Šta je novo?

IBM T41 - (ovaj put) MEMORY Upgrade ?

ivo.r

Čuven
Učlanjen(a)
30.08.2000
Poena
649
Iznenada mi je iskrsla prilika da se apgrejdujem sa malo memorije. Molim za pomoć jer je stvar prilično hitna i nemam vremena da kopam po netu, čovek kreće uskoro.

Ono što me interesuje je pošto ovaj T41 prima PC2700 tj. DDR333 CL2,5, da li će mu smetati PC3200 tj. DDR400 CL3? Može li ovaj CL da zeza? Fora je što DDR400 SODIMM su obično jeftiniji.

Takođe me interesuje, kog proizvođača memorija preferiraju Thinkpadovi (IBM se ne računa :d)?

Broz? Silveru? Ostali IBM fetišisti.... :D

Poslednja izmena:
Stavi slobodno.Inache ide pqi,kingston,mosel vitelic.....provereno.

Tu sam, tu sam :D

IBM preferiraju definitivno Corsair. Sa ovom memorijom ima ubedljivo najmanje problema.
Sto se tice da li ce zezati, paaaaaaaaa tesko je reci, moras da probas. Koji je to brend?
Mislim da bi moglo da bude problema.

Tu sam, tu sam :D

IBM preferiraju definitivno Corsair. Sa ovom memorijom ima ubedljivo najmanje problema.
Sto se tice da li ce zezati, paaaaaaaaa tesko je reci, moras da probas. Koji je to brend?
Mislim da bi moglo da bude problema.

Naručen je Corsair, model koji mi je njihov sajt izbacio da odgovara datom laptopu.
E sad, da li će (i šta) čovek stići da donese, saznaću za par dana, kako to obično biva ispao je cajtnot.

E ajde pa javi kako radi:)

Naravno, samo da stigne kod ortaka pre nego što ovaj krene za Evropu. U protivnom, reakcija tek na leto :d

E pa evo samo da javim. Memorija je konačno stigla. Uzeo sam 2x Corsair ValueSelect 1Gb DDR modula. Cena u USA - nešto manje od $200.

Subjektivni utisak u radu - oseti se i te kako u odnosu na prethodnih 512Mb.

Sad da izmozgam šta sledeće da upgradujem ;)

Poslednja izmena:
Ma neka je sa srecom Aljosha ;)
Mnogo je zahebano kupovati memoriju na daljinu za laptopove jer nikad se ne zna da li ce da radi ali eto, sva sreca pa znam ja ;)

Sto se tice sledeceg upgrade-a mogao bi da stavis neki DVD multi drajv ili tako nesto. Ili recimo kadicu za dodatni HDD umesto rezacha i sl.

ili Usb port replicator II za njegov IBM(pasuje).oko 100eu

Ma neka je sa srecom Aljosha ;)
Mnogo je zahebano kupovati memoriju na daljinu za laptopove jer nikad se ne zna da li ce da radi ali eto, sva sreca pa znam ja ;)

Sledio sam Titov put ;) i Corsairov sajt pa je sve prošlo na opšte zadovoljstvo :) ... a da nije pasovala drugar bi išao da vidi "gde je strujomer" :smack:

Šalu na stranu. Najveća frka mi je bio shipment do drugara, jer kako to obično biva sve se završavalo u 5-do-12 i to bukvalno jer je pošiljka stigla 2h pre nego što je izašao iz kuće sa koferima. Što se ovakve kupovine na daljinu tiče, jeste rizik, ali je razlika u ceni ovde :( i tamo bila povelika, pa sam se ipak odlučio za to, a i čovek je pristao jer je reč o pošiljci malih dimenzija (i mase).

Sto se tice sledeceg upgrade-a mogao bi da stavis neki DVD multi drajv ili tako nesto. Ili recimo kadicu za dodatni HDD umesto rezacha i sl.

Ma to se ja pomamio :d Ostale komponente nisu toliko kritične, pa ću do sledeće prilike imati vremena da razmislim.

Poslednja izmena:
ja danas probah da u moj IBM r40e ubacim 2x512 RAM-a i IBM vidi samo 512.A u data sheat stoji da moze 1 giga.Ubacim u oba slota 2x256 i sve radi.Izgleda da sam lose protumachio reference mog lap topa ili nisam?Molio bih upucene da pomognu.Mozda moduli nisu lepo radili zato sto su umesto deklarisanih 333mhz radili na 400mhz(nisam nasao ove prve).Evo i slike referenci gde pishe koliko ide u IBM r40e:

Prilozi

• reference.jpg
    reference.jpg
    132.1 KB · Pregleda: 86
Da li su ti oba modula ispravna? Jesi li probao sa svakim posebno?

Niko nezna koliko ram-a ide u r40e?

64-bit Double Data Rate (DDR) non-parity SDRAM memory
PC2100 at 266MHz
Two 200 pin SO-DIMM memory slots, one slot is pre-populated with 128MB or 256MB, leaving one socket available
Supports up to two 512MB SDRAM SO DIMMs
Supports maximum memory up to 1.0GB
znachi podrzava 1 gb...takodje znachi da moraju biti na 333mhz inache baguje...

jedna ispravka...moduli koji pashu je pc 2100 a oni su na 266mhz...bice ih muka naci..imali su u Pin-u...videcu...

Nazad
Vrh Dno