Šta je novo?

IBM xseries 206 memory upgrade

kiborg21

Slavan
Učlanjen(a)
23.02.2005
Poena
309
Dakle potrebno je dodati memoriju na IBM server x206, ploca je IBM M71iX, sa 2*512 DDR400 ECC rama. Postoje jos 2 slobodna slota. E, sad da li je moguce ubaciti jos 2*1GB memorije, dakle da bude ukupno 3GB, ili moraju svi moduli da budu iste velicine?
I da li moze da se stavi obicna, non-ECC memorija?
Ako mora ECC, jel zna neko gde ima da se nabavi u Bg-u?

Hvala unapred

iz licnog iskustva(A naci ce se neko da tvrdi drugacije) nece svi serveri da rade sa svim memorijama iako bi po brzini/tipu trebalo da rade.
Jedini nacin je da isprobas.
Inace kombinacije prolaze.
a sad mali oglas: imam ja 4x1gb ecc ddr 400mhz infineon, pa ako ti treba... :)

odg

Konsultovao sam se sa kolegama, IBM serveri su bas problematicni sto se tice memorije... Nece da rade sa ostalim proizvodjacima, samo sa IBM-om, a one su papreno skupe, i kod nas je tesko naci...

Tako da cemo verovatno bataliti trazenje memorije, sredicemo na drugi nacin rad servera...

Hvala na ponudi ;)

Ne mora biti, u mojoj firmi smo uglavnom dobivali Transcend kao zamjensku/kompatibilnu memoriju za IBM servere. Zadnji slučaj je bio sa x3400 sa FBDIMM ECC DDR2. Stickovi bi trebali biti po parovima identični, ali nije važno da su svi identični. Podrazumijeva se da su svi ECC. Tako upravo na x3400 imamo mix IBM i Transcend sa modulima od 512Mb, 1Gb i 2Gb ... sve skupa 8Gb. A opet, vjerojatno zavisi i od servera do servera.

Poslednja izmena:
Ne samo sto ih je tesko naci, vec koliko sad gledam vise i nema nesto podrske za 206. Ja bas puno radim sa x serijom i kolko gledam zadnje configuration guideove i server proven, 206 cak i nema vise kao opcija..

Ma to je čudo jedno kako IBM serveri brzo zastarijevaju. Evo, ovo ljeto kupili spomenuti x3400 (QuadCore Xeon) i sada ne možemo dobiti identičan jer je taj tip EOL :).

ebay je solidna opcija u takvim slucajevima, ja sam uzeo 2x1GB za 80tak eur prosle godine. IBM FRU i sve....

Šef je odusto od tog x206 servera, još obavlja poso, a kad zatreba zamenićemo ga nekim Dell-om najverovatnije, Optiplex 755 će da obavi posao najverovatnije...

zasto menjate server radnom stanicom?

zasto menjate server radnom stanicom?

Ma to sam naveo samo primer, mada sam mislio na model sa 4Gb rama , kojih imamo par komada u firmi, a za tu namenu za koju sad sluzi, bice vise nego dovoljno...

Malo sam pregledao net : za doticnog IBM-a 1GB Kingston DDR 400ECC je oko 150e sa PDV-om po komadu naravno. Naravno sa cekanjem (cca 20-tak dana max).
Moze uglavnom sve da se nabavi za servere (osim ploca).To je vec u domenu lutrije.

:smoke:

Vrh Dno