Šta je novo?

i7 3820

vidim da vlada ogromno interesovanje na forumu za ovim procesorom :d

gde se pojavio? u kojoj zemlji? :D

sve je to ok, ali teshko da ce biti ispod 300e, za ok plochu treba 260e i ako osh kvad chenel 4x4 gb to je ~80+e, a o kachenjima za kulere (tj generalno nema kulera normalnih za taj soket kod nas) da i ne govorimo. daleko smo mi josh od tog soketa ;)
tamo od maja, juna...mozda...kad banu ajvi i kepli

Poslednja izmena:
u nasoj zemlji :p
***, zasto bi bio ispod 300e kada je i 2600k tu negde? a da ce ploce od 200e biti prepreka za omasovljavanje to svakako stoji, memorija manje vise.

Negde sam bio procitao, mada se verovatno radi o nagadjanju, da je Intel bio pritisnut od strane proizvodjaca ploca da izbaci jeftiniji procesor za s2011 zbog dosta slabije prodaje ploca od prognozirane :p

gde ima da se kupi, ako nije tajna? :)

dobro ~280e je 2600k, pa kontam da ce teshko bii ispod te cifre.

testovi pokazuju sharenolike performanse...ja bih ipak ishao na s1155...jeftinije ce izaci ceo sistem za ~150e...neka fala

a evo i nije ni ful unlocked i jadniji solidno oc potencijal.....

Poslednja izmena:
stigao dotichni cpu u atom po simpatichnoj ceni.

pala mu je cena preko noci za par hiljada. hoce li ga neko kupiti da vidimo te mumbo jumbo strajpove :D

mene neshto kopka...ako gi ne dobijem na tes'....mada opet, pored 2600k....ne znam....ce da vidimo.

veoma lep pocetni radni takt
razlika izmedju njega i 2600k svega 1400 din
koliko vidim i ploce sa socketom 2011 polako pojeftinjuju...

Ja sledeci upgrade planiram 2016-e... ako bude aktuelno kupujem :D

Ovo me podseca na vreme prvih pentium 4 procesora koji su bili sporiji od P3... Zashto bi neko kupovao skuplju platformu i skuplji procesor kada ima jeftiniji, hladniji i najvaznije, brzi quad core procesor u mainstreamu?!?

Trenutno jedini procesor koji ima nekog smisla na socket 2011 je 3930K, a i on ima smisla samo ako se koriste aplikacije koje mogu da iskoriste 6 jezgara.

nije bas tako. procesori su iste cene, na defaultu je sigurno za dlaku brzi 3820, sto se tice klokovanja kapiram da su im i dometi slicni, jedino sto trosi vise i sto su ploce skuplje. ali to se znalo odavno da ce tako da bude. ako je za utehu, za godinu dana ce moci da se na nju stavi neki 6 core IB-E i tako se produzi zivot platforme.

Tommy Lee, ti očigledno nisi pogledao test koji sam naveo. Procesori nisu iste cene, 3820 je nešto povoljniji, za dlaku je sporiji* i što se tiče klokovanja za nijansu slabiji. 3820 je prilično besmislen proizvod, osim ako neko ne insistira na 40 PCIe 3.0 linija i 32GB memorije. 2011 platforma naravno ima smisla za one koji žele od starta 6 jezgara.

* The cache-memory in Sandy Bridge-E processors works slower than in regular Sandy Bridge CPUs, and quad-channel memory controller performs fast only during multi-threaded requests, while during regular type of activity it falls behind the dual-channel memory in LGA 1155 systems

Poslednja izmena:
Što samo 32GB, 32GB možeš i na običnog Sandy-a da staviš.

Ploče za SB-E imaju 4 ili 8 DDR3 slotova, ima sasvim lep izbor onih sa 8 koje primaju do 64GB ram (8*8GB).

Koliko videh kod nas je modul od 8GB DDR3/1333 je oko 50€, ko se igra sa virtualizaciom, eto radosti :)

Mada lično, za većinu je SB/Z68 daleko isplatljivija varijanta.

Poslednja izmena:
Jasno, platforma omogućava duplo više memorije ma koliko to tokom vremena iznosilo. Za personalnu upotrebu je SB/Z68 adekvatniji ali za recimo neki ISP posao SB-E/X79 ima smisla.

Tommy Lee, ti očigledno nisi pogledao test koji sam naveo. Procesori nisu iste cene, 3820 je nešto povoljniji, za dlaku je sporiji* i što se tiče klokovanja za nijansu slabiji. 3820 je prilično besmislen proizvod, osim ako neko ne insistira na 40 PCIe 3.0 linija i 32GB memorije. 2011 platforma naravno ima smisla za one koji žele od starta 6 jezgara.

:D
hteo sam da ga pogledam ali ne stizem :( hvala za heads up.
2011 nikada nije ni pravljena da bude best buy platforma. ko to od nje ocekuje nema realna ocekivanja.

* The cache-memory in Sandy Bridge-E processors works slower than in regular Sandy Bridge CPUs, and quad-channel memory controller performs fast only during multi-threaded requests, while during regular type of activity it falls behind the dual-channel memory in LGA 1155 systems

+1

Čak sam i ja odustao od toga da za dobar CF/SLI treba 2x16 PCI-E. Ajde ranije si imao P35/45 i X38/48 i osim u broju kanala neke drastičen razlike između njih nije bilo, ovo sada je čisto iživljavanje od strane Intela.

Poslednja izmena:
Vrh Dno