Šta je novo?

I3 3220 ili fx6300?

stefan989

Cenjen
Učlanjen(a)
17.11.2011
Poena
160
Ovako, imam 3220 i msi b75 plocu pa se nesto razmisljam da prodam i zamenim za fx6300 i neku plocu koja moze da primi ram do 2400 (posto imam beast na 2400). E sad ne znam koliko cu dobiti pa sam hteo da vas pitam za neko misljenje i to. Mislim da bi doplata bila nekih 3,4k...

Sta mislite?

Pa mogao bi, ako se koristi za igre vredi preci mada nije neka bas bas razlika... Veliku razliku ces primetiti u igrama koje traze jak cpu (recimo Crysis 3,Metro LL...) itd.
Pored dobrog procesora bitna je i jaka grafika jer ona ima najveci uticaj na igranje...Takodje moze dobro da se overklokuje uz neki jeftiniji kuler, tipa Raijintek Aidos 92mm (14E) i dobices veliki boost sa tim... A jesi li razmisljao da stavis mozda neki i5 ? Posto vec imas intel plocu... :)

Pa pazi, nije neki upgrade u smislu performanse, fx 6300 nije pretjerano brzi od tog i3, imash i testove na netu da pogledash. Upgrade bi bio ok iz razloga sto imash memoriju na 2400mhz pa zelish iskoristit tu mogucnost ako si je vec kupio da ti na toliko radi(samo me je zacudio taj potez iskreno)

Opet s druge strane ako bi uzeo fx 6300 moga bi fino da ga kloknesh, sto opet zahtjeva kupovinu boljeg hladjenja i to je investicija.

Ne znam na koju si tacno mislio plocu imash nesto na umu?

Najradije ali nemam trenutno nesto vise para da izvdojim a ovo mi se cini kao mala a isplativa investicija. Mozda neko vodeno tipa seidon 120 ili neki himalaya posto je imam za 3000. Pa uzeo bih ga i odmah clock. Da se oseti razlika jer mi ovako ne vredi nesto ***. Grafika mi je iz potpisa trenutno i zavrsava mi posao ali nije dx 11 pa cu je menjeti uskoro, nekoliko meseci cu koristi ovu pa gtx 660 ili r9 270x. Ali otom potom

Pa imao sam ASrock z77 pro3 ali mi je bagovala pa sam je zamenio za otprilike najjeftiniju koja podrzava 2400 jer sam tu memoriju uzeo da je nebih menjao par godina ***. Znaci sve osim memorije dolazi u obzir za menjanje :D

To sa memorijom je zeznuta stvar, evo ova ploca recimo ne podrzava ddr3 na 2400mhz, ASUS M5A99X EVO R2.0, a kosta 100 evra, negdje malo jace.

Nazad
Vrh Dno