Šta je novo?

i5 2500K overclock pomoc

stegula

Cenjen
Učlanjen(a)
25.08.2011
Poena
159
E ovako, zanima me sta radim pogresno. Imam i5 2500k i GA-Z77-D3H plocu i Geil Evo Corsa 2x4GB 2133MHz pokusao sam da OC procesor prvo na 4.5GHz pa sam ipak odlucio da pocnem sa malo nizom frekvencijom, jer se prvi put upustam u OC.
Da li je noguce da mi za 4.2GHz treba 1.3v ili vise?
Ako mi u biosu stoji 1.300v vcore kako je moguce da mi on prvo smanji na 1.260 kad mu pustim intel burn test i naravno cepi mi blue screen...?

Takodje bih cenio kada bi se neko upustio u to da mi malo objasni sta tacno treba da radim, moze i preko skajpa sto se mene tice...🙂

Dobre su to temperature sa tim coolerom. Ostavi prime

Poslednja izmena:
Naravno da treba veci napon. Cisto sumnjam da ti je stabilno na 1.3v?
Meni je na 4.5ghz, napon 1.32v, nije to nista strasno.
Treba dobar kuler i sve do 1.35v+ je skroz ok.
Ovaj tvoj kuler mi ne uliva poverenje, mora nesto bolje da nadjes.

E ovako, zanima me sta radim pogresno. Imam i5 2500k i GA-Z77-D3H plocu i Geil Evo Corsa 2x4GB 2133MHz pokusao sam da OC procesor prvo na 4.5GHz pa sam ipak odlucio da pocnem sa malo nizom frekvencijom, jer se prvi put upustam u OC.
Ako mi u biosu stoji 1.300v vcore kako je moguce da mi on prvo smanji na 1.260 kad mu pustim intel burn test i naravno cepi mi blue screen...?

Poslednja izmena:
Kuler je u klasi 212 EVo i za 4500mhz mu nista ne fali. Ostavi napon od 1.3v i podigni mnozilac na 45.

Podigni mnozioc na 45, napon podesi na 1.3v, i pokreni Linx minimum 1h sa all Ram memorijom.
Ako izbaci BSOD, podigni napon za jedan korak, pa ponovo test. Sve dok ne prodje min., 1h vremena. Prati temperaturu da bude max 75C.
A onda postavi rezultat ovde da vidimo svi.

@va_milos
Moze da bude kuler dovoljan ako ima dobar primerak procesora kao sto imas ti (u koliko ti je to stabilno), ali koliko sam primetio dobija BSOD-ove na 1.3v pri 4.2Ghz ?

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno