Bad Habbit
Slavan
- Učlanjen(a)
- 23.07.2005
- Poena
- 390
iCloud mail koristim pre svega zbog toga sto za razliku od gmail-a radi push na iOS-u, sto mi je bitno. Kao sto znate, ili ne, od 15. juna Apple zahteva koriscenje generisanih lozinki za sve 3rd party aplikacije, sto znaci da sve sto nije nativno Apple, nece vise raditi u Srbiji. Zasto? Zato sto da bi se generisale te lozinke, neophodno je da se aktivira opcija two-form authentication. Da bi se to uradilo, treba izabrati Srbiju sa liste zemalja, koje naravno tamo nema. Ima i Sijera Leone i Sao Tome i Principe i tako te velesile, ali u tom odabranom drustvu nema. Moje pitanje je, sta posle 15 juna? Ja koristim thunderbird za win desktop i posle tog datuma necu vise moci da koristim mail na desktopu, a samim tim ni da ga koristim, jer desktop mi je glavni uredjaj u kuci i ako odatle ne mogu da pristupam mail-u, to je kao i da ga nemam. Dakle pitanje je da li neko ima neku ideju kako resiti ovaj problem, ili da li postoji neki nacin da se on zaobidje?
Usput, zamolio bih vas sve, koji mozda ne znate, cak i one koji nisu apple korisnici (iz solidarnosti), da posete hashtag na tviteru #EplPodrskaSrbija i tako posalju neki tvit, kako bi mozda naterali apple da nas makar stavi na tu listu zemalja, ako vec nece da nam daju appstore i slicno.
Nadam se da ovo nece biti shvaceno kao reklama necega. Ako hoce, molim da obrisete bar taj deo posta. Ideja mi je samo da se sto vise ljudi ukljuci u akciju mozda nateramo apple da shvati da postojimo.
Usput, zamolio bih vas sve, koji mozda ne znate, cak i one koji nisu apple korisnici (iz solidarnosti), da posete hashtag na tviteru #EplPodrskaSrbija i tako posalju neki tvit, kako bi mozda naterali apple da nas makar stavi na tu listu zemalja, ako vec nece da nam daju appstore i slicno.
Nadam se da ovo nece biti shvaceno kao reklama necega. Ako hoce, molim da obrisete bar taj deo posta. Ideja mi je samo da se sto vise ljudi ukljuci u akciju mozda nateramo apple da shvati da postojimo.