Šta je novo?

IBM r40e vidi 0.98 gb RAM-a

DARK SIDE

Banned
Banovan
Učlanjen(a)
04.01.2005
Poena
470
Da li je ovo OK.?
Everest vidi 1006 mb RAM-a.Cpu Z vidi 1026mb. Koji je onda andrak XP-u pa vidi 0.98gb?

Ako imas integrisani graficku,a verujem da je to u pitanju,Windows valjda prikazuje kolicinu RAM-a koju imas na raspolaganju,znaci ono sto je graficka odvojila U TOM TRENUTKU za sebe se odbija tako da ti to ne prikazuje kao raspolozivu memoriju,a razni programi prikazuju razlicito jer graficka tada zauzme vise memorije!?
Pozdrav ,)

A i windows tu vrednost refreshuje samo kad ulazish u win, dok everest svaki put kad ga pokrenesh proverava resurse sistema. Npr, ja pre kad sam klokovo CPU iz Windowsa meni se u My Computeru nista nije menjalo, dok je Everest i josh drugih programa to fino ochitavalo. Pa tako win zapamti vrednost RAM-a pri prvoj proveri, dok to everest stalno osvezava

1006/1024=0.97949

Poslednja izmena:
Silly me!:D
Sad vidim da je ovo integrusha.Pozajmljuje malko sistemskog RAM-a.T klasa ima grafichku kao zasebnu jedinicu a R klasa ima integrisani Ati.Totalno sam to prevideo.Jer kolichina RAM-a je opadala i podizala se.A ja krele zaboravio na grafichku.Sinoc sam ubacio 2x512 corsair value pack.
Hvala svima na odgovorima.Pozdrav i svako dobro.

Poslednja izmena:
imas i T sa integrisanom i R sa svojom memorijom... sve zavisi od modela, ne od klase...

imas i T sa integrisanom i R sa svojom memorijom... sve zavisi od modela, ne od klase...

Nisam to znao.Ja sam za desk top varijante zaludjenik.Lap top mi je samo pomagalo o kome neznam preterano mnogo.
Meni su ovi vlasnici IBM think padova tako obajsnili.Za T i R klasu.
Inache ,meni ovaj Lap top je dopao shaka potpuno nov na 2.2. ghz.I radi mi posao na terenu odlichno.Za razliku od ovih novijih,ovaj ima crvrstu plastiku i radi jako brzo za onaj novac koji sam dao.
No, hvala za info u svakom sluchaju.

Vrh Dno