillian ili Jabber. Medjutim i meni chesto BASH ICQ ne poshalje poruku??? Znachi procham sa nekim, odgovorim i onda druga strana cuti (jer nije primila moju poruku). Sa trillianom nemam tih problema mada i on naravno ima svoje mane :(

ma ja sam probao Jabbera nekoliko.. i nesto mi se ne dopadaju. navikao sam na ICQ. (navika je druga priroda).
Ali me izludjuje to sto ne stizu poruke. Elem, evo moje "statistike"
Znaci, obavezno ako mi neko nije na listi, i pricamo prvih par poruka OK, ali posle nastane problem i jednostavno tom nekome ne stigne moja poruka. I onda kao sto ti Gengish rece, druga strane se tripuje sto cutim, a ja se cudim sto ona ne odgovara. Vec sam navikao pa pitam "ako ti nije stigla poruka reci.." . I vise mi se smucilo. Iskopacu negde onaj ICQ od pre 2000, cini mi se da su najbolje radili ili je ovo problem na nivou ICQ servera, ne zavisi od verzije aplikacije..
E sad, sta je bitno, ako ti je neko na listi (a i ti si njemu) onda nema problema da neka poruka nece biti poslata... Ali mi je opet mrsko da ubacujem na listu milion ljudi.. :rolleyes:
Sve novije verzije sam probao i svaka pravi ovaj problem. Nema veze dal je XP ili WinME OS.

][V][ATRIX™ je napisao(la):
ma ja sam probao Jabbera nekoliko.. i nesto mi se ne dopadaju. navikao sam na ICQ. (navika je druga priroda).
Ali me izludjuje to sto ne stizu poruke. Elem, evo moje "statistike"
Znaci, obavezno ako mi neko nije na listi, i pricamo prvih par poruka OK, ali posle nastane problem i jednostavno tom nekome ne stigne moja poruka. I onda kao sto ti Gengish rece, druga strane se tripuje sto cutim, a ja se cudim sto ona ne odgovara. Vec sam navikao pa pitam "ako ti nije stigla poruka reci.." . I vise mi se smucilo. Iskopacu negde onaj ICQ od pre 2000, cini mi se da su najbolje radili ili je ovo problem na nivou ICQ servera, ne zavisi od verzije aplikacije..
E sad, sta je bitno, ako ti je neko na listi (a i ti si njemu) onda nema problema da neka poruka nece biti poslata... Ali mi je opet mrsko da ubacujem na listu milion ljudi.. :rolleyes:
Sve novije verzije sam probao i svaka pravi ovaj problem. Nema veze dal je XP ili WinME OS.

Probaj trillian. Poslao sam ti PM dakle da skinesh 'pravu' verziju! Mislim da ce ti se svideti ;) Prednost je shto poruke redovno IDU :mrgreen: a mana shto nem nishta tipa whitepages (to bar meni smeta)...Ali malo kobinujesh Trillian i ICQ i zavrshio si posao ;)

Ma koji cje mi White pages.. To u zivotu nisam koristio :)

10x jos jednom za PM cheers

Meni nece da salje i prima fajlove preko ICQ-a, a preko yahoo messingera radi odlicno... Ima i boljih programa od ova dva koja ja koristim, ne kazem da su najbolji, ali su najrsprostranjeniji...

EDIT : Zna li neko za neki dodatak uz Yahoomsg, koji omogucava gledanje istorije u offline rezimu, ili da sve poruke snima u jedan fajl, ili nesto tako slicno ???

cheers

easyyu je napisao(la):
...

a koristim ICQ 2004 pro :eye:

Nisam je pronasao na zvanicnom sajtu, daj molim te link za download.

Vrh Dno