Šta je novo?

IBM ThinkPad se sam zaključao

MUnited

Cenjen
Učlanjen(a)
12.05.2009
Poena
151
Unapred se izvinjavam ako sam na pogresnom mestu ,pogresno pitanje postavio,ali hitno mi treba neko objasnjenje.
Drug mi je pre dve nedeljea u Nemackoj kupio pomenuti laptop[radi muzike i filmova u kamionu,on je kamionzdija] i sve je radilo normalno do juce kad mu je IBM zatrazio nekaku sifru.Kad se upali vidi se na nekoliko sekundi LOGO IBM,a zatim se stvori katanac pored koga treba da se kuca sifra.Nemamo predstavu sta da radimo i kaku sifru trazi uglavnom ne moze nista da se radi sa njim .Coveku je vise nego potreban ,za dva dana ide na put .Imali neko rpedstavu ste se ovde desilo i dali postoji neko resenje .

Predpostavljam da se radi o sefri koja se podesava u BIOS-u , i to postoji supervisor password i system password , prvo je samo za ulazenje u BIOS a sa drugim se podize sistem . Ako to nije on stavio . mozda se neko (grubo) poigrao pa mu je namestio password . Kod IBM-a je to poprilicno tesko zaobici , tako da ako je laptop legalan moze se obratiti IBM servisu

Zavisi o kojem se tacno modelu radi. U zavisnosti od zastitnog cipa, nista bez lemljenja i pravog software-a, odnosno mnogo muke... Ili cak ni to, nego ibm servis.

Imao sam svojevremeno isti problem na T23.Nije vredeo Clear cmos,skidanje baterie...itd.Ima mnogo za***an zastitni cip.Resili ovi na IBM_servisu.

Vrh Dno