Šta je novo?

I.worm.magistrat.a crv?

bansek

Čuven
Učlanjen(a)
30.06.2000
Poena
619
Pre neko vece dobijem na mejl ovaj virus. Nisam otvarao atachment - jednostavno se aktivirao gledanjem poruke (dal je moguce?).Odmah sam obrisao poruku. AVP monitor ga je video, pa sam pokrenuo AVP skener koji ga je nasao u dir Windows/Apl. data/..../Identities/Deleted items.dbm
Avaj - AVP nije moga niti da ga dizinfikuje niti da ga obrise (cemu sluzi ovaj AVP, anyway?). Restartovao sam masinu u DOS i odatle rucno obrisao deleteditems.dbm fajl.

Pitanja:
Koliko su opasni ovakvi crvi?
Sto AVP ne dezinfikuje? (isto mi se desilo i sa jednim trojancem pre toga - morao sam da brisem zarazeni fajl iz DOSa)
Najsvezije je apdejtovan, a verzija je 3.6.1.4

bansek je napisao(la):
.... Nisam otvarao atachment - jednostavno se aktivirao gledanjem poruke (dal je moguce?).....
Pitanja:

moguce je da se zarazis a ne otvoris atacment :(
opasni su onoliko kliko njihov autor to zeli da oni budu :(

isto se meni desilo (nisam ja skidao to pismo vec brat). Sada kada provajder proverava mail na netu vec je bolje a ako koristis OE 6 obavezno stavi u security-u do not allow attachment to be open i miran si cak iako dodje virus... koristi i mailwasher program koji on-line proverava mail www.mailwasher.net

bansek je napisao(la):
Pre neko vece dobijem na mejl ovaj virus. Nisam otvarao atachment - jednostavno se aktivirao gledanjem poruke (dal je moguce?).Odmah sam obrisao poruku. AVP monitor ga je video, pa sam pokrenuo AVP skener koji ga je nasao u dir Windows/Apl. data/..../Identities/Deleted items.dbm
Avaj - AVP nije moga niti da ga dizinfikuje niti da ga obrise (cemu sluzi ovaj AVP, anyway?). Restartovao sam masinu u DOS i odatle rucno obrisao deleteditems.dbm fajl.

Pitanja:
Sto AVP ne dezinfikuje? (isto mi se desilo i sa jednim trojancem pre toga - morao sam da brisem zarazeni fajl iz DOSa)
Najsvezije je apdejtovan, a verzija je 3.6.1.4

Cini mi se da si napravio gresku u prvom potezu...kad si ga obrisao u Inboxu,normalno da je taj mail prebacen u Deleted Items folder u OE-u.Trebao si da odes u DI i da ga i tamo obrises i to bi bilo to (ja dobijam po 10 takvih mailova dnevno,rutina).
Ako je slucaj da nisi mogao da ga obrises,obrisao si tu deleteditems.dbm bazu i nije nista strasno,OE ce je ponovo formirati cim ga ukljucis (potpuno je beskorisna,ipak,to su obrisani mailovi :)).
Inace AVP ne moze da brise crve iz mailbox baza,bukvalno rucno moras da brises mailove.Cini mi se da ni jedan drugi A/V program ne moze to da radi (brise crve iz baza,a da pri tom sacuva bazu).

Nije sam postoji i b revizija e ona radi za Xp i to dobro

virus radi razne stvari od brisanja win direktorijuma, do bezanja ikona od kurzora, sto je i zbavniji deo

onaj manje zabavan nastaje posle dezinfekcije, kada ili ocisceni fajlovi su osteceni, ili ne mogu da se ociste pa moraju da se brisu

meni su svi umrezeni racunari u fabrici (211) bili zarazeni sa nekom od virusa

uspeo sam sa teshkom mukom da ga izbacim a donosioca prvog sam streljao za primer ostalima

Vrh Dno