Znaci ako je RT iskljucen, procesor je ne usporava ?
To mi je bitno da cujem, je ne planiram u skorije vreme da se rastajem od njega.
Tako da ce ici za sad najverovatnije GTX 1070, pa onda prelazak na 3060(TI) kad padne cena malo.
Gledam konkretno bf V, vidim da lik igra bez RTX-a. I ja u 1080p imam pristojan fps, recimo u proseku 100-110. Ali rtx unosi one glitcheve.
Sve je jasno da je cpu/ram usko grlo.
Ograničen si procesorom, do endžina je.
Meni leti na 1440p sa 2070S ali sve preko 6c/12t je ugašeno....
Sta reci semmeni ladno bio isključen RTX, sad sam i provalio :d
isto imam te glitch-eve, baš su iritantni, ne znam do čega je. Ali koliko sam video od kad sam upalio DX12 + RTX, u TaskManager-u vidim da je aktivno dodatnih 6 thread-ova.
Kad se šetkam radi to lepo al kad krene da pršti, ne dopada mi se...
A recimo refleksiju na vodi renderuje pola vode lepo ostatak koji je u daljini, downsample-uje. Bezveze.
:-devil-: :dSamodiskreditovao si sebe za ozbiljnu diskusiju već u prvom pasusu...
Al ja ovde nisam kritikovao Intel, naprotiv. Nego mislim da je prosto previše očekivati za tako star setup. Ali ako mu lepo radi bez DXRa onda mu upgrade ni ne treba :d
Ali sad je gotovo, crv je usađen![]()
Moram duže da se prostudiram šta je u pitanju. Nije recimo neka razlika između High i Ultra. Sigurno je GPU faktor.
CPU je rastererećen. RAM 3200 sa ok tajminzima.
Ja držim i one druge drajvere zbog posla (ne GameReady verziju) pa je možda i do toga. A i ta downsample-ovana refleksija u daljini, a odigrao sam par Pacific mapa u Storyline-u pa je baš smetalo.
Čime mogu da snimam igranje pa da proverim do čega je?
Ovo je update od prošlog meseca:
https://www.nvidia.com/en-us/geforc.../13/286996/battlefield-v-dxr-faq-updated-124/
GeForce RTX 2080 Ti gamers will now be able to achieve 60+ FPS at 1440p resolution with DXR Raytraced Reflections set to Ultra quality.
GeForce RTX 2080 gamers will now be able to achieve 60+ FPS at 1440p resolution with DXR Raytraced Reflections set to Medium quality.
GeForce RTX 2070 gamers will now be able to achieve 60+ FPS at 1080p resolution with DXR Raytraced Reflections set to Medium quality.
Dalje, 2070 je min req za DXR ?!
Battlefield V Minimum System Requirements For DXR Ray Tracing ● GPU: NVIDIA GeForce RTX 2070 ● CPU: Intel Core i5 8400 / AMD Ryzen 5 2600 ● RAM: 12GB ● OS: 64-bit Windows 10, with October 2018 Update (version 1809)
Battlefield V Recommended System Requirements For DXR Ray Tracing ● GPU: NVIDIA GeForce RTX 2080 ● CPU: Intel Core i7 8700 / AMD Ryzen 7 2700 ● RAM: 16GB ● OS: 64-bit Windows 10, with October 2018 Update (version 1809)
šteta što nema neki merljiv timedemo pa da može lakše da se analizira.
Update: Uzeh i9 10900 sa Z490 plocom, ram na 3200MHz. Sada je grafa na 98% konstantno, a sve na max (sa RTX) u roterdamu recimo imam 100-120 frejmova. Neverovatno koliko igra jede proc, mada isto je bilo i sa BF1.
Slicna situacija i kod mene...presao sa 6700k na 5800x,grafa je Vega64...u BF1 MP sa i7 je bilo variranje izmedju 95-130fps,sa povremenim mikro seckanjem,dok je sad fps zakucan na 144 i ne opada (zkaljucan na refresh rate monitora),sve je daleko tecnije u igri,klizi kao ludo....Update: Uzeh i9 10900 sa Z490 plocom, ram na 3200MHz. Sada je grafa na 98% konstantno, a sve na max (sa RTX) u roterdamu recimo imam 100-120 frejmova. Neverovatno koliko igra jede proc, mada isto je bilo i sa BF1.