Šta je novo?

IBM laptop A ili T

Mr.B

Čuven
Učlanjen(a)
04.08.2003
Poena
601
Dali je neko imao iskustva i kakvo misljenje imate o A seriji IBM laptopova.Znam da je T serija provereno dobra i da na masine iz te serije ide garancija od 3 god. kako stoje stvari sa A serijom?Svaka sugestija je dobro dosla! :type:

Vec ce se javiti Sasa da ti da odgovor na pitanje o A seriji :)
Ja sam jednom imao u rukama T40, od tada, ni jedan drugi laptop ne ostavlja ama ni najmanji utisak na mene :d

A je za broj veci T.
Dakle, kvalitet je i dalje maksimalan, kao i specifikacije, ali je tezina cesto 3kg i preko.
Sto se mene tice, uz T i X jedini pravi IBM.
R i G su previse kao ostali, jeftini i plasticni.

Pozdrav!

Poslednja izmena:
Hvala momci to je ono sto me je zanimalo,pozdrav

Ako neko ima drugih iskstava sa A ili T serijom neka slobodno kaze bice lepo da cujemo jos misljenja!

samo jedno pitanje, da li IBM laptop nema touch pad, nego ima kuglicu? Mr.B izvini sto upadam u temu

Stari imaju TrackPoint, "drkalicu" mini joystick postavljen izmedju G, H i B.
Novi imaju UltraNav koji je u stari TrackPoint i TouchPad, tj. modeli koji imaju UltraNav imaju i jedno i drugo.

Kuglicu nema niko, to je napusteno pre vise godina od strane svih proizvodjaca, a IBM nikada nije pravio modele sa TrackBall-om, tj. ja nikada nisam video/cuo za neki takav.

Pozdrav!

aha, ipak to nije kuglica sto sam video na slikama :)

Mislim nasli ste koga cete da pitate - Sasa "T40" Uzelac:)

E u momentu postavljanja pitanja, nije bio "T40" :)

ibm

Kao sto rece covek, posle IBM-a nijedan ti vise nece valjatii. Ja iamam T23 koji je velicine kao sveska od 100 lista (sa tvrdim koricama), magnezijumski gornji
poklopac... Ono sto je plasticno je od boli glava plastike, ne skripi kao ovi novi.
Svi IBM-ovi imaju drkalicu (mikro dzojstick), dok ovi noviji imaju i touch pad. E, to ti je sad velika polemika sta je bolje. Vecina ljudi nemoze da se snadje sa drkalicom pa oni najvise i kukaju. Ja sam licno radio na vise laptop-ova i sa touch pad-om i sa drkalicom i tvrdim da touch nema sanse da bude precizan kao joy kod IBM-a (mozda neki noviji modeli laptop-ova). Treba samo malo da se navezbas i brzina je skoro kao kod normalnog misa. Jedina je mana u odnosu na pad sto nemozes dva puta da kucnes po pad-u i tako kliknes ves moras palcem da klikces. Opet, to je stvar licnog ukusa. Najbolje probaj pa vidi.
P.S. IBM je IBM.

Kad je vec ELF podigao diskusiju, da pomenem da je A serija napustena, otprilike je zamenjuje R i G serija tako sto je R-u malo podignut kvalitet i smanjene dimenzije, a G je teskas - desktop replacement.

Nazad
Vrh Dno