Šta je novo?

IBM P76 - ludilo od monitora

lolek

Čuven
Učlanjen(a)
26.10.2002
Poena
620
Rodjak mi je doneo iz Nemačke njegov IBM P76 posto on prelazi na TFT, pa me zanima da li je zdravo za monitor drzati refresh rate na 100 Hz u 1024*768 ili ipak 85Hz jer se radi o 17 inchnom monitoru ? Mozda je pitanje glupo ali prvi put imam 17 inchni monitor......

Inace monitor je 2001 godiste, Sony FLAT trinitron, MADE IN JAPAN, na sliku da se poseces koliko je ostra, boje ludilo.. Na Netu videh da se radi o PRO seriji IBM monitora. Jedino me zbunjuje da ima jak odsjaj, tj da ako ima i malo svetla u prostoriji ono se reflektuje o monitor tako da u njemu mogu da vidim sebe i predmete u sobi. Da li je ovo zbog FLAT ekrana ili mozda tripujem ??

Sto veca hercaza, toliko veca mirnoca slike a time i zdravije okruzenje. Ipak, 100Hz uz losiju graficku moze dovesti do zamucenja slike pa proveri kako je stanje kod tebe. Ja u 1152x864 ne vidim razliku izmedju 85 i 100Hz.

Odsjaj znaci da si monitoru previse ukinuo na kontrastu ili nema neke premaze (gler ili kako vec...) koji sprecavaju pomenuti problem.

Vrh Dno