Šta je novo?

i7 [email protected] GHZ - koje hladjenje?? Air ili Vodeno??

alen.babacic

Cenjen
Učlanjen(a)
05.01.2010
Poena
151
Cao, ja imam i7 920 revisija D0 OC na 4.0ghz sa 1.30V core, stabilono 14 sati prime95, problem je to sto sa HT tehnolohijom (pod prime95 max load) meni su temperature oko 85C. Stavio sam Asus Artic Square cooler na CPU ali nisam imao back plate tako da moze doci do motherboard wrapping ako ga koristim dugo tako, plus sto su te temperature procesora u januaru ok ali leti to nece moci da prodje.

Sada posto ja sam iz crne gore i ovde temperature su uzasno velike leti, kako bi se ponasao Noctua d14 na 40C ambijent temp??? ili dali je bolje uzeti neko vodeno hladjenje do 150€??

Pitanje je kako da hladim precessor na velikim ambijentnim temperaturama, i to rešenje da bude do 150€....

i7 920 @ 4.0Ghz
Asus P6T X58
Transcend DDR3 1333 @ 1600 1.66V - (uncore V je 1.35 sto je u 0.5V max razlika)
ATI HD 5870 + 8800 GT (physx) sa physx mod patch 1.02
Antec 900 Case
Gigabyte Odin 800W

Sto se Noctua d14, jedino da gurnes jos jedan ventilator (3 ukupno na max. brzini) pa da ti izvlaci nekih ~65 stepeni leti na tom kloku i toj ambijentalnoj temperaturi (mada je pitanje da li ce izvlaciti 65 stepeni leti).

Vodeno hladjenje je uvek bolje resenje, pod uslovom da te ne mrzi stalno da se zesas sa istim. Ako se kojim slucajem odlucis za vodeno hladjenje gledaj da uzmes hladnjak koji ima 2x12 inca ventilatore, ali takodje gledaj da i ostale komponente za vodeno hladjenje budu kvalitetne jer jedno bez drugog ne ide. Za 150 eur. verujem da mozes da nadjes dobro vodeno hladjenje za procesor.

Sto se tice samog klokovanja, probaj da smanjis voltazu na 1.25v, ako ti je primerak dobar treba da bude stabilan na 4GHz-a, a temperature ce ti se smanjiti barem za 5 stepeni.
i7 se vise greju u odnosu na predhodnu generaciju, mada takodje i podnose vece temperature. Tebi sigurno procesor nece raditi konstantno na 100% tako da ti ni temperatura nece biti kao pri samom testu stabilnosti procesora. Gledaj da ti maksimalno zagrevanje bude ispod 70 stepeni.

Samim tim sto si uspeo da ga poteras na 4ghz pri 1.3v (u cpu-z je to sigurno okko 1.29 posle v-dropa) je veliki uspeh, uvek je bolje ici na vodeno ako imas para, ali za tu frekvenciju i pri toj voltazi ce biti dovoljno i neko dobro vazdusno hladjenje, mozes se opredeliti za TRUE, ali ako imas para za vodeno idi na njega.

Vodeno hladjenje je uvek bolje resenje, pod uslovom da te ne mrzi stalno da se zesas sa istim. Ako se kojim slucajem odlucis za vodeno hladjenje gledaj da uzmes hladnjak koji ima 2x12 inca ventilatore

.

lol

gde ce da nadje 2x30cm radijator i ventilatore za isti ? xD gde da montira radijatore ? :d na zid kao sliku :D

Smanji na 3.8GHz na 1.22-1.25V (vidi koliko mu je dovoljno) i imaćeš barem 7-10C niže, a razliku od 0.2GHz veruj mi primetiti nećeš u svakodnevnom radu... Za potrebe benchmarkovanja, uvek možeš na kratko da digneš klok...

lol

gde ce da nadje 2x30cm radijator i ventilatore za isti ? xD gde da montira radijatore ? :d na zid kao sliku :D

Heh, blago meni hahah. Nije ni cudo sto sam pogresio kad pisem pijan u 4:30 ujutru :D
Mislio sam na 2x12cm, izvinjavam se.

p.s. 2x30cm = hladnjak za kola ili sace za frizider :D

Poslednja izmena:
Heh, blago meni hahah. Nije ni cudo sto sam pogresio kad pisem pijan u 4:30 ujutru :D
Mislio sam na 2x12cm, izvinjavam se.

p.s. 2x30cm = hladnjak za kola ili sace za frizider :D

pretpostavio sam da je lapsus :) ne zameri na shali :D ali morao sam :)

Evo sta sam našao od vode:

H20-220-APEX-ULTIMA.jpg

Swiftech H20-220-APEX-ULTIMA Sto je SUPER stvar ali oko 250$ na netu (što je malo skupo zar ne???)

imageview.php

Coller Master Aquagate MAX sto je 147.51 na itsvet.com

na core 2 quad ovaj aquagate lepo radi, ali i7 su mnogo toplije sta li cu dobiti sa njim i nema nista na netu o tome....Ali je jako lep i ima review na guru3d o njemu...

koliko li je 250€ u eurima???? hmmmmm...:d

Ma kupi ti lepo IFX-14 ako te već svrbe pare... mnogo manje zezanja nego sa vodenim, a sa 3 ventilatora na njemu treba ti vodeno od barem 200e da bi imao nešto bolje...

koliko li je 250€ u eurima???? hmmmmm... LOL

mislio sam koliko je 250$...

ali na kraju uvek izađe koliko dolara toliko i eura ako ne i više

Pozdrav Drugovi, evo ja bih nesto da dodam oko tog procesora i7 920 koji sam podigo na 4480mhz koji postize velike klokove za 24/7,naravno sa vodenim hladjenjem :D:D:D:D:D.

Interesuje nas taj rezultat tako da te molim da nas udostojish slikama aka linx 75 loop-ova max memorija i naravno temperature.

4.480mhz sa ili bez HT-a ?

:wave:

Stavi na njega Megahalems, VenomousX, Noctua D14 ili neko vodeno.

Slika ce biti uskoro i to sa testa linx-a sa koje sam postigo rezultate. Samo bih hteo da pozdravim "*******og" jer sam kupio *******u masinu :p:p:p:p:p

Nesto se nisi proslavio sa prethodnim slikama (da te podsetim Q9550).
hint: Print screen, c/p, okaci, sta tu ima tesko.
Mada, ako si iz Vranje...

Sto se tice Q9550 njega sam podigo na 4 GHz za vodenim hladjenjem, a to si u pravu sto kazes da nisam postavio slike, to sam prodao. Nego pustimo sad to evo ja su najkasnije slike postaviti sutra posto sad postavljam neke vodene blokove pa nisam jos ono detqaljnije spreman da vam pokaze to.
pozz

Bice bice..... mislim gotove ru samo cekam trenutak da ih postavim :p

Pa taman posla da to uradim..... bice slika....

To je sigurno bez Ht-a ali videcemo samo da on pritegne kljestima jos malo.:smackbum:

Nazad
Vrh Dno