Šta je novo?

I sta da kupim za plocu k8N4-e i 2600+ sempron

DS9

Čuven
Učlanjen(a)
14.09.2000
Poena
709
Sticajem okolnosti sebi menjam plocu, pa mi se ova iz subjekta zalomila. Prethodno sam imao, nf2 plocu na kojoj je bio 11.5x166 (1916MHz) klokovan athlon TbA, i na njoj saphire radeon 9600xt.

Pa posto ova novija ploca ima PCI-e za grafiku, onda moram da joj nadjem nesto sto mi ne bi bilo losije od prethodnog safira. E sad pogledah neke tridove, uglavnom na asusovom sajtu gde se prilicno ljudi zali na zestoke probleme atijevih pci-e kartica u kombinaciji sa ovom plocom. S druge strane, ono malo testova sto moze lako da se nadje na netu (benchmark i anand) pokazuje da ljudi na testu koriste uglavnom nvidiine kartice (6600gt), pa mi se cini da je onda najbezbednije koristiti slicne kartice.

Sad licno, nije mi uopste bitno kako ce da se zove to sto mi je u racunaru, nego me interesuje da ne bude losije u smislu npr. ostrine slike od ove 9600xt na koju sam navikao (samsung crt 959nf - 1360x1024). Pa gledam pcberzu i ova ASUS EN6600 SILENCER/TD/256MB GF 6600 PCI-Express od oko 130e mi se uklapa u racunicu. Dakle ne bih bas da prebacujem vise novca od tih 130e za grafiku, a rado bih dao novac za neku saphire atijevu kartu kad bih znao da ce ok raditi na ovoj ploci.

Ima li neko preporuku.

Verovatno bi neko rekao menjaj plocu... al` to mi je vec ionako mnogo akanja, racunar prvenstveno sluzi za office i net, a za igre mi je mnogo bitnije da uzivam u prikazu nego u visokom framerate-u

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno