Šta je novo?

iastor.sys BSOD i smart error pri dizanju

pailhead

Slavan
Učlanjen(a)
12.08.2004
Poena
319
Dakle, poceli su uzasno da me muce BSOD na temu iastor.sys fajla. Imam 2x250gb u raid0 i 2x500 u raid0, i izgleda da jedan od 500 riknjava. Ne mogu da ustanovim pravilo, ali nekad je precesto, nekad je jednom u nekoliko dana.

Pokusavam sada da svucem sto vise podataka ali sam malo knap sa mestom. Jel ce pre biti da je drajver u pitanju ili da se resavam ovog hard diska sto pre?

Uradi prvo backup, istestiraj disk po disk (znam da je ceo dan posla ali *** - tako ces biti najsigurniji), pa ako ne bude bilo gresaka promeni drajver... Usput, ako ti se desi bsod opet zapisi kôd greske (ako ga ima) i baci ga na bench :)

Pade mi na pamet da pre svega mozes da bacis oko na SMART (svih diskova), pa ako je neka vrednost ispod granice (threshold) ili ti jednostavno bode oci napisi ovde

Poslednja izmena:
Ma glavni problem je sto je sve povezano u RAID, i sto ko za inat, jedinog slobodnog mesta imam na ta dva diska od kojih jedan izgleda pravi problem. A pride nemam ni floppy.

Sistem se isto nalazi na njima. Imam jedan raptor na kojem cu pokusati danas da dignem sistem,

Ovde su svi minidump fajlovi.

http://pailhead.pfiuuu.com/minidump/

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno