Šta je novo?

i7 860 vs. i5 2500K

Marac

Čuven
Učlanjen(a)
06.10.2003
Poena
619
Imam i7 860 pa sam mislio kupiti i5 2500K i matičnu socket 1155.Da li mi se to isplati, ne mislim na novce nego perfomanse u pitanju su igre.

Ako vec nisi overclockuj svoj i7 i ustedi novce. Sa i5 2500k ces imati verovatno cak i malo losije performanse posto koliko je meni poznato IPC nije povecan u Sandy Bridge arhitekturi, a i5 2500k nema HT. Jedina prednost i5 2500k jeste veci overclock potencijal, ali mislim da neces videti korist ako u igrama predjes sa i7 koji radi na 4GHz na i5 koji radi na 4,5GHz posto trenutno ne postoji igra sa kojom 4GHz i7 ne moze da se izbori. U sustini ne bi ti se mnogo isplatilo ni preci na Ivy Bridge iako je IPC poboljsan.
Jedino ako ne moras da doplatis mnogo moze ti se isplatiti preci ako uzmes neku maticnu sa vise SATA 3/USB3.0 portovima.

Imam i7 860 pa sam mislio kupiti i5 2500K i matičnu socket 1155.Da li mi se to isplati, ne mislim na novce nego perfomanse u pitanju su igre.

To je bila i moja dilema. Odutao sam , jer sam shvatio da
nema ru nekog drasticnog skoka u performansama.

IPC je bolji, normalno. I to sasvim solidno. Ali, sa tog procesora ni na haswel nije opravdan prelazak, sem ako ne planiras SLI.

Edit:

Ako ti se vec trose pare, masinu mozes unaprijediti sa jos 4GB RAM-a, posto je jeftin trenutno. Mozes i neki SSD. I njima cijena pada i nisu vise skupi kao nekad.

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno