Šta je novo?

Hardver i5 10600KF, R5 3600 sa 1660 super

Procesori, matične ploče, memorije, hlađenje, grafičke kartice i ostale PC komponente

Raf991

Poštovan
Učlanjen(a)
10.03.2016
Poena
80
Moze preporuka, koji procesor da uparim sa ovom grafickom?
I da li i5 10600KF moze da se stavi na Maticnu plocu Gigabyte B460M D3H ili mora mnogo bolja, necu da overklokujem.

Takodje ako uzmem Ryzen, kako ce da radi sa ovom Nvidiom, cuo sam da je za Ryzen preporuka AMD graficka?
Hvala

Rešenje
KF?
K je da je otkljucan mnozilac i da procesor moze lako da se OC, F znaci da nema integrisanu grafiku .

i5 10600 ima iGPU ali ne moze da se OC jednostavnim podesavanjem mnozioca.
Ako neces OC uzmi jeftiniji.
Ako ne overklokuješ, nema potrebe da daješ više para za otključani (K) procesor, uzmi neki non-K Intel.
Za zaključani procesor može ta ploča...gledaj koja šta ima od konektora koji su ti potrebni.
Ako ostaješ pri tom procesoru, ili uzmi neku Z490 ploču ili se pomiri sa tim da si platio procesor koji nećeš moći u potpunosti da iskoristiš...

Možeš slobodno da staviš NVidia grafiku uz Ryzen.

I otkzd sad Ryzen u priči? Šta planiraš sa kompom, koji ti je budžet?

Ovo, inače, pripada u Šta Da Kupim podforum, prebaci pitanje tamo...

Poslednja izmena:
Hvala na odgovoru.
U naslovu teme sam napisao da se dvoumim izmedju ta dva procesora koje sam sam nasao.
Maximalno do 12 000 mogu da dam na plocu.
Nvidiu 1660 super ddr6 6gb vec imam, i gledam kako sa uklopim ostalo najbolje. Ne mora bas taj model 10600KF, cak ni ne znam sta znace oznake KF i slicno,.
Mozda je bolje i5 10600 samo?

Za procesor imam 25 000, za plocu 12 000, i za ram 16gb oko 100 e.

Imam i M.2 NVMe i napajanje i 1660 super.

Za gaming 1080p i za svakodnevnu upotrebu.
Ako mogu moderatori da prebace temu gde treba.

Poslednja izmena:
KF?
K je da je otkljucan mnozilac i da procesor moze lako da se OC, F znaci da nema integrisanu grafiku .

i5 10600 ima iGPU ali ne moze da se OC jednostavnim podesavanjem mnozioca.
Ako neces OC uzmi jeftiniji.

Vrh Dno