Šta je novo?

I5 ILI A8 LAPTOP

sljamka

Slavan
Učlanjen(a)
29.03.2005
Poena
319
DAKLE TAKSATIVNO
I5 i intel 4000 ili A8 i njegova grafika uz 6gb ram-a. Hvala

Ako je laptop za igranje, onda definitivno AMD varijanta

U pitanju je svakodnevna varijanta. A razlika izmedji i5 druge i trece generacije? I razlika izmedju A8 i A6? Da li se ovde radi o znacajnijim razlikama i gde je razlika osetnija. Hvala.

a8 je dosta jaci od a6 ali a6 manje trosi bateriju

oni dolaze sa grafikama koja je tu prednost amd ili intel. Intel ima 4000 a amd nei radeon. Hvala

Jasno je da je tu AMD u prednosti. Mada, što se tiče procesorske snage, A8 i i5 nisu ni približno u rangu...

Definitivno a8 ima bolju integrisanu grafičku. Teško je porediti je sa diskretnom GPU ali negde je otprilike u rangu sa AMD 6570 dok je kod i5 u rangu sa 6450

Jasno je da je tu AMD u prednosti. Mada, što se tiče procesorske snage, A8 i i5 nisu ni približno u rangu...

u kom smislu i5 je ran vise ili A8. Ako je A8 onda moze poredjenje I5 A6 ili Ako je i5 rang vise onda poredjenje I3- A8. Obijasni mi malo bolje ako nije problem. Hvala

Problem je u tome što je jako teško pronaći detaljnije benchmarke, kako bi se napravio pregled tačnog odnosa performansi i5 i a8. Ono što se zna zasigurno, to je da je a8 uporediv sa i3, o čemu svedoči i link koji je peja postavio. i3 je nešto brži od a8, a i5 je već osetno brži od i3.

Mada, stoji i to da je a8 i više nego dovoljan za standardnu multimedia-office upotrebu.

To sad otvara novu dimenziju jel to znaci da je i3 trece generacije bolji od i5 trece generacije. Sta je vas izbor, rangirajte i3 i5 A6 i A8, molim vas uzmite u obzir i grafiku. Hvala

Po performansama su otprilike rangirani A6 < i3 = A8 < i5. Ali najbitnije je u koje svrhe se koristi računar.

Ako ti prioritet nije na procesorski zahtevnim programima, onda je A8 najbolje rešenje. Iako je njegova procesorska jedinica malo slabija, ili u rangu i3, ipak je grafički deo dosta bolji. Imajuću u vidu da i Pentium dobro ispunjava svakodnevne zadatke, mislim da je AMD A serija kompletnije rešenje, posebno ako ne postoji zasebna grafička u računaru.

Poslednja izmena:
A8 jer je bolji odnos grafika-procesor

Brine me malo AMD mobilno resenje zbog potrosnje i grejanja kako tu stoje takmaci i5 i A8. Kao i vek baterije sto je naravno povezano sa potrosnjom procesora.

Vrh Dno