Šta je novo?

i5 konfiguracija

ironmanbg

Čuven
Učlanjen(a)
10.12.2004
Poena
935
Moja oprema  
Laptop
Thinkpad T440
Mobilni telefon
A55
Pristup internetu
  1. Optički internet
Prvo sto znam sigurno, procesor ce biti i5-750,
ploca Gigabyte, dvoumio sam se izmedju P55 i P55A modela, ali nakon najnovijeg bench testa odluka je pala na bestbuy plocu GA-P55-UD3R, jer i kako sami autori kazu, lepo je imati podrsku za Sata3.0 diskove i USB3, ali ako to necu koristiti, bolje da tih ~27€ usmerim u nesto drugo.
Naravno, memorija je najproblematicnija, citao sam na forumu da za P55 ploce treba birati one koje rade na 1.5V, a sto u prevodu znaci da svi ovi silni Mushkini, Patrioti i sl. ispadaju iz igre, na netu se reklamira Gskill memorija kao recommended for i5 i i7, ali kako je kod nas nema , mislim da mi preostaje samo Geil, ili mozda neko ima neki drugi predlog.
E sada dal ici na 1066MHz (mislim da je ovo suvise malo), 1333 ili 1600 ( razlike u ceni su zanemarljive)? OC ce biti neki umeren, pre svega jer nemam iskustva sa istim (imao sam i imam athlonXP) a i nevidim neku potrebu, tek reda radi. Mislim da cu staviti Hyper TX3, najvise zbog buke.
Dakle, pre svega koju memoriju odabrati, da li neku "value" ili koju vec, naravno i cena je bitna, ne bih isao preko 100€ (za 2x2GB).

Male su ti raylike u performansama iymedju 1333 i 1600, cak i cl7-cl9 raylika nije velika. Max 5%. Sto znaci da nije pametno kupovati "fancy" memoriju koja puno kosta,a ne opravdava razliku u ceni. Uzmi geil value 1333 ili transcend 1333, kvalitetne a ne preskupe.

Nazad
Vrh Dno