Šta je novo?

I5 2500k konsultacija

ribolovacr

Slavan
Učlanjen(a)
25.10.2010
Poena
235
Setovanja za procesor su 4.5Ghz na 1.29v. Maximalna temperatura u linxu i prime 95 ne prelazi 64 stepena. Problem je sto 3 jezgra imaju u proseku 4-5 stepeni nizu temperaturu od ovog cetvrtog. Zasto se to desava? Koristio sam pastu koja mi je dosla uz noctua hladnjak. Hvala.

Preko cega meris ?

Setovanja za procesor su 4.5Ghz na 1.29v. Maximalna temperatura u linxu i prime 95 ne prelazi 64 stepena. Problem je sto 3 jezgra imaju u proseku 4-5 stepeni nizu temperaturu od ovog cetvrtog. Zasto se to desava? Koristio sam pastu koja mi je dosla uz noctua hladnjak. Hvala.

To je normalno, nema razloga za brigu. Pogledaj druge screenshoot-ove i videces da se kod svih javlja temp razlika cak i do 10C izmedju najtoplijeg i najhladnijeg jezgra.

Hwmonitor, core temp, asusov program. Svi pokazuju isto, osim asusovog programa koji pokazuje temp. najtoplijeg jezgra.

Poslednja izmena:
Normalno je... Evo vidi kod mene, 67-74-76-73, Linx (sa AVX-om).

P.S. Jel to imaš max 64c u linx-u sa avx (om), tj. 100+ GFlopsa?

Prilozi

• 4.8ghz-linx-max.jpg
    4.8ghz-linx-max.jpg
    167.3 KB · Pregleda: 81
Ako stvarno sa avx ima stabilno 4.5ghz na 1.3 to je golden chip :)
A sto se tice razlike u temp po jezgrima - nemoj se brines, tako je svima nama :p

noob here. sta je avx? vidim ja na netu sta je, ali sta i kako ja sa "njim" :type:

nov set/nacin matematickih instrukcija koje procesor obradjuje. Bukvalno "duplo" vise moze. Treba ti SP1 za win7, kao i set novim linx instrukcija sa Intel sajta da bi linx podrzao. Mi to spominjemo samo zbog testiranja stabilnosti preko Linx programa za trazenje stabilnog OC procesora.

A cekaj, jel vec donosi nesto i u radu ili tek treba da bude implementiran u buduce programe? I'am linx, i'am 2500k klokovan na 4.6 sa offset naponom, i'am sp1 (ili bar win update ne nalazi vise sta da update-uje). Sta sad?

Nazad
Vrh Dno