Šta je novo?

i3 1115G4 vs i5 1035G1

psaras

- Ribolovac -
Učlanjen(a)
04.04.2005
Poena
875
Moja oprema  
Pristup internetu
  1. Kablovski internet
Imam dilemu, koristim za ličnu upotrebu laptop lenovo ideapad 14IIL05. Uglavnom office, malo CAD programi, malo hobi programiranja, ništa zahtevno. Igre ponekad, uglavnom manje zahtevne, procesor je i5 1035G1 iz naslova. Dobio sam na poklon od firme drugi laptop, koji je više klase, bolje izrade, više portova itd. ali sa procesorom i3 1115G4. Jedan mora na doboš, u principu bih ostavio ovaj noviji, ali me brine taj procesor, vidim da je kao po testovima bolji ali ipak je i5 QC naspram i3 DC. Trebao bi mi savet nekoga ko poznaje realne performanse ovih procesora, šta uraditi, ostaviti i5 prethodne generacije ili odabrati i3 novije generacije koji je po sintetičkim testovima brži (i energetski zahtevniji...)?

Imam dilemu, koristim za ličnu upotrebu laptop lenovo ideapad 14IIL05. Uglavnom office, malo CAD programi, malo hobi programiranja, ništa zahtevno. Igre ponekad, uglavnom manje zahtevne, procesor je i5 1035G1 iz naslova. Dobio sam na poklon od firme drugi laptop, koji je više klase, bolje izrade, više portova itd. ali sa procesorom i3 1115G4. Jedan mora na doboš, u principu bih ostavio ovaj noviji, ali me brine taj procesor, vidim da je kao po testovima bolji ali ipak je i5 QC naspram i3 DC. Trebao bi mi savet nekoga ko poznaje realne performanse ovih procesora, šta uraditi, ostaviti i5 prethodne generacije ili odabrati i3 novije generacije koji je po sintetičkim testovima brži (i energetski zahtevniji...)?
i3 ima 2 jezgra, i5 4. Rekao bih da su prilicno isti u svemu drugom, osim sto i3 ima malo veci turbo boost...

i3 ima 500mhz vise ali ipak i5 ima 4 jezgra ja bi licno isao na i5 ipak je danas bolje imati 4 jezgra , tih 500mhz vise ti je bezvredno u realnom radu , razlike izmedju 10 i 11 generacije skoro da nema , obe podrzavaju Windows 11.

Ne znam šta to znači u praksi, video sam testove. Ali sam svakako prelomio, i novajlija ide na doboš.

ST znaci da je u Windowsu, office, surf i nekim igrama brzi gde se traze bolje ST performanse dok je i5 brzi u zahtevnijim aplikacijama tipa Photoshop, novije igre itd.

Vrh Dno