Šta je novo?

i7 4770k [pitanje]

Vlaxii

Slavan
Učlanjen(a)
09.07.2008
Poena
345
Moja oprema  
CPU & Cooler
AMD Ryzen™ 7 9800X3D | NZXT Kraken Elite 360
Matična ploča
ROG CROSSHAIR X670E HERO
RAM
Corsair Vengeance DDR5 2x32GB 6000 CL30
GPU
GeForce RTX™ 4090 SUPRIM X 24G
Storage
Samsung 990 PRO 4TB+1TB | Samsung 870 QVO 4TB + Samsung 870 EVO 4TB
Zvuk
Logitech Z625 | Logitech G Pro X 2 Lightspeed
PSU
Be Quiet! Dark Power Pro 13 1600W
Kućište
Fractal Meshify 2 XL Black
Monitor
Asus ROG Swift OLED PG32UCDM
Miš & tastatura
Logitech Pro X Superlight 2 | Logitech G Pro X TKL
Mobilni telefon
Apple iPhone 16 Pro Max
Pametni uređaji
Xiaomi Watch S1 Pro
Pristup internetu
  1. Optički internet
Pozdrav, uzeo sam juce novi i7 4770k, imam jedno pitanje. Na prvi pogled nista nisam primetio, ali kada sam se malo bolje zagledao u procesor, video sam linije u obliku pravougaonika na samoj povrsini procesora, kao da je nesto bilo utisnuto na njega. Evo, nasao sam sliku na netu, isto tako izgleda i ovaj procesor. Da li je to normalno, posto do sada nisam ni na jednom procesoru video nesto slicno out of the box? Da li ce biti nekih problema sa koriscenjem ovakvog procesora, da li vredi menjati?

Prilozi

• intel-core-i7-4770k_front.jpg
    intel-core-i7-4770k_front.jpg
    76.5 KB · Pregleda: 275
Poslednja izmena:
Ja mislim da je to neka nalepnica bila nalepljena na njega. :)

Mislis da je u pitanju neka fabricka nalepnica/nesto?

Pa tako izgleda.

Ok, mada mi je cudno, jer do sada nisam naisao na ovako nesto... :)

Ja bih pre rekao da su to tragovi nekog kulera,tj da je procesor bio koristen,nema sta drugo biti......

A da mozda nije od masine koja lepi IHS ?

I ja sam prvo pomislio da je nesto fabricki. Procesor je kupljen u jednoj radnji u koju nekako imam najvise poverenja, i ne verujem da bi mi dali koriscen procesor (ali, nikad se ne zna), svakako cu odneti procesor da vidim sta ce mi oni reci. Na youtube-u sam video jos jedan klip gde lik vadi procesor iz kutije i ima isto ovakve tragove, samo manje vidljive. Da li mi neko od korisnika koji imaju ovaj procesor moze reci da li je bio ovakav slucaj kod nekoga?

Poslednja izmena:
Verovatno je otisak od matrice kojim stampaju oznake na IHS!

Tako sam i mislio, ipak cu ja njega ubosti sutra. ;)

Neces imati nikakvih problema sigurno. Ipak je to novo. Da je korisceno , kako Sinda rece: otisak od coolera ostao videlo bi se to drugacije. Od coolera ostaje trag kao da je metal ( IHS ) malo " povrsinski oguljen" . Ovde to nije slucaj kako vidim.

Koliko mi se cini i moj je imao te linije, znam samo da sam ga obisao krpicom koja je dosla uz pastu, krpica je bila blago prlajava posle brisanja.
Cpu je izvadjen iz zatvorene kutije, zaljepljena Intel sticker-om.
Od coolera nije svakako, jer je previse uzan trag, a svi znamo da cooleri pokrivaju i vecu porvsinu nego sto je sam cpu.

Poslednja izmena:
Pa da, cista logika. :) Hvala svima na odgovorima i pomoci u resavanju ove dileme... :)

Vrh Dno